Анатолій Гриценко у Вінниці розкритикував призначення "рошенківців" на керівні посади

Анатолій Гриценко у Вінниці розкритикував призначення "рошенківців" на керівні посади
Екс-міністр оборони на вінницькій прес-конференції відповідав досить лаконічно і жорстко. Часу на спілкування було обмаль. Встигли обговорити, на який закон Порошенко має накласти вето, і кого планують пожиттєво кидати до в'язниці

На початку зустрічі Гриценко нагадав, що депутати з "Громадянської позиції" оприлюднюють свої особисті номери телефонів і щотижня влаштовують "живі" прийоми громадян.

- Україна - парламентсько-президентська республіка, чи не так? Відповідно, Президент - Порошенко, спікер - Гройсман. Тож я сьогодні, можна сказати, на "вотчині героїв" (у Вінниці - ред.). Але "по-новому" ми вже пожили, то, може, настав час пожити по-чесному? - говорить Гриценко.

Шляхи до такого життя екс-міністр бачить у трьох ключових діях. Перша - Порошенко має використати право вето щодо законопроекту 3755. Він стосується електронного декларування чиновниками. Гриценко каже, що закон  фактично дозволяє брехати і красти посадовцям до 2017 року. Не влаштовує Анатолія й те, що під декларування не підпадають родичі чиновників, які з ними не проживають. А ще, за його словами, держслужбовцям чомусь хочуть дозволити не декларувати активи до 200 тисяч гривень.

Відео дня

- Не можна гратися в піжмурки з європейською спільнотою. Через цей корупційний-антикорупційний закон ми можемо повністю втратити їхню довіру. Там дурнів нема, - каже Анатолій.

Також він пояснив, чому варто підтримати законопроект 4109 (про відповідальність за хабарництво слідчих, прокурорів та суддів). Щоправда, помилково присвоїв йому інший номер - 4601.

- Вісім років тому я вносив на розгляд законопроект такого ж змісту. Було 364 голоси "за", але тодішній Президент Ющенко його заветував. Суть в тому, що для хабарників, які представляють ці категорії, треба передбачити три речі: це пожиттєва в'язниця, відсутність права на амністію та конфіскація майна. Таким чином, чиновники зрозуміють, що лафа закінчилась. Це жорстокий законопроект, але він кращий, ніж коктейлі Молотова та майдани, - говорить Гриценко.

Прокоментував він і призначення директора вінницької фабрики Roshen Олександра Білика керівником Державного управління справами. Каже, це явно не фахове призначення, від якого "уже не смішно. Гидко." - цитата зі сторінки у Facebook.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up