У МОЗ радять бізнесу знайти «інші джерела доходу» на час карантину. ОПИТУВАННЯ

У МОЗ радять бізнесу знайти «інші джерела доходу» на час карантину. ОПИТУВАННЯ
  • Україну накрили масові акції протесту проти «карантину вихідного дня». Підприємці перекривають дороги та кажуть, що такі обмеження вбивають їх бізнес.
  • У МОЗ відповіли протестувальникам та порадили шукати інші джерела доходу. Наприклад, піти працювати до лікарень.

Що таке карантин вихідного дня?

11 листопада Уряд запровадив карантин вихідного дня. Такий карантин діятиме до кінця місяці щовихідних з 00.00 суботи до 00.00 понеділка. У ці дні мають працювати лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.

Наразі у Верховній Раді зареєстрована Постанова про скасування карантину «вихідного дня». Проєкт Постанови № 4381 містить таку рекомендацію до Уряду —  скасувати раніше прийняте рішення про посилення карантину на вихідних.

Відео дня

Перекриття доріг через обмеження на вихідні

По всій Україні на протести вийшли десятки підприємців. Вони не погоджуються з рішенням Уряду. Лише сьогодні, 16 листопада, на Вінниччині перекривали дороги на двох ділянках: біля ОДА на Соборній та у Стрижавці.

Протестувальники мають дві головні вимоги:

  • надати можливість працювати в умовах карантину з дотриманням усіх протиепідемічних заходів або нехай держава підтримує, якщо робота припиняється.
  • відтермінувати запровадження касових апаратів для малого бізнесу.

Про протести вінничан читайте у матеріалах:

«Хочу працювати». У Стрижавці підприємці перекрили трасу на Київ

Через протест біля ОДА громадський транспорт збився з графіку. По місту затори

Відповідь МОЗ

У МОЗ порадили підприємцям «знайти інші джерела доходу» на час дії «карантину вихідного дня». Про це заявила під час брифінгу у понеділок, 16 листопада, заступниця міністра охорони здоровʼя Ірина Микичак.

Микичак каже, що підприємці мають брати приклад з лікарів, які роками живуть на мінімальну зарплату, але зуміли «перетворювати проблеми на можливості».

— Ми просто просимо озирнутися навколо себе і знайти інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину, з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос, на вивезення, тощо», — каже Микичак. — Українські лікарні «з радістю» нададуть тимчасові робочі місця всім малим підприємцям, які зараз перебувають у вимушеному простої.

Також Микичак додає, що наші лікарні нині дуже потребують економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пральні та кухні, електриків, водіїв та ін.

Опитування

Як ставитесь до таких порад від МОЗ?

«Важливо знайти виважене компромісне рішення»

Із вінничанами, які сьогодні протестували, вийшов на діалог заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Здітовецький.

— Посадовець зауважив, що ризик зараження коронавірусом на сьогодні досить високий. Особлива небезпека криється в тому, що значна кількість людей навіть не підозрюють, що можуть бути інфіковані COVID-19, а це становить значний ризик для інших осіб, — зазначають на сайті ОДА. — У свою чергу, підприємці наголошують, що на їхню думку, заходи «карантину вихідного дня» не працюють. Учасники акції протесту бояться залишитись без роботи і готові шукати спільне, компромісне рішення для виходу із ситуації.

Сергій Здітовецький під час зустрічі підкреслив важливість компромісного рішення. Він порадив підприємцям подати колективні пропозиції стосовно карантину вихідного дня.

— Важливо знайти виважене компромісне рішення і розуміти, як ви бачите вихід з цієї ситуації. Яким чином, на вашу думку, можна знизити ризик  розповсюдження коронавірусної інфекції серед населення та водночас забезпечити звичну роботу бізнесу, — каже Здітовецький.

 

Читайте також:

Перша поліклініка відновила свою роботу. Медики працюватимуть у дві зміни

За добу захворіли 354 дитини. Яка ситуація з COVID-19 в Україні та на Вінниччині?

За минулу добу захворіли вісім медиків. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (85)
  • Denys Natsevych

    Відмінити надані для підприємців. Накласти аналоги на депутатів які отримують зп більший прожиткового мінімума
  • Tamila Tamila

    Порада МОЗу, кожний повинен займатись своєю справою шановна микитчак, а підприємці своєю справою, тільки тоді буде порядок  в країні.це ваша реформа розігнали лікарів,а тепер Хаус в медицині
  • Tamila Tamila

    Порада можу ,кожний повинен займатися своєю справою
  • Павел Андронюк

    Все міністерство охорони здати на органи!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up