Купуйте землю, адже її ніхто більше не виробляє…

У 1991 році розпався Радянський Союз. У спадок він залишив нам одну з найкращих економік в Європі. Згадаймо Вінницю  й те, скільки було потужних промислових заводів,  таких як: “Маяк”, “Термінал”, “Хімпром”, електротехнічний, підшипниковий, ламповий заводи тощо. На сьогодні на цих територіях маємо аквапарк, кафе, офіси – це  в кращому випадку, а подекуди -  сміттєзвалища або  забуті недобудови з заповненими водою цехами і самосійними  деревами. Вінниця перетворилася з індустріального міста на місто з фонтанами. За 28 років «недолугі керовники» створили придаток до Москальщини та Польщі з України . Багато хто ще пам’ятає свої перші заробітки від продажу вітчизняної техніки в поляків, а зараз українці за злоті тяжко працюють  на польського пана. Такі реалії. Але чи не надурять нас у черговий раз із землею?

Найцінніше, що ще залишилося у власності народу – ЗЕМЛЯ. Українські чорноземи  становлять 9 відсотків світових земельних запасів та 30 відсотків – європейських. Загалом у світі грунтів цього виду є до 300 мільйонів гектарів. В Україні ж використовується близько 24 мільйонів гектарів чорноземів, а всього сільськогосподарської землі близько 41 мільйону гектарів. Українська земля – це  той наріжний камінь, до якого, як на мене, не можна торкатися.

Ринок землі – великий обман. Під соусом з певними  складовими  - утиск прав землевласників, економічний прорив, більше інвестицій, нові робочі місця -   нам уже в першому читанні в так званому “турборежимі” пропхнули, м’яко кажучи, зовсім неякісний закон, на підставі якого намагаються  в черговий раз за копійки продати найдорожче, що в нас залишилося.

Популісти вже визначили  й  ціну без нас,  і це орієнтовно дві тисячі доларів за гектар. Тобто, за всю сільгоспземлю необхідно сплатити всього 82 мільярди доларів США. Як Ви думаєте,  чи зможуть держави, де бюджети складають трильйони, виділити такі незначні кошти, щоб зробити невеличке капіталовкладення в майбутнє?

«Агов, а де ж обіцяний референдум?» - запитаєте Ви. А Вам відповідатимуть: «Буде референдум тільки з приводу продажу землі  іноземцям… , або  яке відношення до ринку землі мають люди,  що проживають у містах?» Адже це ж  навіть не варте уваги,  що 35 % сільськогосподарської землі перебуває в державній власності? І все це супроводжується  шаленим відволіканням людей від основної проблеми. Щодень все нові й нові політичні шоу в ефірі. 

У ХІХ столітті письменник Марк Твен написав: “Купуйте землю, адже її ніхто більше не виробляє”. Не випадково я процитував американського письменника, тому що запеклими захисниками зазначеного закону є одні з лідерів «слуг народу» з сумнівною посвідкою на постійне  проживання. Хто саме проголосував за зраду українських інтересів з вінницьких слуг, поговоримо в наступному блозі. Мабуть, уже настав час наказати їм зупинитися і ще раз подумати, чи нам потрібний такий земельний ринок?

Коментарі (0)
Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up