Про них ви точно чули: ТОП-7 гучних скандалів року, що минає

Про них ви точно чули: ТОП-7 гучних скандалів року, що минає
  • Рік був багатий на усілякі ситуації: позитивні, і, м'яко кажучи, не дуже. Згадуємо скандали, про які чула вся Вінниця у 2021-му. Сподіваємося, у прийдешньому році таких ситуація чи злочинів буде значно менше!

Найгарячіші обговорення під публікаціями, неабиякі реакції вінничан та ґвалт у соцмережах — зібрали у добірку скандальні ситуації цього року. 

Обслуговування російською

Це доволі «свіжий» скандал, який відбувся на мовному підґрунті. Офіціант відмовився розмовляти українською мовою після прохання відвідувачів. Це сталося в ресторані «Pasta e Vino — Piazza Beatrice» на Поділлі. 

Однак не так ця ситуація набрала розголосу через вінничан, як відповідь власника закладу. Вона була наступною: «Дякуємо, Михайло, за політично мотивовану оцінку нашої роботи) Пропонуємо відразу переходити на італійську. Ми все ж таки італійський ресторан:)».

Відео дня

Після того, як на заклад «звалився» хейт, вони оприлюднили відеозвернення. В Україні, нагадаємо, набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». 

Детальніше можете прочитати ТУТ

П'янка у дитячому таборі

Начальник вінницької обласної поліції Іван Іщенко 19 лютого влаштував бенкет зі своїми заступниками в дитячому таборі МВС під Гостевією. Застілля зафіксували на відео громадські активісти разом з журналістами, ця ситуація викликала бурхливе обговорення. 

Іван Іщенко тоді швидко відступав з-за столу, накритого йому та заступникам у дитячому таборі. Він не став відповідати на питання, які йому ставили на місці. Далі, за словами учасників піймання офіцерів, вони отримували погрози обшуками. 

Наші журналісти хотіли отримати офіційні коментарі від поліцейських. Згодом в редакцію надіслали відповідь «про розгляд питань, викладених в публікації». В ній Іщенко стверджує, що випивати в дитячому закладі можна, якщо там не працюєш.

Детальніше можете прочитати ТУТ

Найбільша в Україні криптоферма

Влітку 2021-го СБУ викрила роботу IT-компанії «ММІ Інжиніринг». За версією слідства, там діяла майнінг ферма, яка крала електроенергію. Силовики забрали документацію та обладнання на суму близько 30 мільйонів гривень. 

Майже п’ять тисяч одиниць обладнання «майнили» гроші в колишньому приміщенні «Вінницяобленерго». У змові зі зловмисниками підозрюють посадовців обленерго.

Слідство триває. Але у правоохоронців у листопаді з'явилася вже нова версія: майнили не криптовалюту, а ігрові акаунти для подальшого їх продажу.

Детальніше можете прочитати ТУТ.

Дискотека в «Росії»

У березні цього року, коли, за словами лікарів, епідемічна ситуація була складною, У Центрі була грандіозна вечірка. Відбувалася вона у колишньому кінотеатрі «Росія». 

Вінницький журналіст намагався пройти всередину приміщення, де проводилася дискотека в порушення карантинних вимог, його не пустили, оскільки він показав посвідчення журналіста замість паспорта. Згодом почалася сутичка і вінничанину зламали руку.

Поліція на місце приїхала лише після дзвінка на гарячу урядову лінію, за словами вінничанина. На відео ми бачили, що поліція не припинила порушення, і коли правоохоронці поїхали, з «Росії» продовжувала лунати музика та відбуватися вечірка. 

Детальніше можете прочитати ТУТ

Турецький клон B2B Jewelry

Наші журналісти неодноразово розповіли про фінансову піраміду B2B Jewelry. Її засновник Микола Гонта має вінницьке коріння, і наразі чоловік на волі та навіть відкрив турецький проєкт зі співзвучною назвою Cancri Jewelry. Це все попри кримінальне провадження. 

«Його кримінальну справу «злили», бо якби слідчі хотіли б щось зробити, то це б питання вже вирішилося, — сказав юрист, коментуючи журналістам продовження вінницького «розводу» тепер вже турецького проєкту». 

Детальніше можете прочитати ТУТ

Протест «антивакцинаторів»

Ще одна подія, яка шалено обговорювалася у наших соцмережах та викликала довгі дискусії — акція «антивакцинаторів». Протестувальники зібралися на Театральній без дистанції та масок, і закликали містян цією акцією відмовитися від примусових щеплень. Мовляв, карантин варто скасовувати та нас всіх примушують вакцинуватися неперевіреною вакциною. 

«Влада порушує 43 статтю конституції право на працю, нас позбавляють через карантин роботи і зарплати. Банду геть від влади!», — аргументували свою позицію протестувальники. 

Детальніше можете прочитати ТУТ

Заробляння на сурогатних матерях

Цей скандал вийшов за межі нашого міста, та навіть країни, бо обдурена більшість — іноземці. Схема така: 35-річний вінничанин зареєстрував фіктивні клініки з надання платних послуг за сурогатне материнство. Чоловік просто «розводив» своїх клієнтів на величезні суми грошей. Зловмисники заробили майже мільйон доларів США, принаймні таку суму називають правоохоронці.

«Одна Надя народила для показухи», — так висловилася про клініку одна з її колишніх працівниць. Детальніше можете прочитати ТУТ

Читайте також:

Син судді виграв автомобіль за вакцинацію. Як так сталося і хто ще у списку переможців?

Масаж повії чи лікарки? На Коріатовичів продовжує працювати і дратувати сусідів еротичний салон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up