Скандал у Гнівані: у міста забрали бригаду швидкої допомоги. Що каже влада?

Скандал у Гнівані: у міста забрали бригаду швидкої допомоги. Що каже влада?
  • Бригада екстреної медичної допомоги базувалась у приміщенні Гніванської лікарні.
  • Новина про переїзд медиків у Сутиски сколихнула гніванчан.
  • У соцмережах користувачі висловлюють невдоволення.
  • Що кажуть у гніванській міській раді з цього приводу?

Вчора, 28 лютого, гніванчанам повідомили про те, що бригада екстреної медичної допомоги більше не дислокуватиметься у Гнівані.

Олена Мельник, яка очолює бригаду швидкої допомоги, написала у Фейсбуці:

«Ми з'їхали... Душа розірвана на шматки. Ми — це бригада екстреної медичної допомоги, яка базувалася у приміщенні Гніванської лікарні останні років 40 чи більше, тепер це вже минуле, ми стали не потрібні. Громада не знайшла коштів на ремонт приміщення....

Відео дня

Дякуємо громаді смт Сутиски, що прийняли нас...

Нажаль більше немає слів, є відчай...».

Користувачі почали висловлювати своє невдоволення новиною.

— Шановний мер нашого міста, надіємось, що це тимчасове рішення. І переселення на час ремонту приміщення ? — запитує Костянтина Зайцева.

Ми зв’язалися з мером Гнівані Володимиром Кулешовим та попросили надати коментарі з цього приводу.

— Гніванська міська рада не приймала жодних рішень з приводу переведення бригади в інше місце, як і будь-яких інших рішень стосовно працівників «швидкої допомоги», так як екстрена медична допомога (ЕМД) підпорядковано не місту, а області, і не входить до складу комунальних закладів охорони здоров’я Гніванської громади, — каже мер Гнівані журналістці «20 хвилин».

За його словами, керівництво Жмеринської ЕМД ставить питання про надання в оренду для розміщення бригади «швидкої» приміщення в центрі міста з трьох кімнат та гаражами для трьох автомобілів.

— Однак, такого приміщення, яке б відповідало даним вимогам, в комунальній власності Гніванської міської ради поки що немає, — пояснює Кулешов.

Що буде зі швидкою допомогою

Володимир Кулешов запевняє, що послуги швидкої допомоги в Гніванській територіальній громаді ніхто не відміняв.

— Як і раніше, екстрена медична допомога («швидка») буде приїжджати на виклик в установленому порядку. Як і раніше, виклик здійснюється за номером 103, який отримує диспетчерська станція у Вінниці і пересилає найближчій бригаді, яка знаходиться поряд з місцем виклику. Це може бути бригада з Вінниці, Жмеринки, Шаргорода, Бару та інших місць дислокації, адже бригади не прив’язанні, як колись, до конкретної зони обслуговування, що надає їм оперативності та швидкості дій, — зазначає міський голова.

Розвиток медицини в Гнівані

Як повідомляє голова громади, розвиток гніванських комунальних закладів охорони здоров’я продовжується.

— Крім проведення колосальної роботи із ремонтів закладів охорони здоров’я, закуплення та встановлення медичного обладнання, на останній сесії Гніванської міської ради виділили один мільйон 350 тисяч гривеньна придбання необхідного обладнання для відділення невідкладних станів, що допоможе в майбутньому зробити реанімацію та змінити маршрути пацієнтів. Адже, проблема була не в тому, яка бригада приїжджає до хворих, а куди хворих потім доставляють. Тобто, навіть коли приїжджала бригада, яка дислокується в Гнівані, пацієнтів везли в Тиврів, або в кращому випадку у Вінниицю. А під час карантину і ще далі. Тому ми робимо все, щоб швидка в майбутньому доставляла гніванчан в разі необхідності в нашу лікарню, що й було обіцяно перед виборами! — зазначає він.

За словами Кулешова, рішення про зміну дислокації бригади приймала не Гніванська міська рада, а керівництво екстреної медичної допомоги м. Жмеринки.

Офіційна довідка

Тиврівське відділення екстренної медичної допомоги входить до складу Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Регіональне керівництво відділенням здійснює Жмеринська станція ЕМД. До складу станції крім Тиврівського відділення, входить Барське, Шаргородське та Жмеринське відділення. Головний лікар станції (керівник) Кузьміна Тетяна Федорівна. Контактний телефон (4332) 2-16-93. Станція розташована за адресою м. Жмеринка, вул. Центральна 26.

Прийом викликів від населення здійснюється за номером 103 Центральним диспетчерським пунктом, який розташований в м. Вінниця. Потім виклик переадресовують на планшети виїзних бригад. В Тиврівському відділенні працює три цілодобових бригади, які дислокуються відповідно в м. Гнівань, смт. Сутиски та смт. Тиврів. Радіус обслуговування бригад Тиврівський район, а при необхідності будь-який населений пункт області.

 

Читайте також:

Вінниччина очолила «ковідний рейтинг». Яка ситуація в Україні на 1 березня?

В Андрія виявили рак та лікарі дають шанс. Для життя треба 210 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Максим Ілініч

    З'їхала бо міськрада не облаштувала приміщення для швидкої, тобто надання допомоги будуть тепер проводити в інших закладах. І це при загальному бюджеті 169 млн. а видатки на охорону здоров'я при пандемії всього 1,7 млн. Взагалі розподіл бюджетних надходжень 2021 досить дивний і потребує більш ретельного вивчення відповідними людьми)).
  • Аліна Вінниця

    капець...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up