Пік «ковіду» за розрахунками буде в лютому — голова ОДА Борзов

Пік «ковіду» за розрахунками буде в лютому — голова ОДА Борзов
  • Понад 500 людей нині перебувають на кисневій підтримці. Під час епідемії коронавірусу вкрай важливе забезпечення лікарень апаратами ШВЛ.
  • Яка нині ситуація з киснем у лікарнях та в скільки це обходиться розповів голова ОДА Сергій Борзов. Також він зазначив, коли чекати пік хвороби.

На одного важкого хворого йде за добу 12 кубів, а це два балони кисню. На Вінниччині всього ліжковий фонд — 9075, область має розгорнути 3507 ковід-ліжка. 80% з них мають бути підключені до кисню. Нині 2023 ліжко місця без кисню та 1072 – забезпечені киснем централізовано (107 - концентратором). Про це у фейсбук пише голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

— На 53% сьогодні вінницькі ковідні лікарні забезпечені киснем. Ми в першій десятці в Україні. 13,7 мільйона у жовтні держава виділила на область — саме на кисень. Гроші йдуть на закупівлю кисневих рамп, балонів та проведення мережі під кисень. Це нам дозволить забезпечити киснем ще 764 ліжка, — пише Борзов. — Ковідними стануть ще п’ять районних лікарень — Тиврів, Іллінці, Погребище, Теплик та Томашпіль. Сьогодні ковідні пакети мають 23 лікарні в області. Забронювали 200 мобільних концентраторів на 10 л. 

Також очільник ОДА відзначає, що кисень нині у дефіциті. Заправити один балон коштує 380 грн, а сам балон виріс в ціні до 4000 грн. Потребує кисневої підтримки в області нині 521 людина. З них 44 — постійно.

Відео дня

— Сподіваюсь, що зможемо контролювати ситуацію. Ліжок в лікарнях вистачає. Пік захворюваності в області чекають у лютому. Принаймні, такими є розрахунки Національної служби здоров’я України, — підсумовує Борзов. — Велике прохання: зберігайте дистанцію, не забувайте про маски у громадських місцях!

 

Читайте також:

На минулому тижні у Вінниці зафіксували добовий ковідний антирекорд

У МОЗ радять бізнесу знайти «інші джерела доходу» на час карантину. ОПИТУВАННЯ

В Україні за добу виявили майже 12 тисяч хворих на COVID-19. Яка ситуація на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Школьна

    Кисню є лише половина від потреби,  а  на інтернет в літаку презееедента витратять 33 млн гривень. Пріоритети!
  • Наталія Боцюра

    А в них все по плану,вони точно знають коли буде закінчення карантину,ми лише марионетки..

    Ols Kat reply Наталія Боцюра

    Нiфiга вони не знають
  • Valentina Valentina

    Що вони там курять?🙄Наперед вже все знають,такі прогнози вже спливають🤔Це що вирішили серіал грати,щось дуже затяжливий сюжет😡😡
  • Александр Шмырев

    Еще один Степанов местного розлива нарисовался
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up