Які пункти пропуску закриють на Вінниччині через карантин і як тепер добиратись

Які пункти пропуску закриють на Вінниччині через карантин і як тепер добиратись
  • Сьогодні опівночі Україна, за рішенням РНБО, призупиняє роботу 94 прикордонних пунктів пропуску через ситуацію з коронавірусом. 

  • Серед них — десять пунктів на Вінниччині. 

  • На тих 49 пунктах пропуску, що залишаються функціонувати, пішохідне сполучення зупиняється повністю. 

Для закриття обрано такі пункти пропуску, де немає інтенсивного руху пасажирів. Про це сказав під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, — повідомляє Державна прикордонна служба України

«На кордоні з кожною суміжною країною працюватиме необхідна кількість пунктів пропуску і цього буде достатньо, щоб забезпечити стабільні пропускні операції», — сказав Сергій Дейнеко.

Як йдеться у повідомленні, з огляду на можливе збільшення пасажиро-транспортного потоку в пунктах пропуску, що продовжують роботу, Держприкордонслужба посилить зміни прикордонних нарядів та здійснить перерозподіл наявних ресурсів, технічних засобів та засобів захисту. Одночасно буде передбачене посилення пунктів пропуску, в яких припиняється рух — з огляду на всі можливі супутні ризики.

Відео дня

«З 00 год. 00 хв. 17 березня (вівторок) до 3 квітня Україна закриває міжнародне регулярне пасажирське сполучення, — пише глава Держмитслужби Максим Нефьодов у Facebook. — З 00 год. 00 хв. 16 березня (понеділок) до 3 квітня Україна тимчасово забороняє іноземцям та особам без громадянства в'їзд на територію.

Також діє оперативна карта роботи пунктів пропуску на час карантину. 

Максим Нефьодов пише, що є винятки: 

Які пункти пропуску тимчасово закриють у Вінницькій області

  • Ямпіль (№ 050700)

Вид сполучення: річковий.

Характер перевезень: пасажирський.

Категорія пункту пропуску: місцевий.

  • Цекинівка, Ямпільський район (№ 050900)

Вид сполучення: поромний.

Характер перевезень: вантажний, пасажирський.

Категорія пункту пропуску: міждержавний.

  • Цекинівка, Ямпільський район (№ 051000)

Вид сполучення: річковий.

Характер перевезень: пасажирський.

Категорія пункту пропуску: місцевий.

  •  Велика Косниця, Ямпільський район (№051100)

Вид сполучення: річковий.

Характер перевезень: пасажирський.

Категорія пункту пропуску: місцевий.

  • Велика Косниця, Ямпільський район (№ 051200)

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський, вантажний.

Категорія пункту пропуску: міждержавний.

  • Грабарівка, Піщанський район (№ 051300)

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський.

Категорія пункту пропуску: місцевий.

  • Болган, Піщанський район (№ 051400)

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський, вантажний.

Категорія пункту пропуску:міжнародний.

  • Студена, Піщанський район (№ 051500)

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський.

Категорія пункту пропуску: місцевий.

Перелік пунктів пропуску в нашій області через державний кордон, в яких тимчасово призупинено пішохідне сполучення: 

  • Бронниця, Могилів-Подільський район (№ 050300).

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський, вантажний.

Категорія пункту пропуску: міжнародний.

  • Могилів Подільський (№ 050200)

Вид сполучення: автомобільний.

Характер перевезень: пасажирський, вантажний.

Категорія пункту пропуску: міжнародний.

Що треба знати про в'їзд на територію України

Оскільки від коронавірусної інфекції ще не існує вакцини, найефективнішими засобами протидії пандемії визнані обмеження пересування людей і режим карантину. 14 березня Уряд України ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України вірусу COVID-19, — йдеться на сайті МЗС України. 

На сайті написали роз’яснення від МЗС України: що треба знати про в’їзд на територію України та консульську допомогу у зв’язку з #COVID-19. Нижче — відповіді від МЗС на актуальні запитання. 

Заборона діє тільки на в’їзд чи також на виїзд з України?

