Вінниця частково в «червоній» зоні: які карантинні обмеження вводять від завтра?

Вінниця частково в «червоній» зоні: які карантинні обмеження вводять від завтра?
  • У місті посилили карантинні обмеження. Усе через стрімке поширення коронавірусної інфекції.
  • Що буде закрито від завтра? Чи торкнуться обмеження ресторанів і громадського транспорту?

Понад тиждень Вінницька область знаходилась на порозі «червоної» зони. Кожен день мали по 600-800 хворих на ковід. Вже сьогодні цифра склала 940 хворих. І з 805 ліжок, які були виділені у вінницьких лікарнях під лікування COVID-19, вільними залишаються 96. Така інформація була на обід 12 березня. 

Тому сьогодні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про посилення карантину на території вінницької громади. Про це повідомляє сайт міськради.

«Через стрімке поширення захворюваності на COVID-19 у Вінниці до протиепідемічних заходів «помаранчевого» рівня ... у Вінниці вводяться карантинні обмеження «червоного» рівня щодо заборони проведення будь-яких масових заходів та роботи спортивних закладів і закладів культури, — зазначається в документі. — І обмеження починають діяти з 13 березня».

Відео дня

Що від завтра не працює і під забороною? 

В документі міськради є три пункти, які стосуються різних сфер бізнесу. Якщо коротко: 

1. Заклади культури тимчасово зачинені.
2. Заборонено проводити масові культурні заходи (окрім автоконцертів).
3. Спортивні зали, фітнес-центри та басейни теж закриті. (Але дозволено відвідувати спортсменам національних збірних України)
4. Розважальні, спортивні, соціальні та рекламні заходи теж під забороною (окрім офіційних, таких як футбольні зареєстровані матчі) 

Важливо. Про роботу ресторанів і кафе в документі нічого не йдеться, як і про роботу громадського транспорту. Тому ці сфери працюють поки що у звичному режимі. Але нагадаємо, що вінничанка просила у своїй петиції до міськради посилити карантин ще 8 днів тому. Наразі зібрано 103 підписи.

На сайті спілки підприємців «Стіна» написали, що перелічені в рішенні міськради заборони діють додатково до визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020р. № 1236 (зі змінами). Саме так прописали у протоколі, який ви побачите нижче. Але на уточнення редакції у міськвиконкомі пояснили інакше: прийняті сьогодні обмеження додаються до заборон помаранчевої зони.

Всі деталі щодо посилення карантину можна переглянути у наступному документі:

 

Читайте також:

Закрили спортзали, але не кафе. Якими заборонами у Вінниці посили карантин (ОПИТУВАННЯ)

Вінниччина не в «червоній зоні», але дуже поруч. Все про карантин, штрафи та обмеження

Понад 900 нових випадків та 13 смертей. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

В Україні за добу виявили майже 13 тисяч нових випадків COVID-19. На Вінниччині — 940

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (66)
  • Юрий Бочков

    малолетки  зажигают по ночніках все відкрито клуби дискотеки -влада тіпа нічого не бачить  а в лікарнях нема вільних місць
  • Ka Glyshko

    Що вони курили ,коли це придумували? Зараження йде з транспорту і магазинів !
  • Костя Тынына

    Ні,бо хочеться какати добре
  • Василь Голубаха

    Подивіться в ютубі відео про Хімтрейли
    Нас зверху посипають вже 30 років пилом важких металів і це ,,нанотехнології,,
    А ще віруси підсилюють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up