На поточному тижні синоптики прогнозують спеку. У Держпродспоживслужбі навели перелік рекомендації, які допоможуть уникнути гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.
Так, у службі зазначають, що не варто купувати продукти харчування на стихійних ринках, не брати у дорогу продукти, що швидко псуються, а також не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
Готуючи їжу слід її добре проварювати та зберігати без холодильника не більше 2 годин. Також не варто у таку спеку готувати паштети чи м'ясні страви у непристосованих умовах.
Обов'язково мийте руки та овочі. Та не водою із річок, озер, колодязівта підземних джерел. Воду брати треба із централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.
Щодо купання - користуйтеся лише офіційно дозволеними пляжами.
Це невеликий перелік порад. Спеціалісти Держпродспоживслужби зазначають, що головне «чітке дотримання гігієнічних правил».
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 6 від 5 лютого 2025
Читати номер