Водохресний екстрим: як вінничани в ополонку з головою пірнали

Водохресний екстрим: як вінничани в ополонку з головою пірнали
  • Як пройшли водохресні купання на Вишенському озері
  • Місцеві моржі розповіли, хто їм прищепив любов до зимових купань та згадали часи, коли людей на кризі рятували

Сотні, а то й тисячі вінничан кинулися сьогодні, 19 січня на міські водойми, де для водохресних купань обладнали ополонки. Як завжди, хтось прийшов здійснювати обряд з непідробних релігійних поглядів, а хтось в пошуках гострих відчуттів. Ми відвідали ополонку на Вишенському озері і поговорили з  «екстремалами», які не з чуток знають, що таке загартованість.

— Традицію купатися у цю пору року мені прищепив батько. З тих пір пройшло вже років 20, за які я ні разу не пропустив це світле свято, — розповідає Олексій Кошовий. — Коли синові виповнилося сім, я почав і його брати з собою. Ходимо з ним щороку, але зараз він навчається у столичному університеті і не зміг приїхати у Вінницю. Але він дзвонив, казав, що збираються з хлопцями на Дніпро.

Previous Next

На той час Олексій вже був одягнений і збирався йти, як раптом почав кликати якогось чоловіка, на вигляд років 50-ти:  «Саня... Петровичу! Петровичу, підійти на секунду, розмова є. Цей дядько — морж з 30-річним стажем, — пояснює Олексій. — Саня, розкажи журналісту про ту жінку».

Відео дня

Той самий Саня представився Олександром Проскуріним, після чого коротко розповів історію, яку, напевно, знають всі вінницькі моржі.

— То була не жінка, а дівчина, але це не так важливо, — розповідає Олександр. — Тоді був, чи то 75-й, чи то 76-й рік, ми на замерзлому Бузі з хлопцями гуляли, як раптом почули крики: «Допоможіть! На допомогу!». Кричала дівчина, яка кілька хвилин тому на ковзанах каталася недалеко від нас. Побігли на голос та побачили, що вона провалилася, прямо всім тілом. Ми не знали що робити, палиць поблизу ніяких не було, а ми, як то кажуть, у сто шуб одягнені. Думали недовго, жваво скинули з товаришем з себе речі і полізли за нею. Обережно підповзли та почали витягати за руки. Хвилин напевно п'ять це все тривало, після чого ми дістали її і дали деякі речі, щоб зігрілася. У той момент у мене було тільки три питання: Я герой тепер? А може мені стати рятувальником? А чи не зануритися мені в ополонку? Перші два так і не здійснилися — я став електриком, але третя, втілилася вже через пару тижнів, саме в цей день. Тоді я офіційно, якщо можна так сказати, занурився в ополонку. З тих пір я в ній «прописаний».
 

Після почутого, хотілося поспілкуватися з людьми, які вперше зважилися на подібні купання, але коли ми до когось підходили, то люди або відмовлялися коментувати, або говорили, що тут вже не вперше. Через якийсь час, ми побачили чоловіка, який обтирав тремтяче тіло свого сина. Уточнили, чи вперше тут і отримали позитивний кивок з коротким коментарем.

— Загартовуємо сина. Виховуємо здорового і справжнього чоловіка — представитися або доповнити свою відповідь тато хлопчини відмовився. Він продовжував зігрівати сина, який у майбутньому повинен стати справжнім чоловіком.


 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up