За 1500 пацієнтів сімейним лікарям обіцяють майже 20 тисяч гривень в місяць

За 1500 пацієнтів сімейним лікарям обіцяють майже 20 тисяч гривень в місяць

Офіційно кампанія з підписання декларацій із сімейними лікарями розпочалась 2 квітня цього року. Скільки вінничан вже обрали своїй сімейних лікарів?

За сім місяців цього року 263 556  вінничан уклали декларації із сімейними лікарями. Це найкращий показник  серед інших міст України. В результати такої активності вінницькі лікарі почали отримувати більшу заробітну плату, а пацієнти змогли обрати того лікаря, якому довіряють, не залежно від закладу, в якому він працює, повідомляють у вінницькій мерії.

«Сімейний лікар спостерігає за станом здоров’я пацієнта, діагностує та лікує найбільш поширені хвороби, супроводжує пацієнтів із хронічними захворюваннями, надає невідкладну допомогу, направляє пацієнта для надання йому вторинної або третинної меддопомоги, проводить профілактику: вакцинацію, огляди та дослідження пацієнтів з груп ризику, може вести неускладнену вагітність, надає консультації», – розповів директор департаменту охорони здоров’я  Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Пацієнти, які уклали декларації із сімейними лікарями мають право на такі безкоштовні аналізи та обстеження:

Відео дня
  • загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою,
  • загальний аналіз сечі,
  • глюкоза крові,
  • загальний холестерин,
  • вимірювання артеріального тиску,
  • електрокардіограма,
  • швидкі тести на вагітність,  тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити. 

 

За інформацією відомства, якщо із лікарем уклали декларації 1500-1800  пацієнтів, то його заробітна плата становить 19 580 гривень, а медичної сестри 9 104 гривень. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лилия Ящук

    Який в цьому сенс?Підписали,а викликати лікаря додому не можна?тоді для чого підписували????мед реформа?жах
  • Михаил Светлов

    Бредняк ,полный чтоб не укладывал платить один хер надо и ничего не меняет просто в очередной раз людям мозг ебут
  • Anna Pavlycheva

    Не укласти не можливо ,доречі ми вже викликали лікаря прийшлось іти самим !Слухали слухали дитину сказала пішов на покращення але я не помічала поїхали до іншого а малий хрипить як гармошка ,лікар в шоці і питає що ми лікували два тижні ?Ось тобі з дорослого лікаря сімейний !!!Єдине що тримає і змушує підписати договір це лікарняні на роботу, більше з цим лікарем мене певно нічого не пов'язує !!!Ось так .

    Юрий Бондарук reply Anna Pavlycheva

    до речі - можете розірвати той договір і ПЕРЕЗАПИСАТИСЬ у другого лікаря

    Max reply Anna Pavlycheva

    А навіщо ви обрали такого лікаря? Якщо вам раніше краще було, треба було до свого дільничого записуватись. В тому і суть цих змін, щоб пацієнти могли обрати самі, в кого лікуватись.
    Лікарняні - дуже дивна мотивація. Ваш лікар не єдиний, хто може виписувати лікарняні. Не подобається - підписуйте угоду з іншим лікарем. Стара анулюється автоматично.

    Малинка reply Max

    А до кого підписуватись?!! 2-3 лікаря толкових на всю больнічку, і вони набирають знайомих своїх і інших неберуть. То куди звертатись?? В приватній теж бестолкових вистачає.!

    Малинка reply Max

    А до кого підписуватись?!! 2-3 лікаря толкових на всю больнічку, і вони набирають знайомих своїх і інших неберуть. То куди звертатись?? В приватній теж бестолкових вистачає.!

    Малинка reply Max

    А до кого підписуватись?!! 2-3 лікаря толкових на всю больнічку, і вони набирають знайомих своїх і інших неберуть. То куди звертатись?? В приватній теж бестолкових вистачає.!
  • Елена Струбчевская

    І для чого потрібні ці дурнуваті контракти з лікарем, якщо незабаром його не можна буде викликати додому навіть до хворої дитини з високою температурою, якщо їй більше 1 року?! Маячня повна!👎👎👎
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up