На Вінниччині виявили мутований «британський» штам коронавірусу

На Вінниччині виявили мутований «британський» штам коронавірусу
  • У Вінницькій та Закарпатській областях виявили «британський» штам коронавірусу.
  • Рівень смертності від цього штаму помітно вищий, у порівнянні з тими типами вірусу, які циркулювали раніше

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я. 

Нові штами коронавірусу в Україні виявили у лабораторії на базі Клініки Шаріте

«На територіях Вінницької (4 зразки) та Закарпатської (2 зразки) областей — виявлено циркуляцію мутованих штамів, які мають британське походження. Це штами генетичної лінії B.1.1.7, мутації N501Y V1 та del HV69/70. Крім того, визначено зміни (del HV69/70 у Spike-protein) у 2 зразках зі Львівської та Луганської областей», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Наразі в Україні «південноафриканського» чи «бразильського» штамів коронавірусу не знайшли.

Британський штам

За словами китайських вчених, заразність штаму з Великої Британії в середньому є на 50% більшою, ніж оригінального вірусу. Особливістю цього різновиду коронавірусу є кашель, сильна втома, біль у горлі та м'язах, а от втрата нюху є менш вираженою, ніж у «китайського» варіанта.

Основні симптоми наявності штаму в дітей:

  • втома;
  • підвищення кількості нападів істерики в немовлят;
  • головний біль;
  • біль у животі;
  • температура вище за 37 градусів;
  • втрата апетиту.

Рівень смертності

Рівень смертності від британського штаму коронавірусу помітно вищий, у порівнянні з тими типами вірусу, які циркулювали раніше. Про це заявила відома інфекціоністка Ольга Голубовська з посиланням на відповідне дослідження іноземних фахівців.

— Тільки вчора обговорювали з колегами, що, враховуючи таку велику кількість важких хворих, ймовірно, британський варіант все-таки не тільки легше передається, але є і більш смертоносним. І ось з'явилось дослідження, яке це підтверджує - рівень смертності від варіанту В.1.1.7 помітно вищий, ніж від інших варіантів, — написала Ольга Голубовська на своїй сторінці у Facebook.

Інфекціоністка зазначає, що ризики померти від британського штаму більші, але з чим це пов'язано — наразі невідомо.

— Коефіцієнт ризику летального результату для варіанту B.1.1.7 склав 1,64, порівняно з версіями вірусу, які раніше циркулювали. Результати цього дослідження доповнюють попередні докази зв'язку інфекції з варіантом вірусу B.1.1.7 і підвищеним ризиком смерті від COVID-19. Точні механізми, що лежать в основі високої смертності від варіанту B.1.1.7, все ще незрозумілі, але можуть бути пов'язані з більш високими рівнями реплікації вірусу і більш активним його поширення, — каже лікарка.

 

Читайте також:        

Ситуація по COVID на 15 березня: на Вінниччині за добу виявили 426 випадків

Бойовик у Томашполі та втрати від коронавірусу: важливе за 14 березня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Dmytro Chaika

    👏красуни👏 швидше, вище, сильніше. Незу пиняйтесь. Думав буде гарний фільм, а ні🙂 - серіал
  • Olga Olechka

    Ну так они ж там отвакцинелись чём-то в Британии-вот и новый штам, ждём Израильский и т.д
  • Юрий Бочков

    і що де лакдаун все прцює кафе нічні клуби транспорт вечером переповнений аслюди за рік не навчились носити маски лише  під носом
  • Nina Mezhybovska

    Хто його виявив???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up