Дискотека в «Росії»: у Вінниці розслідують непрофесійні дії поліцейських під час виклику

Дискотека в «Росії»: у Вінниці розслідують непрофесійні дії поліцейських під час виклику
  • Днями вінничанин Андрій Качор виклав відео, де він розповідає про грандіозну вечірку, яка відбулася в Центрі Вінниці.
  • На відео бачимо, що на місце приїжджала поліція, але масовий захід вони не припинили. 
  • Ми дізналися, чим закінчилася ситуація та скільки схожих порушень правил карантину вони зафіксували. 
  • Також поговорили з лікаркою-інфекціоністкою про те, які наслідки ця вечірка може накласти на епідемічну ситуацію.

Вінниччина вже кілька тижнів залишається серед регіонів, де реєструють найбільшу кількість випадків COVID-19. Попри це кілька днів тому у соцмережі, на сторінці вінницького журналіста, ми побачили інформацію про неналежне реагування поліцейських на його повідомлення про порушення карантинних вимог. 

Відбувалося це в ніч на 27 лютого біля колишнього вінницького кінотеатру «Росія». Коли Андрій Качор намагався пройти всередину приміщення, де проводилася дискотека в порушення карантинних вимог, його не пустили, оскільки він показав посвідчення журналіста замість паспорта. Згодом почалася сутичка і вінничанину зламали руку.

На дискотеку, як дізнаємося з допису вінничанина, квитки продавалися таємно і місце було засекречене. Організатор вечірки на відео говорить, що він організовує приватний захід, де проходить виставка картин. Він стверджує, що у середині лише 15 осіб, всі його друзі. Говорить при цьому, що захід «обумовлений з містом».

Відео дня

Поліція на місце приїхала лише після дзвінка на гарячу урядову лінію, за словами вінничанина. На відео бачимо, що поліція не припинила порушення, і коли правоохоронці поїхали, з «Росії» продовжувала лунати музика та відбуватися вечірка. 

Редакція 20minut.ua дізналися у поліції, що наразі правоохоронці опитують учасників та свідків події. А щодо неналежного реагування окремих поліцейських під час обслуговування виклику, то керівник ГУНП Вінниччини Іван Іщенко призначив службове розслідування.

Поліцейські склали протоколи

Як коментують у поліцейському главку, після надходження повідомлень на спецлінію 102 на місце події виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група поліції. 

Як пояснили нам у патрульній поліції, їхні працівники приїхали на місце, а коли зрозуміли, що на місці відбувалося не лише порушення карантину, а й кримінальне правопорушення, то викликали слідчо-оперативну групу. 

— Якщо людина бачить порушення карантинних норм, то можна викликати поліцію. Правоохоронці на місці встановлюють особу та складають адміністративний протокол, — коментують у прес-службі. 

Як пишуть на офіційному сайті Нацполіції, під час обслуговування виклику слідчо-оперативна група поліції склала адміністративні матеріали на організатора дискотеки за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), за що передбачені штрафи в розмірі від 17 000 до 34 000 гривень.

А за фактом нанесення тілесних ушкоджень заявнику працівниками приватної охорони — відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Загалом у Вінниці з початку року поліціянти зафіксували 3 тисячі 981 порушення карантинних вимог. Нагадаємо, що за такі правопорушення передбачений штраф для громадян від 17 до 34 тисяч гривень. Для посадових осіб — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Що каже інфекціоністка?

Ми зателефонували головної інфекціоністки Вінницької області Лариси Мороз, щоб вона прокоментувала, як проведення таких заходів може відображатися на епідемічній ситуації. 

 — Я обурена цією вечіркою та шокована цією ситуацією загалом. Це недопустимо, коли Вінниця є у лідерах по кількості хворих на коронавірус, — коментує Лариса Мороз. — Зараз навіть молоді люди починають хворіти у важкій формі, і навіть частішають летальні випадки. Ми працюємо, а такі вечірки нівелюють нашу працю. У нас вже скоро не буде ліжок для хворих, невже не можна трохи потерпіти і не ходити на вечірки?

За її словами інфекціоністки, після 8 березня може ще більше збільшитися статистика хворих, тож вона просить не святкувати цей день так, як ми звикли робити у докарантинний час. 

Додамо, «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розповів, що сьогодні, 1 березня, вірус виявили у 598 людей та десять людей померли. 

Також, за словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Тетяни Бондаренко, в області суттєво зросла кількість пацієнтів з пневмоніями, які спричинені коронавірусною інфекцією, а також кількість активних випадків. За кількістю активних випадків Вінниччина посідає п'яте місце в Україні.

 

Читайте також: 

Скандал у Гнівані: у міста забрали бригаду швидкої допомоги. Що каже влада?

Корвет «Вінниця» стане першим у державі кораблем-музеєм. Раніше його хотіли утилізувати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (77)
  • Читач03

    А де податкова?  Чому не  оподатковуються такі заходи? А з продажу  картин не треба платити податки?
  • Алексей Степанчук

    Менты как всегда на высоте!!!!((((

    Максим Краснопір reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan  В рамках закона вы шутите , если  они поступили бы в рамках закона  вони было бы на всю Европу.

    Алексей Степанчук reply Алексей Степанчук

    Максим Краснопір в рамках закона

    Максим Краснопір reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan Как, объясните пожалуйста как они должны действовать чтобы не было крика на всю страну и уголовных дел против полицейских?

    Алексей Степанчук reply Алексей Степанчук

    Максим Краснопір действовать!!!!

    Олена Мудрик reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan да поліція уроди ,но біжать туди працювати усі неуроди ,,,, правильно що закрили навіщо розносити бацили діти дома сидять через таких дурнів ....

    Леонид Чудаков reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan

    Максим Краснопір reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan  А что они должны были сделать. ?
  • Alex Timo

    Новий начальник ГУНП а дії старої міліції, не реформованої.
  • Микола Мазур

    Народ дурак...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up