Яскравий Олімпійський день у Вінниці: сотня дітей долучились до всеукраїнського флешмобу

Яскравий Олімпійський день у Вінниці: сотня дітей долучились до всеукраїнського флешмобу
  • Разом зі всім світом Вінниця яскраво відзначила Міжнародний Олімпійський день.
  • У середу на майдані Незалежності юні спортсмени разом із відомими вінничанами та спортивними героями нашого міста провели «Олімпійську зарядку».
  • Під гаслом «Заряджайся спортом!» такий флешмоб охопив всю Україну і триватиме до 23 липня.
  • Кожен бажаючий, повторивши рухи, може записати відео і виграти олімпійські призи!

– Саме 23 червня у 1894 році у Парижі за ініціативи барона П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет. Відтоді щороку понад 200 країн світу відзначають Олімпійський день, – розповідає «20 хвилин» голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, двократний срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України з плавання Павло Хникін.

У рік літньої Олімпіади, що рівно за місяць стартує у Токіо, в Україні вирішили цьогорічний Олімпійський день зробити особливим і таким чином підтримати українських спортсменів, що скоро виборюватимуть медалі у Японії.

Виникла ідея у кожному містечку, селищі та місті України провести «Олімпійську зарядку» за участю відомих зірок, спортсменів та усіх бажаючих. Авторкою та головною тренеркою всеукраїнської «Олімпійської зарядки» стала бронзова призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анна Різатдінова, а пісню-гімн для «зарядки» написав лідер гурту «Антитіла», молодіжний посол UNICEF в Україні Тарас Тополя.

Відео дня

«Олімпійська зарядка» по-вінницьки

Спортивне свято у Вінниці розпочалось 23 червня об 11.00. На майдані Незалежності, перед Вінницькою міською радою, зібралась сотня дітей та відомих вінничан.

Ведучою вінницької зарядки стала фіналістка Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, срібна призерка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олена Колесниченко.

Разом з ведучою та дітьми яскравою руханкою заряджались: Павло Хникін – срібний призер Олімпійських ігор в Барселоні, учасник чотирьох Олімпіад, заслужений майстер спорту з плавання,  Світлана Теренчук – дизайнерка одягу та власниця бренду «TERENCHUK Fasion», Сергій Краєвський – заслужений тренер України з боксу, голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, Світлана Хникіна – чемпіонка та рекордсменка України, майстер спорту з плавання, переможниця конкурсу «Краса Країни Вінниця-2020» та Андрій Ковенко – учасник Олімпійських ігор у Пекіні, майстер спорту міжнародного класу з лекої атлетики.

– Це був дуже несподіваний та цікавий досвід! І велика честь для мене бути разом на одному майданчику з олімпійськими призерами, – поділилась враженнями дизайнерка Світлана Теренчук. – Дійсно приємно, що проводяться такі заходи, які надихають молодь та популяризують здоровий спосіб життя. Я трохи хвилювалась, але старанно готувалась до «Олімпійської зарядки»  і у результаті отримала велике задоволення, щиро зарядилася гарним настроєм та позитивом.

Як у Києві запалювали зірки

Одночасно із вінницькою, «Олімпійську зарядку» у Києві на чолі з ідейною натхненницею та авторкою руханки Анною Різатдіновою провели відомі зірки: лідер «Антитіла» Тарас Тополя, телеведучі Лілія Ребрик та Марічка Падалко, співак Арсен Мірзоян і дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан.

– Для нас це особливе свято спорту. Олімпійський день – це нагода нагадати всім про одвічні ідеали, що лежать в основі олімпійського руху – про цінність миру та єдності, рівності і поваги один до одного. Це нагода ще раз наголосити про важливість занять спортом та вагоме значення здорового способу життя. І нині, під час протистояння масштабній пандемії, ці ідеали та цінності як ніколи актуальні. Сьогодні, у мінливому світі, такі символи солідарності дають нам надію на краще майбутнє. Саме спортсмени є взірцем стійкості, долаючи перепони на шляху до перемог та передають світові важливе послання мирного протистояння за найвищі нагороди в атмосфері дружби та поваги, – привітав усіх президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. – Переконаний: не менше натхнення та радість принесуть і здобутки українських атлетів на аренах олімпійського Токіо. Тож у цей святковий день бажаю всім нам олімпійської наполегливості, спортивної працьовитості та незламної віри на шляху підкорення життєвих та спортивних вершин!

Свої вітання з нагоди свята адресував усім українцям і Міністр молоді та спорту, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт:

– Для нас дуже важливо, щоб якомога більше наших громадян займалися руховою активністю. Щоб вони приводили своїх дітей до спортивних секцій , а через 10 років ми побачили цих дітей на Олімпійських іграх. Тож будьте активними та займайтесь спортом!

На завершення свята у столиці Сергій Бубка, Вадим Гутцайт разом з Іриною Тростянською, бронзовою призеркою чемпіонату світу з фехтування Оленою Кривицькою та наймолодшим чемпіоном Європи в історії стрибків у воду Олексієм Середою й іншими учасниками свята випустили у небо олімпійські кульки, як символ мирного і спортивного майбутнього України.

Челендж «Олімпійської зарядки» триватиме до 23 липня

Ще протягом місяця – до 23 липня – всі бажаючі можуть долучитися онлайн до всеукраїнського челенджу і виграти олімпійські подарунки.

Потрібно повторити вправи за зірками «Олімпійської зарядки» та юними блогерами з TikTok House і розмістити своє відео на офіційних сторінках Національного олімпійського комітету України у соціальних мережах.

Таким чином, напередодні старту Олімпійських ігор в Токіо, що розпочнуться 23 липня, енергія спорту захопить всю Україну. Тож сповнюйтесь натхненням, силою та позитивом – заряджайтесь спортом щодня!

Читайте також:

Олімпійська слава Вінниччини: де тепер і чим займаються наші чемпіони?

Вінничани встановили ряд рекордів на чемпіонаті України з важкої атлетики

З малюнками про Токіо-2020 і мрією про свою олімпіаду. У Вінниці розіграли «Олімпійське лелеченя»

«Три Зет» всій Україні показали, як танцює Вінниця! З фестивалю в Умані привезли Гран-прі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Калюжная

    Так ведь в Виннице новая волна ковида,а вы все не нагуляетесь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up