У Вінниці від води «пахне» рибою. Водоканал нарікає на слабку течію річки і водорості

У Вінниці від води «пахне» рибою. Водоканал нарікає на слабку течію річки і водорості
До пандемії мерія збиралась взяти обласний «Водоканал» у міську власність. Також оголошували, що на очищення Південного Бугу потрібно щонайменше 250 мільйонів гривень
  • Прийшла весна, а разом з нею і неприємний запах води з-під крану. Вода має стійкий «рибний» запах.
  • Вінницькі комунальники пояснюють, що джерелом цього аромату є стресуючі водорості.

Джерелом водопостачання у Вінниці є Південний Буг. Річка має повільну течію, що знижує її здатність до самоочищення. У місці водозабору (Київська, 173) проточність майже відсутня, що є ідеальною умовою для розвитку водоростей. Запах збільшується у міжсезоння, повідомляє обласний «Водоканал» на своїй фейсбук-сторінці.

«Зараз, коли річка звільняється від криги, мешканці міста інколи можуть відчувати неприємний запах питної води, який може посилюватись при її нагріванні. В більшості людей цей запах асоціюється з «рибним». Насправді, він обумовлений природними одорантами (речовинами з сильним запахом), які виділяються водоростями в період відмирання та/або в «стресових» для них ситуаціях», — йдеться у повідомленні.

У «Водоканалі» розповідають, що вода, яка тече з-під крану, залишається безпечною для споживання навіть при «рибному» смороді.

Відео дня

«Технологія очищення питної води дає можливість замаскувати «рибний» запах, збільшивши дозу хлору. Проте, ми свідомо не йдемо на такі кроки. Адже, як фахівці ми розуміємо, що на верхній межі або поза нею опиниться не лише власне залишковий хлор, але і величезний ряд побічних продуктів хлорування. І тоді неприємна вода стане ще й шкідливою», — повідомляють у комунальному підприємстві.

З 1 січня цього року обласний «Водоканал» підняв тарифи. На громадських слуханнях, на яких розглядали нову ціну, вінничани вкотре запитували, коли зросте якість холодної води.

Вінницька мерія ще задовго до коронавірусної пандемії зверталася до обласної ради з проханням передати Водоканал у міську власність. Як пояснювали чиновники, це потрібно, щоб міська влада змогла провести модернізацію мереж та підвищити якість води з-під крану.

На очищення Південного Бугу, нагадаємо, планують витратити 250 мільйонів гривень.

 

Читайте також:

Річну ціну на газ встановлять з 1 травня. Чого чекати вінничанам?

Наскільки велике судно Ever Given? Порівнюємо з річками, мостами і вулицями Вінниці

Завершити ремонт парку «Хімік» планують до осені. Що там буде?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Светлана Винницкая

    Глава Водоканала, поезжайте в Париж, и может быть узнаете что там Действительно можно пить воду из под крана.. она Без запаха и вкуса..
    У нас же ужас ужаснейший, а не вода.. я тут уже 13 лет живу и все понять не могу почему вода воняет тухлой рыбой, при том, что в родном Запорожье воду берут из Днепра и вони нет..

    Глобазоид Афромарк reply Светлана Винницкая

    В Запорожье зато воздух вонючий.
  • Roman Yakovlev

    Ви тарифи піднімаєте, якість води та сама і очищення ще хлором....

    Ols Kat reply Roman Yakovlev

    У нас рыночная экономика, если какой-то товар Вам не нравится, просто не покупайте его
  • Олег Мазур

    А як же та грандіозна чистка??? Я розумію що то від замулення,але шановні,з 250млн.можна вкрасти 100 млн....не обов'язково ж 150,а за тих 50 можна і воду придатну зробити,так вас ніхто і торбити не буде,чи жадоба підсилена безкарністю не дає ходу думкам,спрямованим на добро???
  • Татьяна Гуменчук

    Якщо водоканал каже, що вода придатна і гарної якості,то чикайте підвищення ціни знову.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up