Вінницьким підприємцям платять за нові робочі місця. Скільки та як отримати гроші

Вінницьким підприємцям платять за нові робочі місця. Скільки та як отримати гроші
Для участі у програмі потрібно працювати в «білу». Компенсації виплатять за нових робітників, яких було офіційно працевлаштовано і на зарплату не менше 6000 грн
  • Вінницькому бізнесу готові повертати єдиний соцвнесок за нових співробітників. Програму, яку започаткували ще в травні 2020-го, продовжили і на весь 2021 рік.
  • Скільки можуть отримати підприємці з бюджету Вінниці? Які умови для участі в програмі? Та які потрібно подати документи, щоб отримати компенсації?

Виконком міської ради 11 березня затвердив перелік учасників процедури компенсації ЄСВ роботодавцям за новостворені робочі місця. У документі читаємо, що гроші з бюджету, за 4 квартал 2020-го року, отримали сім ФОПів та одне приватне підприємство. Загалом їм виплатили 52 тисячі 992 гривні.

Цю програму підтримки бізнесу започаткували у Вінниці ще в травні 2020-го як складову антикризової програми підтримки «Вінничани важливі». Розповідаємо, які нюанси програми та як отримати компенсацію?

Скільки заплатять

Торік оголошували, що вінницьким підприємцям готові повертати увесь єдиний соцвнесок, який бізнес сплачує за новостворені робочі місця. Тобто, 1039 грн на місяць за кожного співробітника. 

Відео дня

Ми поділили суму компенсації на кількість співробітників та на три місяці (один квартал) і вийшло, що деякі підприємці отримали менше суми, менше від тих, що були заявлені у міськраді. Чому так?

— Це пов’язано з тим, що роботодавці долучились до програми не з початку кварталу, а посередині. Наприклад, створили робочі місця не у жовтні, а в листопаді чи грудні. Тому, компенсацію ЄСВ отримали за 1-2 місяці, а не за три, — пояснює журналісту заступник міського голови Андрій Очеретний.

Ще один важливий нюанс — підприємцю необов’язково щомісяця створювати нові робочі місця, щоб отримувати компенсаційні виплати з бюджету.

— Якщо людина найняла трьох співробітників, наприклад, у січні цього року, то вона буде отримувати повернення ЄСВ за них протягом всього 2021 року. Підставою для припинення виплат є звільнення працівників до тієї кількості, яка була на початку участі в програмі, заборгованість зі сплати податків (ЄСВ, ПДФО, військовий збір - авт.), — каже Очеретний.

Також він додає, що через збільшення мінімальної зарплати до 6000 грн зросли і компенсації ЄСВ: а це щомісячно 1320 грн за одне нове робоче місце.

Як долучитись до програми

Отже, учасниками програми з компенсації ЄСВ за нових робітників, можуть бути підприємці (ФОП та юрособи), що зареєстровані та ведуть господарську діяльність на території Вінницької міської тергромади. 

Підприємці повинні працювати в «білу»: не мати заборгованості по сплаті податків, зарплат, офіційно працевлаштувати співробітників. До того ж підприємство має діяти та не перебувати в стані ліквідації, реорганізації. 

Плюс, обов’язковою вимогою є виплата зарплати найманим працівникам не менше мінімальної — 6000 гривень.

Для участі в програмі компенсації потрібно заповнити три заяви. Їхні шаблони є на сайті міськради за цим посиланням.

  • на ім’я міського голови. Вказуємо назву підприємства, свій ЄДРПОУ (чи РНОКПП), місце реєстрації, кількість найманих працівників на дату заповнення заяви, запланована кількість новостворених робочих місць протягом 2021 року. А також банківські реквізити, куди будуть перераховувати компенсації та свої контакти.
  • на податкову. Тут ми ще раз вписуємо назву підприємства чи ФОП і погоджуємося на обробку персональних даних. Податкова перевірятиме чи сплачує підприємство ЄСВ за всіх співробітників.
  • ще одна заява на мера Вінниці. Повідомляємо чи отримували державну допомогу протягом останніх трьох років.

Якщо буде позитивна відповідь, то учаснику програми будуть перераховувати кошти протягом двох місяців від завершення кварталу. Наприклад, виплати за 4 квартал 2020-го підприємці отримали в середині березня 2021 року.

Подати заяви можна в паперовому вигляді у всіх «Прозорих офісах» Вінниці, про що вказано за цим посиланням. Детально про умови процедури компенсації — у рішенні міської ради.

Учасників мало, бо бояться перевірок

У мерії звітували, що до програми компенсації ЄСВ у 2020-му році долучилися 13 учасників, які створили 27 робочих місць. Голова спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін розповідав, чому так мало учасників.

— Програми з відшкодування коштів за нові робочі місця та здешевлення обслуговування отриманих кредитів наразі спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу. Мікро-бізнес не кредитується, не хоче брати бюджетні кошти, бо побоюється прискіпливої уваги від контролюючих органів. На мою думку, гроші, які міська влада хоче витратити на ці програми, варто вкласти у гранти для підтримки підприємців-початківців. Тоді від цього кроку буде реальний результат, — говорив Печалін.

І 23 березня у мерії оголошують про запуск конкурсу бізнес-проектів для молоді «VINIDEA». Взяти участь можуть студенти профтехучилищ та вишів, віком від 16 до 25 років. Їх будуть навчати підприємництву: від пошуку ідеї та основ просування своєї продукції і до того як вести фінансову звітність та як з колективу зробити команду переможців. Подробиці за цим посиланням.

 

Читайте також:

Від яких податків можуть звільнити вінницький бізнес? Склали інструкцію для підприємців

Достатньо буде трьох ознак. Як уряд пропонує боротись з неофіційною роботою

Історія однієї «Пропаганди» або Як вінницький бар зумів вижити на карантині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up