Вінничани вимагали закрити філію Сбербанку Росії. Дали часу до суботи

Вінничани вимагали закрити філію Сбербанку Росії. Дали часу до суботи
Російський Cбербанк біля «Феріде» сьогодні, 24 червня, близько сімнадцятої години пікетували «Свободівці». Вони розвернули транспарант з надписом «Цей банк фінансує тероризм», обклеїли фасад відділення антиросійськими лозунгами. Підлогу біля входу розписали надписами «Тут фінансують окупантів», «Рашизм не пройде», та іншими. До керівництва банку висунули вимоги зняти вивіску та зачинити відділення банку.

Роздавали листівки з закликами не фінансувати терроризм, не працювати в російському банку, не бути його клієнтом, бо, таким чином «ти сплачуєш за убивства українців», - йдеться в листівці.

- Банк – це аполітична структура, - наголосив  керуючий відділенням банку «Сбербанк Росії» Олександр Зарічнюк, - ніхто звичайно, його не закриватиме. У Вінниці банк обслуговує 11 тисяч клієнтів, ніхто їх насильно не вів сюди, а закривати, і позбавляти людей 50-ти робочих місць – кому від того легше.

Відео дня

Previous Next

За словами Олександра,  він розуміє мітингарів, які переймаються ситуацією в країні, але вважає, що мітинг і фарба ситуацію не врятують.Банк, як юридична особа зареєстрована на території України, а тому діє за її законами.

- Ми самі не для піару збирали фінансову допомогу, регулярно допомагаємо дитячим будинкам, - каже керуючий банком. Як варіант він запропонував внести пропозицію вищому керівництву про зміну гострої назви.

На мітингу до «Свободівців» просто на вулиці приєднувались прихильники їх ідей.

- А якби під час другої світової в Росії працював німецький банк, - це було б нормально? – відповів журналісту «20 хвилин»  вінничанин, на запитання, чому прийшов на акцію. Автомобілі на знак підтримки сигналили, зацікавлені зупинялись, знімали на відео та фотографували, дехто швидко проходив повз.

Previous Next

Деяким вінничанам, що живуть неподалік, не сподобались голосні крики, і вони відкрито це заявляли. Закінчилась акція виконанням гімну України. Наостанок «Свободівці» нагадали про ультиматум до суботи та розійшлись. Міліціонери стояли осторонь і не втручались.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    Назло бабушке отморожу себе уши.
  • Anonymous

    Это почему банк терористов "ПРИВАТБАНК" ? Обоснуй!
  • Anonymous

    Путин всем известное х....ло! Хорош ему тут жопу лизать. Стыдно за таких виничан!
  • Anonymous

    За себя отвечай! За всех не надо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up