Звідки ваша вишиванка? Вінничани про бабусь, рукоділля та магазини (опитування)

Звідки ваша вишиванка? Вінничани про бабусь, рукоділля та магазини (опитування)
  • Сьогодні в Україні святкують День вишиванки.
  • Цей елемент національного одягу має високу популярність серед молоді.
  • Хтось купує вишиванку, тому що це модно, для когось вишиванка – це символ патріотизму та любові до країни.
  • Що вінничани знають про свої вишиванки цікавилися журналісти RIA/20minut.ua.

 

На вулицях міста сьогодні можна було зустріти чимало вінничан у вишитих сорочках, сукнях та футболках. Нам стало цікаво чи знають українці які орнаменти носять та що означають візерунки. І, звичайно, скільки коштують їхні вишиванки:

Варто сказати, що вдень вулиці були заповнені здебільшого студентами та бюджетниками. Так, наприклад, Вінницький торговельно-економічний інститут влаштував концерт перед корпусом, що знаходиться на вулиці Соборній. Студенти співали пісні гурту «ВВ» та Павла Зіброва, який сьогодні, до речі, дає концерт у Вінниці. Після концерту студенти та викладачі пройшли із прапорами вулицями міста.

Відео дня

Так само гуртом фотографувалися і робітники державних служб. Наприклад, на сходах біля Книжки традиційно робили фото працівники Міністерства юстиції, а на площі біля міської ради вишукувалися співробітники сьомого адміністративного апеляційного суду.

Власне, різновидів вишиванок сьогодні у місті було чимало: і ручного виробництва, і машинного. Яскраві з червоними, білими, зеленими, синіми та чорними орнаментами. Прикро, що майже ніхто не знає значення цих орнаментів. Крім того, ми не зустріли жодної людини яка би вишила сорочку самостійно. Але не може не тішити той факт, що люди, які одягають вишиванку роблять це свідомо і таким чином підкреслюють своє ставлення до країни.

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Mariya Pushyshyna

    Молодци !! Respect!
  • Сепар Торонтуй

    Навіть нєгри носять наші вишиванки (с)

    21 век. Украина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up