Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення. Скільки будемо платити?

Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення. Скільки будемо платити?
  • Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт*год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 гривні за кіловат*годину.
  • Як це вплине на суму в платіжках вінничан? Пояснюємо на прикладі.

На засіданні уряду, 28 грудня, змінили тариф на електроенергію для населення. Під час презентації проекту рішення виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко зазначив, що цією постановою продовжують спецобов’язки постачальникам продавати електроенергію населенню за фіксованими, а не ринковими цінами.

— 31 грудня спливає дія спецобов’язків, накладених на «Енергоатом» та «Укргідроенерго». Якщо ми не ухвалимо новий проект постанови, то ціни для населення стануть ринковими і зростуть приблизно у 2,5 рази вже з 1 січня 2021 року, — говорив Вітренко. — Прошу прийняти проект постанови — продовжити спецобов'язки до 31 березня 2021 року. Встановити на період з 1 січня по 31 березня 2021 року фіксовану ціну — 1,68 гривень за 1 кВт*годину на місяць.

— Чи є зауваження від Кабінету міністрів України? Немає? Дякую. Проект потребує доопрацювання в секретаріаті. Прошу прийняти постанову з доопрацюванням. Проти? Утримався? Немає. Рішення прийнято, — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

Доповідь Вітренка — на відео з 37-ої хвилини

Наразі постанова уряду ще не опублікована на сайті Кабміну. А як це рішення вплине на наші платіжки? Наприклад, ваше споживання — 90 кВт на місяць. У квитанції в грудні отримали 81 гривню до сплати. А от ті ж 90 кіловат в січні коштуватимуть 151 гривню 20 копійок. Подорожчання майже вдвічі.

Тарифи на електроенергію востаннє переглядали в 2017 році.

До 500 гривень щомісяця, нагадаємо, будуть платити жителям сіл біля Вінниці

 

Читайте також:

Рада погодила 8000 грн допомоги ФОПам. Як голосували вінницькі нардепи?

Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Через локдаун у січні будуть додаткові канікули в школах Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Ivan Tykhoniuk

    Дякую Юлі, Януковичу, при їхні владі тарифи були мізерні.
  • Читач68

    ЗЕнелох обіцяв що буде як в Швейцарії.
    От і робить. Тарифи робить, як у Швейцарії, бо у Бєні громадянство Швейцарії.
    Сусід (фанат ЗЕ) казав : "от побачиш, зроблять як у Швейцарії, референдум по будь-якому питанню". ... і т.д.
  • Ruslan Vishnevskiy

    Думали слуга народу, а вийшло байки Мітяя!
  • Василь Ткачик

    І лиш в Україні при карантині людей не тільки звільняють з роботи та зменшують зарплати а щей комунальні підвищують...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up