«Ми не проти щеплень, а проти примусової вакцинації». Хто організував мітинг на Театральній

«Ми не проти щеплень, а проти примусової вакцинації». Хто організував мітинг на Театральній
  • Кілька сотень людей зібралися в центрі Вінниці з гаслами на плакатах «Стоп, примусова вакцинація».
  • На Театральній організатори акції з гучномовця закликали владу відреагувати на вимоги учасників акції, серед яких — заборонити примусову вакцинацію.
  • Дивіться відеорепортаж із місця зібрання.

Біля трьохсот мітингуючих без захисних масок зібралися навпроти вінницького главку з гаслами на плакатах «Стоп, примусова вакцинація», «Здоровий без щеплень», «Примусове рабство».

Активісти вимагали скасувати локдаун, щоб люди могли працювати, відмовитись від примусової вакцинації дорослих та дітей та від паспорту вакцинації, який обмежує всі права громадян. На зібранні звучали обурливі гасла: «Влада порушує 43 статтю конституції право на працю, нас позбавляють через карантин роботи і зарплати. Банду геть від влади!». Поліцію закликали підтримати народ.

Відео дня

«Проти примусового нав'язування»

 Ми запитали учасників акції, чому вони прийшли на мітинг з антикарантинними гаслами.

— Я не проти вакцинації, я проти примусової вакцинації, — говорить вінничанка Наталія (32 роки). — Я висловлюю свою думку не лише за себе, а й за своїх рідних і близьких, які боялися брати участь в акції, бо їх побачать і звільнять з роботи.

— В мене букет хвороб, я в чотирьох клініках на обліку, то як мені вакцинуватися? — ділиться Валентина (60 років).— Відомо, що після щеплення є випадки смертності.

— Прийшли на акцію, тому що відбуваються свавілля, — говорить вінничанин Руслан Шимко (42 роки). — Ми проти прививок і проти методів, які заставляють вакцинуватися. Створюють всі умови щоб народ вакцинувався. Людина без прививки не може нікуди зайти, і працювати теж.

— Ми прийшли свідомо, ми розуміємо чому люди тут, — каже Олег Шаталюк (49 років). — Система у вигляді держави продукує правила і Конституцію. Влада на сьогоднішній день порушує закони. Немає закону про карантин, порушується стаття свободи вибору і права. Верховна Рада нишком ввела закон про обов'язкову (не добровільну) вакцинацію дітей від 12 років. Тобто лише не проти дорослих порушуються права. Люди не знають інформації про вакцини, про імунітет. Вакцинація не панацея від всіх бід, у людей відсутнє критичне мислення. Ми не проти влади чи вакцинації, а проти дій і тих шляхів, якими влада домагається результату, не враховуючи думок народу.

«Ми не являємося «антиваксами»

Організатори антикарантинної акції розповіли, яка кінцева мета зібрання і що вони хочуть довести мітингом.

— Організовуємо акцію ми, я відправляла заявку Борозову про проведення мирної акції стосовно того, що люди проти примусу вакцинації, як такої, — розповідає керівник обласного осередку ГО «Доста» Юлія Мазур. — Ми виступаємо не проти самого процесу вакцинації, ми не являємося «антиваксами», як нас називають. Ми люди, які хочуть вільного вибору, щоб не ущемляли наші права, щоб Україна прокинулася від того, в який час ми живемо. Скоро без QR-коду ми не зможемо купити хліба, до цього все йде. І проти цього примусового нав'язування ми виступаємо. Якщо зараз це не зупинити буде тотальний контроль, в тому числі пересування по країні. Людям потрібно керуватися Конституцією.

Акція тривала кілька годин. Мітингуючі розповіли, що до активістів представники влади і поліції не вийшли, тому вони написали звернення до керівника Нацполіції Вінниччини Івана Іщенко, що «за кожний злочинний наказ вони будуть відповідальні, адже основне завдання поліції відстоювання прав людей».

— Якщо людина хвора вона лікується, хто хоче вакцинуватися — вакцинується. Я рахую, що це не має бути примусово, — говорить Майя Гавришко, представник ГО «Багнет нації». — Буде хода, будемо не одноразово збиратися, поки нас не почує влада.

«Хай активісти зайдуть в реанімації»

Головна санітарна лікарка Валентина Зайцева прокоментувала сьогоднішню акцію каналу «Суспільне Вінниця». Порадила учасникам мітингу, які були без захисних масок на зібранні, в такому вигляді відвідати ковідні відділення.

— Без захисних костюмів їх треба завести в реанімацію ковідних лікарень, усіх тих «антивакцинаторів», і нехай там дихають і показують, що не треба вакцинуватися, — наголосила  Валентина Зайцева. — Якщо вони такі «національні герої», то хай зайдуть до хворих. Якщо вони нічого не бояться, то хай зайдуть. Якщо відібрати від учасників десять людей — вони підуть в ковідні лікарні? Не підуть. 

Сьогодні крім Вінниці, в кількох містах України і біля Верховної Ради в столиці сотні людей вимагали скасувати карантин та відмовитись від примусової вакцинації. Акцію підтримала екс нардеп Надія Савченко, яку нещодавно затримали в аеропорту з підробленим COVID-сертифікатом.

Опитування

А ви підтримуєте вимоги мітингувальників?

 

Читайте також:

Відучора на Вінниччині вакцинують дітей віком від 12 років. Де і чим?

«Вакцинуватися чи ні?» На головні питання про Covid-щеплення відповідає лікар-інфекціоніст

Відпустка за кордоном. Куди і з якими вакцинами тепер можна мандрувати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up