У прокуратурі не коментують зміну кваліфікації справи про хабарництво депутата Криська

У прокуратурі не коментують зміну кваліфікації справи про хабарництво депутата Криська
  • Перед тим, як подавати обвинувальний акт до суду, прокурор змінив кваліфікацію злочину з хабарництва на шахрайство.
  • Якщо раніше депутату Криську загрожувала в’язниця, то тепер — штраф 850 гривень, у найгіршому випадку — «умовний» термін.
  • Чому? Бо того.

Коротко: минулого року депутат облради Володимир Крисько став підозрюваним у хабарницькій справі. Його звинуватили у вимаганні 3000 доларів за «потрібні» висновки комісії, яку він очолює. Перед початком судів прокуратура переглянула свої претензії до Криська. Якщо раніше йому загрожувала в’язниця, то тепер — штраф 850 гривень, у найгіршому випадку — «умовний» термін.

Досудове розслідування продовжувалося до травня 2018 року. У судовому реєстрі час від часу з’являлися ухвали, які стосувалися справи. 17 травня суддя Вінницького міського суду Руслана Романчук призначила підготовче судове засідання. Читаємо в ухвалі, що до суду надійшов обвинувальний акт щодо Криська… Але злочин уже кваліфікують як шахрайство — за частиною 1 статті 190 ККУ. Покарання, яке тут можна отримати — штраф 850 гривень, у найгіршому випадку — «умовний» термін.

Тобто якщо раніше прокуратура вважала отримання 3000 доларів за потрібні висновки комісії хабарництвом, то тепер — «заволодінням чужим майном або придбання права на майно шляхом обману» — так звучить нинішня стаття обвинувачення.

Відео дня

Читайте також:

Для того, щоб отримати пояснення про зміну кваліфікації, ми написали письмовий запит до прокуратури. Поставили такі питання:

1. З яких підстав прокуратура Вінницької області змінила кваліфікацію вказаного вище кримінального провадження?

2. Хто з прокурорів займався процесуальним керівництвом під час досудового розслідування вказаного вище провадження?

Відповідь на запит отримали, а на поставлені питання — ні. Не схотіли ані розповідати причини зміни кваліфікації злочину, ані ім’я прокурора, який це зробив.

  • «В ході досудового розслідування в даному провадженні на підставі зібраних доказів Криську В. Г. оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1.ст. 191 КК України»;

  • «… відомості досудового розслідування в конкретних кримінальних провадженнях відносяться до таємниці слідства й можуть бути розголошені лише з письмового дозволу слідчого або прокурора […]. Прокурор, який наразі здійснює нагляд у кримінальному провадженні у формі процесуального керівництва, з урахуванням обставин, ходу та результатів досудового розслідування визнав за неможливе надати запитувану інформацію стосовно підстав та причин кваліфікації дій підозрюваного…»;

  • «Запитувана інформація щодо прізвища, ім’я, по-батькові — процесуального керівника в наведеному вище кримінальному провадженні міститься в базі даних Єдиного реєстру досудових розслідувань. Враховуючи вищевикладене, запитувана інформація про прокурора, який здійснював процесуальне керівництво в згаданому провадженні, не може бути надана».

Нагадаємо, що клопотання, які подавали до суду під час розслідування справи, погоджували з прокурором Вадимом Слободянюком. Тепер Слободянюк пішов на підвищення та переїхав до Києва — став начальником відділу з питань добору та переведення прокурорів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Генеральної прокуратури України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up