У Політесі літали безпілотники та вертольоти з пенопласту

У Політесі літали безпілотники та вертольоти з пенопласту
На «День безпілотника у Політесі» 20 грудня представили свої дрони з радіокерованими вертольотами вінницькі конструктори. Вінничанам показали, як літають безпілотники, а для зацікавлених провели чемпіонат з радіокерування на комп’ютерному симуляторі.

Розрахований захід на школярів. Щоб ті ближче познайомились із авіамоделюванням та безпілотниками різноманітного призначення. Одночасно з виставкою працювали тренажери.

- Давно думали, як молодь долучити до такого виду спорту. Всі, хто займається авіамоделізмом, вони вже наполовину розуміються в безпілотниках. У Вінниці є декілька авіамодельних лабораторій,  є клуб для професіоналів, є гурток для молоді, - каже член ГО "Техновін" Антон Горпиніч.

Свої моделі представили вінницькі клуби «Небесна долина», «Кібер Авіа», «Техновін» та гурток з авіамоделювання Вінницького палацу мистецтв.

Відео дня

Previous Next

 

Гостей виставки дронів розважили справжніми польотами. По актовій залі пролетілись літачки спортивної категорії, розраховані для польотів у приміщенні та безпілотник.

Керували ними досвідчені пілоти. Такі літачкі надлегкі – до 200 грамів, добре керовані і називають їх «пінольотиками», бо виготовлені з пенопласту.

Щоб зацікавити відвідувачів ще більше, для них  влаштували чемпіонат з радіо керування на симуляторі. Організатори кажуть, що бували випадки, коли людина, яка ніколи не брала в руки пульт, починала непогано справлятись.

- Ціль сьогоднішнього заходу якраз і виявити потенційних пілотів. Управляти безпілотниками багато хто хоче, але не кожен може. Це щось середнє між танцями та грою на фортепіано.  Потрібно просто спробувати. Через симулятор можна зрозуміти, безпілотник ти чи ні,  - каже член «Техновін» Костянтин Солоденко.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Gomenyuk

    Але заголововок  знову переплутали,
  • Дарья

    Бомбєцкі винаходи, молодці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up