«Він вміє вижити без води і їди у джунглях». Що робив у Вінниці військовий екстремал з Британії?

«Він вміє вижити без води і їди у джунглях». Що робив у Вінниці військовий екстремал з Британії?
Як вижити у лісі - ділилися з нашими військовими власним досвідом британські інструктори. Фото Арміяinform
  • У Вінниці побував унікальний чоловік з Британії.
  • Британець володіє навиками виживання без харчів і їжі при мінус 30 і плюс 40, а також в умовах джунглів.
  • Що робив він у лісі під Вінницею?
     

Про приїзд до нашого міста сержанта Королівських Збройних сил Пола Вайта повідомило військове інформаційне агентство АрміяInform. Він прибув у складі спеціальної місії військового вишколу ORBITAL. Протягом двох тижнів британські військові ділилися досвідом навичок виживання в умовах лісової місцевості з пошуковими рятувальниками Повітряних сил України.

Особливо дослухалися до порад сержанта Пола Вайта. Бо його ім’я відоме для багатьох в арміях низки європейських країн.

Відео дня

Пол служить на посаді спеціального інструктора курсів з виживання у складних природних умовах. Навчає військових не тільки Королівських Збройних сил. Його запрошують насамперед у військово-пошукові підрозділи інших країн. Про нього кажуть, з таким не пропадеш навіть на безлюдному острові. Його поради мотають на вус навіть досвідчені екстремали. Уроки британця високо оцінюють насамперед тому, що він не тільки радить на словах. На собі демонструє, як не замерзнути в лісі, чи в горах, або як протриматися у пустелі.

Так було, наприклад, у Норвегії, коли Вайт проводив заняття зимової пори в горах Норвегії. Стовпчик термометра опустився до мінус 30. Однак заняття не припинялися. Ту ніч слухачі курсів Вайта провели разом з ним у горах. До речі, саме в Норвегії найчастіше проводять заняття з виживання в умовах холоду.

Такі само заняття зимової пори Пол проводив в Канаді.

Дехто з військових мав нагоду побувати з ним у джунглях Брунея, цієї маленької азіатської держави. Сержант також має слушні поради, як врятуватися в умовах пустелі, де він проводив заняття при температурі плюс 40 градусів.

Знаючи про ці факти з біографії гостя, наші військові особливо дослухалися до його порад. Щоправда, умови в лісі навколо Вінниці, де відбувалися заняття, далекі від екстремальних. Все одно треба знати і вміти, як вижити у випадку такої необхідності.

Як зазначив керівник Центру управління пошуково-рятувальним забезпеченням польотів авіації ЗСУ підполковник Юрій Сметана, знаний британський інструктор Пол Вайт приємно здивував наших військових. Сказав, що вони стільки уміють і знають, що він сам у них дечому навчився.  Потім додав, що варто було проводити заняття за більш складною програмою.  

Таку само думку висловив майор Марк Маєрс, представник штабу операції ORBITAL. За його словами, такі навчання будуть проводити й надалі. Але наступний курс стане більш поглибленим. Тому, що рівень підготовки українських військовослужбовців високий.

Всі учасники курсу отримали сертифікати інструкторів з виживання міжнародного зразка.

Читайте також:

Зробити фото з Ілоном Маском і... Можайським можна буде у Вороновиці. Підтримаймо проект!

Під землею — 59 кімнат. Запрошують на екскурсію у військовий ДОТ, протяжністю понад 900 метрів

Водійка Дзісь відтепер під домашнім арештом? Родині постраждалого в ДТП хлопчика потрібна допомога

Треті роковини смерті Юри Матвійчука. Чи покарали тих, хто його бив під клубом на Замості?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Yura Necrophag

    Епоха бідності закінчилась. Наступила епоха виживання.
  • Виктор Мельничук

    Видно,що не харчуеться)

    Виктор Мельничук reply Виктор Мельничук

    Andrey Vorobyov

    Andrey Vorobyov reply Виктор Мельничук

    Виктор Мельничук  пока жирный сохнет, худой сдохнет:-))))
  • Елена Крылова

    Не смешите, наши пенсионеры могут показать такой класс выживания, что никому и не снилось. Нашли чем удивить.
  • Max Kovalov

    Він вміє вижити без води у джунглях, але картоплю копав не довго. Просив води
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up