У Вінниці новий почесний громадянин

У Вінниці новий почесний громадянин
Цього року звання почесний громадянин Вінниці присвоєно заступнику губернатора Роману Аксельроду.

Відповідне рішення, сьогодні, 31 серпня, прийняли на сесії депутати міськради. Офіційно, відзнаку новий її власник отримає на святкуванні Дня міста.
- Для мене це несподіванка, про нову відзнаку дізнався, з телефонного дзвінка, - каже Роман Аксельрод.
В «гонці» за звання в нього був усього один конкурент. Свою кандидатуру на цю посаду, за словами міського голови Володимира Гройсмана, в особі Леонтія Криворучка, запропонували Спілка ветеранів комсомолу Вінниччини та обласне товариство «Україна – Росія». Звання почесного громадянина Вінниці вони пропонували присвоїти колишньому першому секретарю Вінницького міськкому Компартії, секретарю, першому і другому секретарю обкому партії посмертно.
- Роман Борисович багато років працює у міському господарстві, пройшов шлях від звичайного робітника до заступника губернатора, є членом виконкому міськради, тому я із задоволенням підтримав цю пропозицію, – каже мер.
Сам Роман Аксельрод каже, що для нього це звання – вищі за усі інші нагороди.
- Для мене – це вища нагорода ніж усі решта. В тому числі державні, - каже він. – Я корінний вінничанин. У Вінниці народився, навчався, живу, тут поховані мої батьки, тому мені надзвичайно приємно з нового звання. Хотілося щоб з часом Вінниця стала справжнім європейським містом.
Всього в переліку «Почесних громадян» Вінниці - 30 прізвищ, в тому числі космонавт Юрій Гагарін, підпільник Іван Бевз, двічі Герой Радянського Союзу, учасник визволення Вінниці Георгій Береговий, командувач 38-ю Армією, що визволяла місто від фашистів, Маршал Кирило Москаленко, учасник визволення Вінниці, генерал Павло Арабей, народний артист СРСР Федір Верещагін, Митрополит Вінницький і Могилів-Подільский Макарій, екс-мер Вінниці Дмитро Дворкіс, народний артист України Віталій Газінський та завідувач лабораторії інформаційних та комунікаційних технологій фізико-математичної гімназії №17, заслужений учитель України Юрій Пасіхов.

Довідка:
Аксельрод Роман Борисович народився 2 листопада 1956 року в сім’ї військовослужбовців.
Закінчив Вінницький будівельний технікум, Вінницький державний технічний університет за спеціальністю “Промислове та цивільне будівництво”, отримав кваліфікацію інженера-будівельника, Міжрегіональну академію управління персоналом (м. Київ) – юрист. Має ступень магістра права, академік Української технологічної академії.
Перед призначенням на посаду заступника голови облдержадміністрації, десять років очолював Головне управління житлово-комунального господарства, енергетики та зв’язку облдержадміністрації.
Заслужений працівник сфери послуг України, Почесний працівник житлово-комунального господарства України (відзнаки І та ІІ ступеня), нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Подякою Кабінету Міністрів України, Почесною відзнакою МНС України, Почесною відзнакою МВС України, відзнакою міського голови м. Вінниці.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Хоть бы для проформы у самих винничан спросили.
  • Anonymous

    На 20хв. уже обсосали и облизали давно и многократно это очень важное для виннитчан событие, а :"Для мене це несподіванка, про нову відзнаку дізнався, з телефонного дзвінка, - каже Роман Аксельрод." Единственный "конкурент", сам себя победнул - такая приятная неожиданность! -------------------------------------------- Рома, спасибо от виннитчан за большой вклад в развал ЖКХ родного города.. Тебя забыть просто невозможно, даже если этого очень захочешь К сожалению.... ------------------------- Кады следующая раздача слонов своим людЯм?!
  • Anonymous

    Эта блядь - "почесний громадянин"? Спасибо, родной город. Такой подляны я от тебя не ждал...
  • Anonymous

    А перечислите весь список заслуг а не должностей

    Anonymous reply Anonymous

    А их просто нет этих заслуг. Все остальное пусть комментируют люди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up