За що Вінницю люблять туристи?(опитування)

За що Вінницю люблять туристи?(опитування)
З чим найперше асоціюється Вінниця у вінничан та за якими враженнями до нас їдуть в гості.

Туристична Вінниця міцно тримається на "трьох китах" - башті, фонтані та ставці Гітлера“Вервольф”. Це кореспондентові “20 хвилин” стало ясно з опитування самих вінничан та гостей міста. Подекуди із знакових місць вінничани згадують і музей Пирогова, й живописні місцини Південного Буга. Не забувають і Музей Автомотовелофоторадіо, але його у контексті зі словом “дозвілля” згадують вже зовсім рідко.

Одеситка Світлана приїхала у Вінницю провести уік-енд з родиною. Програма розваг щільна, бо часу у сім'ї сьогодні небагато:- Зараз ідемо до цукерні, поснідати. В нас не дуже багато часу, тому подивимося церкви, ретромузей автомобілів, якщо він працює, тому що це цікаво маленькому.

Відео дня

На запитання, що вирізняє Вінницю з-поміж інших міст, Світлана згадує про знамениту вінницьку розважливість:

- Нам сподобалось місто. Воно таке затишне. Одеса, звісно, більша від Вінниці, там більше історичних будинків. Більш активне місто, ніж Вінниця. В нас дуже багато фестивалів зараз - майже кожні вихідні.

Денис вже 10 років живе у Вінниці. Каже, тут не дуже-то і багато місць, окрім вже загальновідомих, куди можна привести гостей здалеку:

- Ну, річка Буг, наприклад. Але, на жаль, місця там влітку не дуже чисті, і вести туди гостей, які у місті вперше, якось не хочеться.

Ярослав, вінничанин, теж не знає, куди вести гостей з інших міст взимку:- В зимній час — певно, що нікуди. Ну тільки в центр міста. А якщо ви маєте на увазі музей, то дуже рідко хто виявляє бажання.

Усього “20 хвилин” опитали 9 вінничан та 6 гостей міста.

Топ-3 місця від вінничан, де можна класно провести час, не здивували оригінальністю:

1. Фонтан та Центральний парк (згадали по 4 опитуваних з 9);

2. Сквер Козицького та береги Південного Бугу ( по 2 з опитуваних 9).

3. Ставка Гітлера, музей Пирогова, стадіон та кінотеатр(по 1 згадуванню на 9 опитуваних).

Чим Вінниця запам'яталася приїжджим?

1) Затишністю(1 згадування);

2) Чистотою вулиць(5 згадувань).

На запитання, що могло б підвищити привабливість Вінниці для туристів, жоден з опитуваних не зміг дати чітку відповідь. Тож залишаємо його на розсуд читачів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up