Червона зона: Степанов закликав вінницьку владу запровадити додаткові обмеження

Червона зона: Степанов закликав вінницьку владу запровадити додаткові обмеження
За словами Степанова, Вінницька область та Київ є найближчими до потрапляння в червону зону карантину (Фото: REUTERS / Gleb Garanich)
  • Київ та Вінницька області можуть потрапити в червону зону карантину.
  • Регіони мають найбільші показники зростання коронавірусу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Київ і Вінницька область мають запровадити додаткові карантинні обмеження через погіршення ситуації з коронавірусом. Про це він заявив на брифінгу, 16 березня.

Міністр зазначив, що саме ці регіони є найближчими до потрапляння у червону зону карантину.

Відео дня

«Тому хочу звернутися до органів місцевого самоврядування посилити контроль над дотриманням карантинних обмежень. Можливо, ввести додаткові обмеження», — сказав він.

Раніше Степанов заявляв, що Київ, Вінницька та Львівська області можуть потрапити в червону зону карантину.

13 березня Мінздоров'я оприлюднив новий перелік помаранчевих зон адаптивного карантину:

  • місто Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Наразі в червоній зоні перебувають Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Обмеження в червоній зоні карантину

Червона зона вводиться в тому випадку, якщо протягом трьох днів поспіль зберігаються хоча б два з критеріїв помаранчевої зони карантину. Заходи цієї зони повинні набути чинності протягом 48 годин.

Карантинні заходи

На території, де діє червона зона карантину, забороняється:

  • робота ресторанів і кафе;
  • робота розважальних закладів;
  • прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення, крім супермаркетів і продовольчих магазинів;
  • діяльність непродовольчих ринків;
  • відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів і 1−4 класів установ загальної середньої освіти.

 

Читайте також:

Ситуація по COVID на 15 березня: на Вінниччині за добу виявили 426 випадків

В Україні почалася третя хвиля коронавірусу, можливий жорсткий локдаун — Шмигаль

На Вінниччині лікарні переповнені пацієнтами з Covid. Скільки коштує лікування?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Сергій Моргунов

    Всім залишатись на своїх місцях, бо будем карати
  • Сергей Шинкаренко

    Так наша влада це влада дібілів!!!!!!!! про що ви говорите? в нас не має вільних ліжок! навіть в ВМКЦ ЦР не має місць а ми ще в помаранчевій зоні

    Ols Kat reply Сергей Шинкаренко

    Чому дiбiлiв? Вони мають мерседеси, особняки, мiльярди в офшорах. А в нас нiчого цього нема. Так шо дiбiли не вони, а ми
  • Зоя Ермоли

    А можна как то обойтись?
  • Maryna Pavlik

    Как вы уже задолбали, а вы у простых людей спросили за что им жить сидя дома на КАРАНТИНЕ!!!! За что покупать лекарства, за что покупать кушать, чем платить вашу гребаную коммуналку!!!! Чем платить аренду!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up