За кожний зірваний підсніжник штрафують на 62 гривні

За кожний зірваний підсніжник штрафують на 62 гривні
На Вінниччині стартувала операція "Первоцвіт-2016". Усіх, хто зриватиме чи продаватиме рідкісні види рослин, що знаходяться під загрозою зникнення, а також такі, які занесені до Червоної книги України, штрафуватимуть.

Із наближенням весни по всій території Вінницької області великих розмахів набуває торгівля підсніжниками та іншими різкісними червонокнижними рослинами. Це і білоцвіт весняний, цибуля ведмежа, горицвіт весняний, конвалія травнева тощо.

Щоб боротися із  несанкціонованим збором, а також торгівлею рідкісними видами рослин до 31 травня поточного року включно, спеціалісти екологічної інспекції області будуть проводити рейди у ході операції «Первоцвіт-2016».

За порушення Порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 1 700 гривень до 3 655 гривень.

Відео дня

За порушення чи погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища накладається штраф від 340 до 510гривень і на посадових осіб – 510 до 850 гривень.

До того ж, вінничан, що зірвуть одну одиницю рослини занесеної до Червоної книги України, також штрафуватимуть - черемша (цибуля ведмежа) обійдеться порушнику у 62 гривень, шафрани (крокуси) та підсніжники від 49 до 62 гривень, а сон трава – від 37 до 62 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дарья

    Штрафуюють, штрафуюють, але ще нікого не бачила, щоб хтось за цим слідкував. Сьогодні на власні очі бачила як бабулька продавала підсніжники.
  • Анонім

    в Вороновиці тільки 500000грн продают на трасі
  • -=UA=- VIN

    Дорогой нынче будет салат с черемши.  

    Гість reply -=UA=- VIN

    Шановний, насіння черемші є в кожному кіоску.

    Гість reply Гість

    Люди сіють на городах, практично кожен третій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up