З малюнками про Токіо-2020 і мрією про свою олімпіаду. У Вінниці розіграли «Олімпійське лелеченя»

З малюнками про Токіо-2020 і мрією про свою олімпіаду. У Вінниці розіграли «Олімпійське лелеченя»
  • У День захисту дітей у Вінниці пройшов обласний фінал всеукраїнських змагань «Олімпійське лелеченя».
  • Перемогу вибороли юні спортсмени з Шаргорода.
  • Друге і третє місця здобули шкільні команди зі Стрижавки та Вінниці.

Справжній олімпійський дух дружби та любові до спорту вирував 1 червня у вінницькому спорткомплексі «Здоров’я». Саме сюди після недільного несподіваного граду у Вінниці організатори вирішили перенести фінал обласного етапу всеукраїнського проекту «Олімпійське лелеченя», який щороку проходить у всіх регіонах України.

— Цього року було багато прекрасних і сильних команд-учасників, що вкотре доводить, наскільки у нас на Вінниччині діти та молодь тягнуться до спорту, — відзначає голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, двократний срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України з плавання Павло Хникін. — Усі показали гідні результати і на кожному етапі вражали не лише своєю спритністю і спортивною силою, а й — креативністю.

Відео дня

Малюнки розчулювали до сліз

Найперше завдання, яке чекало учасників, що подали свої заявки на участь у «Олімпійському лелеченяті» — цікаво презентувати свої команди. І тут юні спортсмени не упустили можливості показати всі свої таланти: представляли назву, емблеми, форми та головні цілі своїх команд у яскравих танцях з акробатичними трюками і запальними девізами.

— Одними із найбільш активних районів були Хмільницький та Немирівський: з кожного було по три школи-учасниці, — розповідає Павло Хникін. — А взагалі жодна презентація не залишила членів журі байдужими, деякі навіть визвали неймовірно щирі емоції до сліз.

Якщо презентації команд оцінювало спортивне журі, то у наступному конкурсі — малюнок на тему «Олімпійські ігри Токіо-2020» — найкращих обирали викладачі художньої школи. Найвищі бали митці віддали командам Стрижавського ліцею №2, Вінницької школи № 27 та Хмільницької школи №3.

Розминка з олімпійською призеркою

У день фіналу свято спорту у Вінниці розпочалося з розігріваючої розминки, яку разом із дітьми провела срібна призерка І Юнацьких олімпійських ігор, півфіналістка Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з бігу на 400 метрів з бар’єрами Олена Колесниченко.

Після чого фіналісти змагались у комбінованій спортивній естафеті та волейболі.

Найспритнішими виявилися юні спортсмени Шаргородської гімназії, які і стали переможцями «Олімпійського лелеченяти» у області.

Друге місце виборола команда зі Стрижавки, а «бронза» дісталася учням Вінницької школи № 27.

Всі фіналісти отримали дипломи, а також смачні і пам’ятні подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області та спонсора — компанії «Вінінтермед».

Відзначення «Олімпійського дня» в Україні

Нові яскраві спортивні події у Вінниці не за горами, адже 23 червня Україна разом із понад 200 країнами відзначатиме «Олімпійський день», який святкують в усьому світі з нагоди дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року).

Вперше Україна долучилася до масштабного Всеукраїнського відзначення такого дня у 2005 року, коли Національний олімпійський комітет України очолив Олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка. Відтоді Олімпійський день у нас переріс у набагато більше, ніж просто спортивний захід. Національні олімпійські комітети у кожному місті організовують спортивні, культурні та освітні акції.

— Всі вже звикли, що літом ми відзначаємо «Олімпійський день». На нього чекають і дорослі, і діти, спортсмени і прихильники здорового способу життя, всі, кому небайдужі олімпійські цінності. Але 2021-й — непростий рік. Вірю, що саме спорт може стати тією рушійною силою, яка здатна надихнути людей на нові звершення, повірити у власні сили, зарядитися енергією на подолання викликів сьогодення. Тому цьогорічний «Олімпійський день» в Україні ми проведемо під гаслом «Заряджайся спортом», — розкрив перші новини з приводу свята президент НОК України Сергій Бубка.

Заряджатися спортом Вінниця буде разом зі всією Україною і світом, тим самим готуючись ще до однієї знакової події цього літа — старту Олімпійських ігор у Токіо.

 

Читайте також:

Олімпійська слава Вінниччини: де тепер і чим займаються наші чемпіони?

Вінничанин виборов бронзу на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу

Другий рік поспіль. Калинівський «Ягуар» виграв Суперкубок Героїв АТО

Свій серед «чужих». Чому тренер з Америки вирішив назавжди залишитися у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up