Жінки у Польщі вийшли на протест через заборону абортів. ОПИТУВАННЯ

Жінки у Польщі вийшли на протест через заборону абортів. ОПИТУВАННЯ
У Польщі жінки вийшли на протест проти такої заборони. Їх побили... Фото: REUTERS
  • Конституційний суд Польщі ухвалив рішення, яке фактично забороняє проведення в країні абортів.
  • Сотні людей, які не підтримують таку ухвалу, вийшли у Варшаві на протест. Мітингувальників розганяла поліція.
  • В Україні такої заборони поки немає. Цікава ваша думка з даного приводу.

Раніше у Польщі дозволяли жінкам перервати вагітність у випадку виявлення у плода важкого та незворотного дефекту або невиліковної хвороби, яка загрожує його життю. Приблизно 98% абортів у країні робили за таким положенням. Суд визнав це порушенням та ввів заборону.

Тепер аборт у Польщі стане можливим лише у випадках зґвалтування чи інцесту або для захисту життя матері.

Правозахисники та активісти не підтримують такого рішення. Вони вважають, що це призведе до «абортного підпілля» та може забрати життя тисячі полячок.

Відео дня

У четвер, 22 жовтня, мітингувальники вийшли на протести у Кракові, Лодзі та Щецині.

Обмеження щодо коронавірусу передбачають публічні зібрання у Варшаві лише за участі 10 людей. Поліція заявила, що правоохоронці застосовували перцевий спрей та фізичну силу, коли деякі учасники акцій кидали каміння та намагалися розірвати кордон навколо будинку. Прессекретар поліції повідомив про затримання 15 людей. Протест розійшовся, але люди обіцяли вийти знову, повідомляє кореспондент BBC у Варшаві.

В Україні аборт при вагітності від 12 до 22 тижнів за соціальними і медичними показаннями може проводитись у випадках і в порядку, що встановлюється законодавством (стаття 50 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» № 2801-XII, ст. 281 Цивільного кодексу України).

Питання заборони абортів у Україні підіймалося не одноразово. Нова хвиля боротьби з абортами  розпочалася 9 лютого 2012 року із звернення глав Української Греко-католицької і Римо-католицької Церкви в Україні до Верховної Ради із закликом заборонити в Україні аборти. За їх даними, щорічно внаслідок абортів гине близько 2 мільйонів ненароджених дітей: тобто, за 20 років незалежності ми недорахувалися 40 мільйонів потенційних мешканців.

Рішення у нашій країні досі не підтримали на законному рівні.

Українці продовжують ділитися на тих, хто проти абортів та хто за. Проходьте опитування та пишіть у коментарях вашу позицію у цій ситуації:

Опитування

Чи підтримуєте ви повну заборону абортів?

 

Читайте також:

Кількість хворих та смертей стрімко зростає. Яка ситуація з COVID-19 в Україні та Вінниці?

Мобільні бригади, які відбирають зразки для ПЛР тестів, здійснили майже 20 тисяч виїздів

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (79)
  • Артур Ткаченко

    А чого ви (жінки) паритеся ? В Польщі щоль живете ?
  • Tanya Tanya

    Бред
  • AK

    Для України це по-своєму вигідно: буде абортний туризм процвітати.
  • Кеп

    Польща майбутнього - еврожопейська країна неабортованих квазімодо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up