День добровольців. День непотрібних державі героїв

14 березня,  другий рік поспіль, в Україні офіційно вшановують добровольців – людей, які за своїм внутрішнім переконанням  свідомо пішли воювати на Схід України.

Перші добровольчі батальйони почали формуватись в березні 2014 року, коли учасники Революції Гідності одразу з Майдану поїхали в тренувальну базу у Нових Петрівцях. Згодом добробатів ставало все більше. І сьогодні добровольчі батальйони як у складі ЗСУ, так і поза ними, беруть участь в операції Об’єднаних сил.  

Але є ще дуже багато питань і проблем, з якими стикаються добровольці, повернувшись до мирного життя. Не всі з тих, хто добровільно пішов воювати, мають статус учасника бойових дій, тому що існує цілий перелік вимог, за якими надається цей статус.

Дуже прикро, але родичам вбитих добровольців треба доводити участь у бойових діях лише через судові інстанції. При  наявності поранень таку участь довести легше, а при відсутності - складніше. Така ситуація не вкладається в голові.

Не вирішено питання щодо психологічної реабілітації добровольців та надання їм та їх сім’ям певних пільг. Тяжко добровольцям та й військовим, які, повертаючись з “передка”, бачать відсутність змін в державі, реальних реформ, ріст корупції, “торгівлю на крові”, зловживання в “Укроборонпромі”.

Добровольчі батальйони, військові досі продовжують підтримуватися волонтерами, які везуть їм гуманітарну допомогу. Питань більш, ніж достатньо.

За 5 років війни на Сході нашої країни влада так і не спромоглася повністю забезпечити соціальний та правовий захист бійців добробатів.

Маємо бути вдячні вам, добровольці та захисники, за вашу відданість та любов до рідної землі, за палке серце та холодний розум, за мужність та звитягу!

За те, що йшли на ворога, відстоюючи суверенітет та цілісність України, незважаючи на те, що представники влади на вашій крові заробляли гроші для офшорів й продавали національні інтереси України.

Героям слава!

 

Коментарі (1)
  • Maryna Myshuk

    Добровольців використали і викинули, а тепер кжуть, що ніхто їх туди не посилав. Ні пільг, ні лікування, ні поваги...
Президент присягає Українському народові, а не депутатам у Верховні Раді

Новообраний Президент має реальну підтримку 73 відсотка виборців, а депутати ВРУ, за соціальними опитуваннями, мають довіру...

Нова влада має фінансувати з державного бюджету на рівні до 2% відновлення всіх архітектурних об’єктів

Пожежа у соборі Паризької Богоматері знищила його унікальний внутрішній дизайн та оздоблення. Боляче було дивитися на фото...

Права на справедливий суд і “право на надію”

Іван Покотило був незаконно засуджений до смертної кари в кінці 90-х років минулого століття за нібито організацію “бандитських...

Володимир Зеленський – представник покоління, яке формувалося на ідеології незалежної України

Я дуже радий, що мій вибір співпав з вибором більшості (31%) українців. Цілком нормально і реально бачити перемогу у першому...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up