«Віддайте дитину!» Знайшлася жінка, яка покинула немовля у Гайсині в лікарні. І що далі?

«Віддайте дитину!» Знайшлася жінка, яка покинула немовля у Гайсині в лікарні. І що далі?
У Гайсині в лікарні покинуту дівчинку анзвали Надійка — таке імя в акушерки, яка приймала її на світ
  • У другій половині квітня у Гайсині в лікарні жінка народила дитину, а через три години після того її не стало.
  • Дівчинку принесли у палату годувати, а мами нема.
  • На початку травня дитині надали статус позбавленої опіки і влаштували у сиротинець.
  • Днями в лікарню приїхала жінка і стала вимагати повернути їй дитину.
  • Як все відбувалося? Як тепер вона має довести, що покинута дівчинка справді її донька?

У цій історії багато загадкових обставин. Коли породілля прибула в лікарню, вона назвала вигадану адресу. Було це о 4-й ранку 17 квітня. Медики, які чергували у пологовому відділенні, почули крик за вікном. Вийшли на вулицю і побачили жінку у супроводі чоловіка. Воно говорили, що у вагітної починаються пологи. Просили допомоги. Докладніше ми писали в цій новині:

Має право забрати

Чоловік сказав, що йде до машини за документами, але так і не повернувся.

Жінка назвала лікарям київську адресу. З її розповіді медики зрозуміли, що вона їде до родичів у Брацлав. По дорозі почалися перейми і тому зупинилися в Гайсині біля лікарні.

Відео дня

Маску не знімала навіть під час пологів. Через три години після появи на світ дитини, породіллю перевели у палату. Вона попросилася в душ. Насправді залишила лікарню.

За вказаною адресою людина з названим прізвищем не проживає. Так само неправдиві виявилися названі нею номери телефонів.

— У декого з жінок може проявлятися післяпологова депресія, — розповідає завідувач пологового відділення Гайсинської лікарні Олександр Стародуб. — Один з її проявів полягає в тому, що жінка на деякий час може залишити дитину, а потім повертається за нею. Але ж тут ще до пологів жінка назвала неправдиві дані, як про себе, так і про місце проживання.

Дитина народилася здоровою. Дівчинку доглядали усім відділенням. Після повідомлення про такий факт, небайдужі люди передавали в лікарню харчі, одяг, памперси…

Жінку розшукувала поліція. Однак це не дало бажаних результатів.

Немало людей виявляли бажання всиновити дитину.

Закон дозволяє розпочинати процедуру усиновлення тільки через три місяці після народження. Протягом цього часу мати може повернутися і забрати дитину.

Так сталося і цього разу, але…

Несподіваний візит до лікарів

— Поверніть мою дитину, хочу її забрати! — з такими словами звернулася жінка до медиків пологового відділення.

Про це 20minut.ua розповів завідувач пологового відділення Олександр Стародуб. За його словами, жінка поводилася агресивно. Вона звинувачувала лікарів у тому, що ті віддали дитину у сиротинець. Казала, що немовля мало залишатися в лікарні. Не хтіла чути пояснень, що долею покинутої дитини опікуються не лікарі. Закон не дає їм такого права. Для цього у державі створені спеціальні служби.

Запитую у пана Олександра, чи упізнали медики у відвідувачці ту само жінку, у якої приймали пологи.

— У день візиту жінки чергувала інша зміна, — каже лікар. — Але суть не в тому. Не наша компетенція повертати матері покинуту дитину. Тому й направили її у Службу у справах дітей.

Просила швидко залагодити справу

Побувала жінка також у офіцера ювенальної поліції Наталії Гудими. Дізналася, де та проживає і приїхала додому. Спершу зателефонувала. Офіцер повідомила, що  перебуває у відпустці. Невдовзі біля її воріт зупинилася «дев’ятка». З машини вийшла жінка з дівчиною і хлопцем. Сказала, що це її старша дочка, якій уже 18 років. Загалом у неї четверо дітей. Хлопець це її племінник.

Під час розмови наголошувала, що їй треба терміново забрати дитину. Просила допомогти в цьому поліцейську. Навіть навколішки ставала.

Тільки сліз при цьому в очах не було видно.

Говорила багато, однак з її слів так і не вдалося зрозуміти, чому залишила дитину, чому назвалася іншим прізвищем, вказала іншу адресу.

Йти в суд і доводити, що вона мама покинутої дитини

Покинуте немовля влаштовували у дитячий будинок за рішенням Служби у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації. Голова адміністрації Людмила Головашич розповіла, що жінці мали розписали на папері, як їй діяти, аби повернути дитину.

Суд має встановити, чи її це дитина, чи не її. Ймовірно, доведеться проходити експертизу ДНК.

Нині у Гайсині дві Служби у справах дітей. Одна при райдержадміністрації, друга при міськраді.

Однак ні в одній, ні в другій не з’являлася жінка, про яку йде мова. Принаймні так стверджують Таїса Науменко, яка очолює районну службу, і Ольга Грабовенко, керівниця міської служби.

Про це вони сказали під час розмови з журналістом 20minut.ua.

Криміналу у діях жінки нема

Прес-офіцер обласної поліції уточнила, що за залишення дитини у лікарні не встановлена кримінальна відповідальність.

Тому кримінальне провадження за цим фактом не відкривали.

Однак поліцейські розшукували жінку. Щоправда, безуспішно.

За інформацією співрозмовниці, сімя в цієї жінки благополучна, забезпечена, є чоловік, виховують четверо дітей.

Одне залишається загадкою — чому у такий прихований спосіб жінка народжувала дитину, чому вдалася до обману і раптом виявила бажання забрати немовля, причому, зробити це хоче швидко. Навіть заплатити готова за це. Про таке говорила у Гайсині.


Читайте також:

«Думав тут тьма-таракань». Художник з Бразилії про враження від Могилева, міста його прадіда

Як діяти, коли купили неякісний товар? Склали для вас інструкцію

У Вінницькому районі дитина випала з п'ятого поверху. Що відомо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ксюша Смирнова

    Навіщо публікувати статтю, якщо її неможливо читати без авторизації і т.д.?
  • Марика Рай

    Не знаю больше ни одного новостного сайта, где бы за то, что бы прочитать новость нужно авторизоваться и платить. СМИ живут за счет рекламы. Отписываюсь.
  • Галина Хвалс

    Заберіть цей пост, і не нервуй те людей своєю авторизацією
  • Gotc Natalia

    Для чого тут потрібна авторизація? Якщо ви викладаєте новини у ФБ, то робить це без "заманухи". Відписуюся від вас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up