Розслідування катастрофи військового літака Ан-26 не завершили, а додали трьох підозрюваних

Розслідування катастрофи військового літака Ан-26 не завершили, а додали трьох підозрюваних
  • Що у квітні планують завершити розслідування катастрофи військового літака Ан-26, в якій загинуло 26 людей, казав пресі керівник ДБР Олексій Сухачов.
  • Та в останній день минулого місяця стало відомо: розслідування продовжують, але вийшли на його завершальну стадію.
  • У провадженні змінили звинувачення командувачу Повітряних Сил і оголосили про підозру ще трьом посадовцям. Кому саме?   

До кінця квітня, як говорив раніше керівник ДБР, планували завершити розслідування катастрофи АН-26, де загинули двоє курсантів з Вінниччини. Але наприкінці минулого тижня, 30 квітня, на сайті відомства опублікували іншу інформацію. Повідомили, що слідчі Державного бюро розслідувань, за погодженням з процесуальними прокурорами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, повідомили про підозру новим особам, причетним до трагедії:

  • заступнику командира військової частини А4104, де сталася катастрофа;
  • заступнику командира вказаної військової частини з льотної підготовки.

— Вони підозрюються у порушенні правил підготовки та проведенні польотів та недбалому ставленні до військової служби (стаття 416 та частина третя статті 425 Кримінального кодексу України), — інформує пресслужба ДБР.

Окрім того, читаємо далі офіційне повідомлення, прокурори повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби депутату обласної ради, який на час катастрофи виконував обов’язки начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Відео дня

— Наразі вказаним особам вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту, — сказала речниця ДБР. 

За словами речниці, з урахуванням додатково зібраних доказів також повідомили про зміни раніше повідомлених підозр керівникам, які не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямках за посадами:

  • командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України;
  • колишньому командиру військової частини А4104;
  • колишньому керівнику управління польотами на аеродромі «Чугуїв».

На початку травня 2021 року, як тепер йдеться в інформації ДТР, планується завершили розслідування, після чого підозрюваним, їх захисникам та потерпілим нададуть матеріали провадження для ознайомлення.

Редакція 20minut.ua розповідала про результати, які здобуло слідство за шість місяців після трагедії. Провели, нагадаємо, 135 експертиз і оголосили підозру командувачу Повітряних Сил й не тільки. 

За раніше наданою ДБР інформацією, трагедія поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області сталася внаслідок порушення правил польотів та підготовки до них. Також серед причин падіння літака слідство назвало «невжиття вищим керівництвом Повітряних Сил заходів для підтримання належного рівня військової дисципліни, запобігання правопорушенням серед особового складу, збереження життя і здоров'я особового складу та запобігання авіаційним подіям нанесена безповоротна шкода боєздатності та боєготовності Збройних сил України та інші тяжкі наслідки в умовах особливого періоду».

На 530-му кілометрі траси Київ-Харків ввечері 25 вересня минулого року поруч із дорогою впав та загорівся військовий літак. Ан-26 розбився при заході на посадку, за два кілометри від аеропорту під Чугуєвом. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба — всього 27 людей, але лише одна вижила. Двоє загиблих курсантів — юнаки з Вінницької області.

Про Максима Хом'ячука та Романа Корчовського журналісти 20minut.ua писали в цих статтях:

Розслідування проводять з кваліфікацією, що складається з двох статей Кримінального кодексу України: порушення правил польотів або підготовки до них (стаття 416) та недбале ставлення до військової служби (частина третя статті 425). Детальніше про те, як йшло слідство у справі катастрофи Ан-26 читайте за цим посиланням.

 

Читайте також:

У квітні завершать розслідування катастрофи АН-26, де загинули двоє курсантів з Вінниччини

135 експертиз і підозра командувачу Повітряних Сил. Про слідство у справі катастрофи Ан-26

Перед судом у Хмельницькому влаштували виставу учасники вінницької справи. Що сталося і хто грав?

Треба щось завірити чи задокументувати? Повний список вінницьких нотаріусів з контактами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up