Чого категорично не можна робити під час вакцинації від Covid-19?

Чого категорично не можна робити під час вакцинації від Covid-19?
  • При вакцинації від коронавірусу на другому етапі не можна використовувати для щеплення вакцину іншого виробника.

Про це попередила завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Наталія Виноград, повідомляє GreenPost.

На питання вчена і медик відповідала під час прес конференції.

— Думаю що ні. Я не маю такої інформації про можливості використання іншої за типом вакцини, — відповіла Виноград.

Відео дня

Вчена додала, що практична медицина знає випадки використання однотипних вакцин різних виробників. Але зараз мова йде про CoviShield і CoronaVac — двох абсолютно різних за своїм типом вакцин.

Оперативні дані за 30 березня 2021 року

За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щепили 18668 осіб. З них вакцинували 1 дозою — 18668 людей, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) — 0 осіб. Усього з початку кампанії з вакцинації щепили  231 566 осіб, з них отримали 1 дозу — 231 564 людини, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) — 2 особи.

 За 30 березня 2021 року зробили на 4235 щеплень більше, ніж за попередню добу.  Вакцинацію здійснювали силами 168 мобільних бригад з імунізації та 771 пункту щеплень.

Найбільшу кількість щеплень за 30 березня 2021 року провели у м. Києві — 1720 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії — також у м. Києві — 17289 щеплень. 

Розподіл проведених щеплень за регіонами за минулу добу виглядає так:

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.  Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували  9 березня 2021 року.

 

Читайте також:

Свіжі дані про коронавірус: за добу в Україні померли понад 400 хворих

На Вінниччині виявили мутований «британський» штам коронавірусу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Галина Сухина

    Саме головне що ніхто не несе відповідальність за наслідки від щеплення.
  • Олексій Устяк

    Припущення не можуть бути підставою до порушень прав Громадян України гарантовані Конституцією України !!!
    Хватить заганяти населення під неправомірний домашній арешт під приводом фальшивої епідемії !!!
    Для запровадження карантину має бути 5% хворого населення за добу ( не за тиждень , не за місяць , не за рік !!!) , В маштабах усієї України це має бути 2 міліона хворих на добу - де ці хворі , покажіть офіційну статистику захворюваності та смертей людей по кожній хворобі ?!!!
    Міністр охорони здоровя Ляшко прозвітував в парламенті перед депутатами , що ліжка виділені в лікарнях під хворих на ковід використані лише на 54% , то де та чортова розпіарена епідемія ???!
    Нагадаю усім , що тести також реагують на позитив в вакцинованих людей , адже саме для підняття статистики захворюваності і можливості введення карантину уряд зеленського проводив термінову вакцинацію населення індійським шмурдяком , а не піклуванням за здоровя людей , адже 35 мільярдів гривень з ковідного фонду пішли на " будівництво" доріг , а не на будівництво 35 нових сучасних лікарень !!!
    Нас хочуть знову загнати по домівках , щоб ми масовими протестами не мішали рошено - зеленим регіоналам продати іноземцям усе наше суспільне стратегічне майно , нашу газотранспортну магістральі газові підземні сховища , нашу залізницю , нашу українську землю і багатющі надра - нам залишать лише борги перед мвф ??!!!!
    Вставай народе України , вставаймо на кривавий бій з ригівською нечістю , яку ми не добили на Майдані , яку падлюка регіонал порошенко зберіг і зміцнив величезним корупційним баблом вкраденим з наших кишень скаженими тарифами , штрафами і податками !!!
    На кордоні росія наготувала повно танків і градів , щоб захищати своє добро - коли скупить через електронні торги російськими банками в необмеженій кількості українські землі та надра , тоді ви вже не стримаєте росію від відкритого нападу міжнародними санкціями , адже Україна сама розпродає офіційно усі свої землі  та надра , багатющі на марганцеві руди , такі потрібні росії для металургії ??!!!!

    Іван Крикун reply Олексій Устяк

    Чувак, за Шмарклю голосував? Іди тепер, скидай
  • Олексій Устяк

    А тепер дивуємося різкому підвищенню кількості інфікованих на ковід ???
  • Вікторія Висоцька

    Для того щоб вакцинуватися людина має здати аналізи на антитіла, та перевірити стан свого здоров'я. У нас цим нехтують. Так і прививки дитині, а у нас лотарея ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up