Микола Джига: Мене зовсім не приваблює робота у міністерстві

Микола Джига: Мене зовсім не приваблює робота у міністерстві
Вінницький губернатор Микола Джига каже, що не проміняє теперішню свою посаду на крісло міністра внутрішніх справ. Що стосується справи Гогадзе, то, за словами Джиги, він не має до неї жодного відношення.

Миколо Васильовичу, учора адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Олексій Пукач у суді підтвердив свої покази щодо замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе та назвав ваше прізвище серед замовників…
- Протягом багатьох років звучить моє прозвище в тому, що я був свідком розмови з відповідними особами де обговорювалося питання про вбивство журналіста. На ці запитання я відповідав і у прокуратурі, і журналістам і з цього питання на досудовому слідстві, і на ці запитання я давав вичерпні відповіді. Моя причетність до справи Гонгадзе полягає тільки в тому, що я певний час займався контролем за її розслідуванням і оперативно-розшуковими заходами на першій стадії, коли журналіст зник. Іншої причетності до цієї справи немає.
Те, що сьогодні говорить Пукач – у нього вільна лінія поведінки і я думаю, що він, мабуть, хоче придумати собі якусь версію, для того щоб пом’якшити покарання, щоб не було довічного ув’язнення. Уже тепер відомо, що він сам скоїв цей злочин, тому що він це визнав, хоча до останнього часу, скажімо до того, як його затримали, до того, як почали допитувати усіх – ніхто, і в тому числі і я, не вірив, що Пукач міг здійснити такий злочин.
Відносно пана Литвина – то я ніколи не бачив його на території міністерства і він взагалі ніколи не був у розташування міністерства тим більше, що в якийсь там неробочий час.
З колишнім Президентом держави Кучмою, у мене особистих контактів ніколи не було, скажімо «один на один» - були розмови або в присутності міністра, коли там призначення або якісь особливі доручення. До речі, у той час, коли зник Гонгадзе, це було 16 вересня 2000 року, в цей час якраз загинув наш колега Бородіч Леонід Васильович (на той час був першим заступником міністра внутрішніх справ України, координатором комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при Президентові України) в авіакатастрофі, він літав на спортивному літаку – і це було в один день. Ця звістка мене застала у Вінниці, де був скоєний жахливий злочин – підрив ліфта з людьми, і я за дорученням міністра знаходився у Вінниці. Тільки у понеділок я приїхав у Київ на похорони Бородіча. Тобто, бути присутнім після зникнення або після вбивства Гонгадзе при якійсь розмові, я фізично не міг.

Чи не пов’язані ці заяви із політикою?
- Теличенко – вона відстоює інтереси Мирослави Гонгадзе, з якою я декілька разів судився, вигравав позови по різних питаннях – це ще було до того. І я думаю, що ця справа має політичний підтекст, тим більше, що ось незабаром починається передвиборча агітація.

А ви плануєте брати участь у майбутніх виборах депутатів Верховної Ради?
- Думаю, що ні. А хто буде займатися підготовкою регіону до виборів? Мені завод потрібно піднімати – робити усе необхідне для того, щоб поліпшувати життя людей в області.

Відео дня
>Кілька тижнів тому по Вінниці розклеювали листівки з наклепами відносно вас? Чи вдалося визначити, хто це зробив? Можливо когось підозрюєте у цьому?
- У цьому мене ще не звинувачували – у ґвалтуванні дітей. У такому злочині мене звинувачують уперше. Із вбивством Гонгадзе ці речі не пов’язані.
Це когось відсунули від корита, комусь перекрили дешеву політичну «піарщину» - це для мене був не зрозумілий крок. Цієї справою займаються правоохоронні органи, але я цим не цікавлюся, і нікого не підозрюю.

А чутки щодо вашого переходу у крісло міністра внутрішніх справ?
- Це все чутки. Ці чутки про мене також давно гуляють, як зі справою Гонгадзе, так і зі справою міністра мене постійно дістають зі всіх сторін. Мене зовсім не приваблює робота у Міністерстві внутрішніх справ. Слава Богу, що я звідти пішов, я там відпрацював більше 35 років і я зараз працюю у зовсім іншій атмосфері – у мене є можливості працювати і спілкуватися не з особливо небезпечними рецидивістами та зі злочинним світом, а з нормальними людьми і вирішувати нормальні питання.

Читайте також:

Микола Джига: Я сам телефонував у Генпрокуратуру, аби мене допитали.

Пукач назвав вінницького губернатора серед замовників убивства Гонгадзе.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:38 Всі п’ять команд «Вінницьких вовків» здобули золото на чемпіонаті області з чирлідингу photo_camera 17:17 «Сімейний бізнес» на амфетаміні: на Вінниччині ліквідували наркосиндикат з трьома лабораторіями play_circle_filled photo_camera 16:21 Суд призначив покарання учневі, який підпалив кабінет директора школи 15:25 Шукаєте, де придбати якісні напівфабрикати? Підібрали кращих виробників для вас (партнерський проєкт) Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 15:22 У ДТП на Вінниччині травмувалися діти та водійка авто 14:46 «Ви ж не привезете нам з Вінниці дітей» Чому закрили дитсадок у Гонтівці і який вихід із ситуації 14:23 В Агрономічному затримали двох хмельничан, які збували психотропи photo_camera 13:33 Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік 13:04 Молодший лейтенант з Вінниччини отримав грошовий сертифікат від Головкома ЗСУ 13:00 До 70% знижки з карткою Mastercard для нових користувачів онлайн-сервісу Uklon у Вінниці (Новини компаній) 12:17 Водій BMW в'їхав у дерево на вулиці Пирогова у Вінниці, є постраждалі play_circle_filled 11:30 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці? (Новини компаній) 11:21 З криниці на Вінниччині рятувальники дістали тіло жінки 10:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду. РЕПОРТАЖ photo_camera 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 День відкритих дверей у Вінницькому національному технічному університеті. Запрошуємо! (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up