TOP-10 вінницьких спортсменок

TOP-10 вінницьких спортсменок
Коба Джойс
Напередодні Жіночого свята RIA і «20 хвилин» склали своєрідний рейтинг найкращих вінницьких спортсменок, тренерів і організаторів. Як й інші аналогічні списки, він є суб’єктивним. Окрім того, має обмеження в розмірі – це лише десятка. Тож не треба ображатися, якщо когось тут немає.

Ще рік тому рейтинг-лист вінницьких спортивних зірок могла б очолювати чинна олімпійська чемпіонка з веслування Інна Осипенко-Радомська. Але, на жаль, вона перебралася до Азербайджану, де запропонували кращі умови підготовки к черговим Олімпійським іграм.  
1. Джойс Коба (легкоатлетичний спринт). 
Минулого року стала віце-чемпіонкою юнацької Олімпіади в Китаї, за що отримує річну стипендію НОК України. Взимку продовжила здобувати перемоги на всіх стартах – Кубку Поділля (з рекордом манежу), юніорському чемпіонаті України і міжнародній матчевій зустрічі «Білорусь-Україна». 

2. Анна Письменська (стрибки в воду). 
Минулого року стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи. Вже брала участь в Олімпійських іграх, але трохи не дотягувала до медалі. Має гарні шанси знову здобути олімпійську  перепустку в Ріо-2016. 
3. Світлана Римкевич (веслування на байдарках і каное). 
Ще одна наша олімпійська надія. Минулого року посіла четверте місце на чемпіонаті Європи. Наслідувач слави вінницьких олімпійських призерок з веслування Анни Балабанової і Олени Череватової.    
4. Вікторія Добротворська (веслувальний слалом). 
Дочка голови обласної федерації веслування Віктора Добротворського вирішила сконцентруватися на іншому водному виді спорту – слаломі. Її тренує директор МДЮСШ № 2 Максим Фільварків. 
5. Юлія Якушева (волейбол). 
Досвідчений граючий тренер вінницької жіночої команди суперліги «Білозгар-Медуніверситет». Веде за собою молодих партнерок.   
6. Сінтія Омобоогундже (баскетбол)
Один з лідерів жіночої команди вищої ліги «Вінницькі блискавки», яка вийшла до фінального етапу чемпіонату України. Входила до молодіжної збірної країни.    
7. Світлана Тросюк (сумо)
Найтитулованіша вінницька сумоїстка, чемпіонка Європи та світу з боротьби на поясах і сумо. Нині працює тренером з вільної боротьби та сумо. І водночас, як спортсменка, представляє Вінниччину на змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівня.   
 8. Олеся Щерба (кульова стрільба)
Дочка директора обласної ДЮСШ зі стрільби Віктора Щерби була призеркою чемпіонату Європи і чемпіонкою України. Спортсменка має певні олімпійські перспективи. Взагалі, вінницька кульова стрільба щороку прогресує. Бракує лише одного – учасника Олімпійських ігор.    
9. Катерина Маєвська (плавання). 
Є найкращою плавчинею Вінниччини і серед дівчат, і серед жінок, що засвідчили результати нещодавнього обласного чемпіонату. Була й призеркою України серед юніорок. Чи стане Катерина Маєвська вінницькою «золотою рибкою» (так називали олімпійську чемпіонку Яну Клочкову), покаже час.     
10. Надія Шпанко (шахи)
Наприкінці лютого вчергове стала чемпіонкою України – на цей раз на домашньому чемпіонаті зі швидких шахів серед дівчат до 14 років. Раніше двічі була призеркою Європи серед дівчат. 
Вони ведуть до вершин
У Вінниці є чимало представниць прекрасної статі, які вже не виступають на змаганнях, але знайшли себе в інших сферах спортивної галузі. 
В першу чергу це Наталя Добринська – наша зіркова олімпійська чемпіонка з семиборства, яка припинила спортивну кар’єру, а нині є віце-президентом Федерації легкої атлетики України. 
Людмила Пронтішева є президентом та старшим тренером збірної області зі спортивного орієнтування; вона виховала кілька поколінь чемпіонів. А нещодавно сама стала чемпіонкою України з орієнтування на лижах серед ветеранів! 
Також чемпіонкою країни із перегонів в крижаній воді серед ветеранів була Раїса Макієвська – президент міського клубу моржів «Нептун». 
Гравців для жіночих команд майстрів регулярно готує керівник секції гандболу МДЮСШ № 3 Світлана Поміркована, веслувальників світового рівня – тренер ШВСМ Світлана Сергун. Світлана Єгорова з ДЮСШ «Темп» активно розвиває новий для нашого міста вид спорту – естетичну гімнастику. 
Юлія Федченко півроку тому почала працювати першим у місті над Бугом спортивним психологом. А Вікторія Знак з Могилева-Подільського є єдиним у нашій області суддею футбольних чемпіонатів.

Нагадуємо, сайт 20minut.ua та газета RIA розпочали проект для жінок та про жінок "Вона і Вінниця".

Відео дня

         

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Приємно радує, що в нас такі чудові спортсменки. Наша гордість.
  • Мовсесян Роман

    Не зрозумів, а де Чупринко - рекордсмен світу!!! ?

    Анонім reply Мовсесян Роман

    Чупринко - чоловік. А тут мова про жінок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up