Як “Вінницьким Вовкам” вдалося залучити американських легіонерів?

Як “Вінницьким Вовкам” вдалося залучити американських легіонерів?

Три місяці пошуку - і команда з американського футболу "Вінницькі Вовки" нещодавно поповнилася новими легіонерами. Зі Сполучених Штатів Америки до Вінниці приїхали Тімоті Річардсон з Філадельфії та Ентоні Бенсон з Каліфорнії. Обом хлопцям по 23 роки

 

Журналісти RIA зустрілися з віце-президентом клубу Євгеном Хоминим та новими гравцями, щоб поспілкуватися та дізнатися, як їх сюди “занесло” і що змінилося в команді з їхнім приходом.

Поки хлопці замовляють собі піцу  на касі в кафе “Франсуа”, ми запитуємо Євгена, як давався пошук спортсменів і чому взагалі виникла така потреба саме в гравцях зі Штатів.

- Три місяці мого життя пішло на пошуки, - каже він. - Я тисячам людей понаписував. По Вінницькій області ми знаходили і волонтерів, і австралійців, і шеф-кухаря з Канади, сім'ю месіонерів, яка займається наркозалежними людьми, мормонів. Але вони або не грають, або часу не мають цим займатися. Ми чомусь гадали, що запросити когось сюди набагато важче, ніж знайти на місці. Виявилося навпаки - простіше. Так на сайті http://europlayers.com/ знайшли Ентоні та Тімоті.

Відео дня

Далі спортсменам запропонували приїхати в Україну, побачити нову культуру, нову країну і при цьому займати посади граючих тренерів в команді. І ось хлопці вже тут — сидять поряд попивають сік і посміхаються своєю білосніжною посмішкою, дізнаючись, про що йде мова зі слів Євгена Хомина. Він перекладає їм англійською, звертаючись - “guys, guys”, тобто “хлопці”. У Вінниці “guys” - на правах волонтерів. Ніякого контракту, просто усна домовленість. Їм не платять зарплату — в клубі взагалі немає такого поняття. Але допомагають з житлом, і знайшли хлопцям заняття. Тімоті, наприклад, допомагає вивчати англійську, як її носій, у школі іноземних мов Wizard. Також команда домовилася зі спортзалом «TopGym», щоб гравці могли безкоштовно ходити туди займатися.

- У нас вже розпочався сезон і закінчується він у вересні-жовтні, - розповідає Євген. - Ми хочемо їм оформити тут посвідку на проживання та зробити візи, щоб вони мали змогу їздити додому.

Американці знають, як треба

За словами Євгена, в Україні ніхто точно не знає правил гри в американський футбол, і це - найбільша проблема. Саме тому і запросили американців, які з семи років у цьому спорті. Вони можуть навчити правильно грати, тренувати та підказати, в якому напрямку рухатися команді.

- В Ужгороді, наприклад, теж є хлопці зі Штатів, але вони грають в Угорщині за тамтешню команду і приїжджають тільки на матчі, - каже віце-президент клубу. - Відіграють і поїдуть. Вони не тренуються постійно разом з командою і не живуть у місті.

Яким вітром до нас...

Запитуємо в Тімоті Річардсона та Ентоні Бенсона, а якщо простіше Ті Джея (Tj) та Ей Джея (Aj) як їх сюди “занесло”, адже в США перспектив для гравців більше та й сам спорт набагато краще розвинений, ніж в Україні.

- Це новий досвід, - кажуть хлопці. - Ми звикли до американського стилю життя і захотілося побачити щось інше, познайомитися з новою культурою. Тим паче, що з Америки ми нікуди не виїжджали.

Як грається легіонерам у команді

Ей Джей тренує гравців у нападі (тут м'яч ловлять і просувають його до залікової зони суперника, щоб набрати очки). Каже, що тренувати легше, коли граєш і відчуваєш гру, бачиш ситуацію на полі і можеш продумувати комбінації. Ті Джей тренує захист і грає на позиції сейфті (останній гравець захисту, який стоїть далі від усіх і бачить все, що відбувається на полі). Він розповідає, що тут буває трохи проблематичніше, тому що з деякими комбінаціями спортсмени не були знайомі раніше. Гордон Хікс — теж, до речі, новий тренер з Америки — займається лінійними гравцями і складає графік тренування. Якраз він контролює усе.

Де хлопці “зависають”

Окрім того, що Ті Джей і Ей Джей ходять в “качалку”, вони проводять час з “Вовками”. Вінничани вже встигли провести гостям розважальну програму: звозили на природу, повели в клуб H2O танцювати.

- Ми зараз просто гуляємо по місту, розглядаємо усе, - каже Ті Джей. - Заходимо на базар скуштувати нової їжі, подивитися, як люди живуть. Намагаємося трохи спілкуватися з ними російською і українською мовами.

За рахунок чого існує клуб

Команда з американського футболу “Вінницькі Вовки” існує на добровольчих засадах. У багатьох є офіційна робота, тож на всі потреби хлопці скидаються в “общак”. Самі розраховують свій бюджет і витрати. Підтримують цей вид спорту в місті і допомагають гравцям ІТ-компанія Win Interactive, яка забезпечує їх формою. Кав'ярня Starvin та таксі EURO TAXI надають фінансову підтримку клубу. А самі “Вовки” якщо з'являються зайві кошти, віддають їх на благодійність.

Previous Next

Фото: Ольга Мирошниченко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up