Брифінг щодо заходів на Вінниччині через епідемію коронавірусу (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Брифінг щодо заходів на Вінниччині через епідемію коронавірусу (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Сьогодні, 16 березня, у Вінниці перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, заступниця директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Марусяк та завідувач відділу епідемнагляду «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» Степан Томин провели брифінг щодо заходів, які здійснюватимуться в області з метою запобігання коронавірусу.

Станом на 16 березня Центр громадського здоров'я України отримав 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію. Сьогодні підтвердилися ще два нових випадки зараження COVID-19 у Чернівецькій області. У Вінниці в медичних закладах перебуває двоє хворих, яких підозрюють на коронавірус.

Верховна Рада відміняє планові пленарні засідання і переходить на роботу в комітетах. Завтра відбудеться позачергове засідання парламенту, де розглядатимуть законопроект про боротьбу з коронавірусом. Пропонується обмежити пересування між населеними пунктами України, а також закрити всі громадські заклади, за винятком продуктових магазинів, АЗС та аптек. Як це вже зробили Львів, Одеса, Київ, Суми та Івано-Франківськ.

У Вінниці розпочався брифінг щодо обмеження через епідемію коронавірусу. Ми ведемо пряму трансляцію:

Відео дня

В управлінні патрульної поліції у Вінницькій області, нагадаємо, через коронавірус обмежують прийом громадян. За інформацією управління, ведеться прийом лише з невідкладних питань.

Вінничани скаржаться на відсутність захисних масок в аптеках. Оприлюднили список аптек, в які мають надійти засоби захисту.

З ранку 15 березня, нагадаємо, українцям почали приходити смс-повідомлення з рекомендаціями, які допоможуть уберегтися від COVID-19. Їх розсилає Міністерство охорони здоров'я України.

Хвороба здебільшого проходить без ускладнень, але медики наголошують, що є групи ризику. Про симптоми коронавірусу та найбільші групи ризику, прочитайте за посиланням.

На інтерактивній карті можна переглянути кількість захворілих на коронавірус в Україні. З неї ми дізналися нові дані про нашу область. На карту нанесені дані про п'ять випадків у Вінницькій області. З них чотири — не підтвердилися, одна підозра залишається.

Цієї ночі, нагадаємо, за рішенням РНБО, призупиняється робота 94 прикордонних пунктів пропуску через ситуацію з коронавірусом. Серед них — десять пунктів на Вінниччині. На тих 49 пунктах пропуску, що залишаються функціонувати, пішохідне сполучення зупиняється повністю. Які пункти пропуску закриють на Вінниччині через карантин і як тепер добиратись, дізнавайтеся за цим посиланням.

 

Читайте також:

Головне про коронавірус за сьогодні, другий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, третій день карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталия Волошина

    Чому поліція не слідкує за дотриманням карантину на вулицях міста як в це було в Китаї,а також як це відбувається  зараз в Іспанії?
  • Маша Семеренко

    Аптеки точно саме перше ,що треба закрити..Що нехайай вмирають люди?
  • Римский Александр

    Вирус-квартирус!
  • Martin Libher

    давно это надо было сделать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up