Станом на зараз Україна не встановлювала обмежень на виїзд. Але інша країна, до якої виїжджає громадянин, може мати обмеження на в’їзд. 

Оперативну інформацію щодо заходів, які вживаються іноземними державами з протидії розповсюдженню COVID-19, можна знайти на сайті МЗС.

Що робити українцям, які перебувають за кордоном у відпустці, короткостроковому відрядженні або з іншою метою, яка передбачає повернення додому найближчі 2 тижні?

Скільки коштує дзвінок на гарячу лінію МЗС України з-за кордону?

За домовленістю між МЗС України та українськими мобільними операторами дзвінки з мобільних телефонів у роумінгу на гарячу лінію МЗС безкоштовні. 

Як повернутись в Україну громадянам, які перебувають за кордоном?

Україна тимчасово закриває міжнародне регулярне пасажирське сполучення з 17 березня 00:00 за київським часом до 3 квітня. Крім того, у цей час будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для залізничного та автобусного сполучення. 

Усіх громадян України та іноземців, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, перебувають за кордоном у короткостроковому відрядженні, відпустці, на відпочинку, закликають повернутись до України до 17 березня. 

Усім, хто не встигне цього зробити з об'єктивних причин (неможливість придбати квитки на рейси, поважні особисті обставини тощо), Міністерство закордонних справ України рекомендує звернутися до українських консульств. МЗС докладе всіх зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує терміново повернутися в Україну до завершення періоду обмежень, повернутися додому. Актуальна інформація буде надаватися на регулярній основі через усі офіційні канали комунікації, а також через закордонні дипломатичні установи. 

Чи повинні люди, які в’їжджатимуть на територію України, пройти додаткові обстеження або дотримуватись інших правил безпеки?

У пунктах пропуску на кордонах працюють спеціально створені санітарні відділи. По поверненню з країн, де відповідно до даних ВООЗ склалась несприятлива епідситуація у зв’язку з поширенням коронавірусу, на пунктах пропуску усі громадяни проходитимуть температурний скринінг і вживатимуться відповідні заходи - людину направлятимуть на самоізоляцію вдома протягом 14 днів, за необхідності - в медзаклад.

Що робити, якщо ви перебуваєте за кордоном і не можете зв’язатись із консульством через перевантаженість гарячої лінії?

Зайдіть на сторінку посольства чи консульства України у вашій країні перебування. На ній ви знайдете адресу електронної пошти та посилання на сторінки у соцмережах. Ви можете написати своє звернення на цю адресу чи в повідомлення цих сторінок. Навіть на вихідних, ввечері чи вночі. Для цілодобового реагування в умовах особливого режиму роботи видане спеціальне розпорядження МЗС. Хоч і з чергою, але телефон гарячої лінії також продовжує працювати: +38 (044) 238-16-57.

Ми перепрошуємо, якщо одразу не можемо відповісти вам або наші можливості не відповідають вашим очікуванням. Але запевняємо, що Міністерство закордонних справ України робить усе, що в наших силах, щоби надати вам необхідну допомогу. 

Що робити, якщо ви в цьому переліку не знайшли відповіді на питання, що вас турбує?

Звертайтесь до дипломатичної установи у вашій країні, на гарячу лінію МЗС України за номером +38 (044) 238-16-57 або напишіть електронний лист на цю пошту: [email protected].

Інформація оперативного штабу МЗС України щодо коронавірусу та ситуації з громадянами України за кордоном:

Twitter: https://twitter.com/UA_MFA_Info  

Facebook: https://bit.ly/2v9WUDb

Telegram: https://t.me/s/Coronavirus_Info_MFA


Читайте також: 

Щоб не «здичавіти» на карантині. Зібрали корисні заняття, які можна робити вдома

Голосове повідомлення з Італії: «Біля деяких пацієнтів лікарі пишуть — не реанімовувати»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина

    Вообще уже е...нулись мозгами ! А с такой скоростью было слабо закрыть границы с Росией ?????? НЕ считая что при Короне умер один чел., а на донбасе больше 13тис человек !!! не страна а д...билы..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up