І породіллі, і хворі — в одному приміщенні? У першому пологовому буде ковідне відділення

І породіллі, і хворі — в одному приміщенні? У першому пологовому буде ковідне відділення
Фото з сайту Вінницького міського клінічного пологового будинку №1
  • Вслід за другим пологовим, на наступному тижні, хворих на коронавірус почнуть приймати і на базі пологового будинку №1. 
  • Інфекційне відділення там запрацює вже 24 листопада. Хоч лікарі і пацієнти пологового були проти таких нововведень, з ковідними реаліями довелося змиритися.

У Вінниці триває розгортання стаціонарних ковідних ліжок в лікарнях міста. В пологових будинках в тому числі.

У гінекологічному відділенні пологового будинку №2, нагадаємо, кілька місяців тому виділили 25 ліжок для надання допомоги хворим вагітним та породіллям з міста та області.

У вівторок, 24 листопада у приміщенні пологового будинку №1 також розпочнуть прийом хворих на коронавірус. Для цього частину приміщення закладу укомплектували, проклали кисневу магістраль. Тут буде 25 ліжок інфекційного профілю, 10 ліжок інтенсивної терапії та реанімації. А також 35 ліжок для надання допомоги вагітним і породіллям з ознаками вірусу.

Відео дня

До слова, інфекційне відділення в пологовому мали відкрити вже завтра, та достатню кількість персоналу для обслуговування хворих на коронавірус ще не добрали, — повідомив директор міського департаменту здоров'я. До цього часу не укомплектовані лікарями чотири з десяти ковідних команд. Потрібні чотири анестезіологи, вісім інфекціоністів або терапевтів чи пульмонологів.

Жіночу консультацію розмістять у відокремленій амбулаторії Центру первинної медико-санітарної медицини №3, що по вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, забезпечивши окремий вхід.

Раніше ми писали про те, що лікарі пологового були проти такої рокіровки. І дотепер акушери і гінекологи не розуміють, чому в інших клініках не розгорнуть ковідні відділення, а саме поруч з породіллями.

— Ми обслуговуємо майже половину жінок області. І всі звикли, що жіноча консультація пологового будинку№ 1 знаходиться саме в цьому приміщенні, — говорить Алла Борисюк, завідуюча жіночою консультацією пологового будинку №1. — Нас мають перевезти в сімейну амбулаторію і зробити інший вхід. Так в нашому пологовому можна було зробити те саме. У нас тут достатньо приміщень, спеціально обладнаних кабінетів, де ми можемо надати якісну, екстрену допомогу вагітним. 

Жінки при надії теж не підтримують ту ідею, що жіноча консультація тепер буде далеко від пологового, і народжувати прийдеться поруч з важкими хворими на коронавірус.

— У нашому місті щодня все більше шириться епідемія коронавірусу, а ми, вагітні жінки — найбільш вразливі до захворювань, — говорить пацієнтка пологового Вікторія. — Я не уявляю, як в одному приміщенні вестимуть прийом інфекціоністи і акушери-гінекологи, для вагітних все ж має бути стерильним? Це ж наражає на небезпеку не тільки майбутніх матусь, а і їх дітей.

Дитячий пульмонолог Олександр Катілов говорить, що саме вагітні більше вразливі до коронавірусу, ніж породіллі з немовлятами. Стосовно того, як у пологовому працюють коронавірусні відділення, він прокоментував так:

— В лікарнях не вистачає приміщень для ковідних хворих, розумієте. Приходиться облаштовувати відділення в пологових, такі реалії сьогодення, — говорить лікар-пульмонолог. — Наскільки я знаю, ці відділення роблять відокремленими від решти пологового, з окремим входом, так, щоб не було загрози ні породіллям, ні новонародженим.

У пологовому будинку №1 говорять, що ковідне відділення не буде дуже відмежованим від решти закладу, оскільки знаходитиметься на третьому поверсі лікарні, поруч з пологовим і після пологовим відділенням, з відділенням патології новонароджених та реанімацією.

— Після реорганізації, тепер у нашому пологовому на першому і четвертому поверхах знаходяться терапевтичні відділення, на другому — зелена зона, — роз'яснює Юлія Голуда, завідуюча пологовим відділенням. — Жіночу консультацію від нас перевезуть, а на третьому поверсі будуть і родові зали і післяродове відділення, і реанімація для немовлят, і відділення патології новонароджених і ковідне відділення. Як розподілятимуть потоки — поки важко уявити.

Загалом до 1 грудня у пологовому будинку №1 планують створити 145 місць для лікування хворих на коронавірус.

Днями, нагадаємо, в інтернеті з’явилась інформація про розгортання ковідних госпіталів в спорткомплексах. В департаменті охорони здоров’я Вінниччини цю інформацію спростували. Сказали, ліжок для хворих на коронавірус область має з запасом, а італійський сценарій з сортуванням хворих нам не загрожує. Більше про це читайте у цій статті: 


Опитування

А ви вже хворіли на коронавірус?


 

Читайте також:

Ковідне відділення в пологовому №1. Чому гінекологи і вагітні проти переїзду в амбулаторію?

Розширюють ліжко-місце. Хворих на коронавірус почне приймати перший пологовий

Формують «ковідні» команди у перший пологовий. Потрібні лікарі та медсестри

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Юлія Тіхоненко-Штойко

    Невже роддом то єдине приміщення в якому можна зробити ковідне відділення?це сором на всю планету!може вже пора мобілізуватись бабам повитухам?як на мене то це особистий гріх мера.
  • Julia Verezub

    Фу як це ганебно! Відібрати у жінок право закладене природою на нормальне і безпечне народження дитини! Просто геній той хто це придумав! От би йому посидіти з переймами у коридорі в черзі, спробувати як це! А черги будуть, буває таке що вільних палат немає, а операції як мають проводитись?додаткова нагрузка на лікарів.Ну просто мегамозок!
  • Надя Стойко

    Такий страшний вірус що самі лікарі без масок!!! 🙄

    Ольга Леонтьева reply Надя Стойко

    Надя Стойко Це фото зроблено 2роки назад.
  • Світлана Кавун

    Керівники які прийняли таке рішення взагалі не усвідомлюють  наслідки своїх дій. Чим потрібно було думати , щоб  наражати на небезпеку породіль і новонароджених. (З плановане винищення  УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ). У Вінниці є багато  лікарень у яких не функціонують відділення,  робіть там, а не в пологовому на усьому готовому... Чим далі,  тим більше переконуєшся , що до влади приходять люди  яким на все наплювати , а про себе потрібно дбати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up