ТОП важливих новин на 20minut.ua від 5 по 12 вересня, які ви могли пропустити

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 5 по 12 вересня, які ви могли пропустити
  • Зібрали ґрунтовні, корисні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити найбільш важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 5 вересня до сьогодні.

«В інфекції будуть умови, щоб розгулятися». Про коронавірус, який схожий на сезонну застуду

«В інфекції будуть умови, щоб розгулятися» Про коронавірус, який схожий на сезонну застуду

Ще наприкінці липня в Україні офіційно підтвердили, що до нас дійшов новий різновид штаму Омікрон. Спочатку цифри прийдешньої хвилі пандемії не вражали масовістю. Втім, на початку осені вони почали зростати. 

Зі слів медиків відомо, що новий омікрон викликає менш важкий перебіг хвороби, ніж попередні штами, протікає досить м’яко, нагадуючи звичайні респіраторні інфекції, але водночас — ще більш заразний. 

Відео дня

Ми запитали у фахівців, чи означає це, що до коронавірусу вже можна ставитися, як до звичайного сезонного захворювання. Читати далі...

 

Перевезли 100 сімей і тонни агрегатів. Як компанія з Харкова перезапустилась у Вінниці

Перевезли 100 сімей і тонни агрегатів. Як компанія з Харкова перезапустилась у Вінниці

До повномасштабного наступу росії підприємство STALEKS працювало за 20 кілометрів від Харкова, в селищі Вільшани. Мали 1400 співробітників, сотні складних агрегатів та утримували лідерство у виробництві інструментів для індустрії краси. А також амбітні плани з розширення — викупили приміщення в Харкові, площею 15 тисяч квадратних метрів, де також мали запустити виробничі лінії.

Перші «прильоти» ракет росіян змусили міркувати харків’ян над тим, як зберегти те, що напрацьовували останні 25 років — фахівців, обладнання та асортимент товарів, і як продовжити працювати у воєнних умовах. Відтак, це підприємство стало одним з перших бізнес-переселенців, які обрали для переїзду Вінницю. Читати далі...

 

«Заліз в трубу та зник»: біля Вишенського озеро понад три години шукали зниклого хлопчика

«Заліз в трубу та зник»: біля Вишенського озеро понад три години шукали зниклого хлопчика

Близько обіду на спецлінію «102» надійшло повідомлення від вінничанки. Жінка розповіла, що до неї підійшов хлопчик-рибалка біля Вишенського озера та розповів про іншого хлопчика, який, як він стверджував, заліз в трубу, але назад не виліз. 

На місце приїхали бійці ДСНС та поліція. Свідок показав їм «трубу», куди ймовірно заліз хлопчик. Насправді «трубою» виявився отвір, що з нього в озеро впадає невеликий потічок. Рятувальники почали обстежувати його, але дитини у ній не виявили. 

Після цього ДСНСники обстежили прилеглі каналізаційні шахти та каналізаційні мережі, що ведуть від отвору, куди міг залізти хлопець. Загалом близько п'ятисот метрів мереж.

Водночас близько двох десятків поліціянтів обстежили всю прилеглу територію, зокрема, пляж, опитали свідків та перехожих. За словами свідка, хлопець ліз у спідньому, однак жодних покинутих речей на пляжі поліціянти не виявили. Людей, які б зверталися до поліції з повідомленням про зникнення дитини, також не знайшли. Читати далі...

 

«У Вінниці розпочалася нова хвиля коронавірусу». Що відбувається у лікарнях?

«У Вінниці розпочалася нова хвиля коронавірусу». Що відбувається у лікарнях?

Впродовж останніх кількох тижнів у Вінниці постійно зростає кількість хворих на коронавірус. Лише за останню добу у Вінницькій області зареєстрували 371 новий випадок, що на понад сто п’ятдесят випадків більше ніж двома днями раніше. Загалом в області зараз хворіє понад дві тисячі людей. 

Офіційних повідомлень про чергову хвилю коронавірусу у Вінниці та області до цього часу не було. Однак припущення про її початок у коментарі для «20 хвилин» підтвердив керівник відділу епідеміологічного нагляду лабораторного центру МОЗ України у Вінницькій області Олександр Загоруйко. Читати далі...

 

У Степашках масовий мор риби? Звернулися за поясненнями до екологів та рибоохорони

У Степашках масовий мор риби? Звернулися за поясненнями до екологів та рибоохорони

На Ладижинському водосховищі масовий мор риби. Про це повідомляють в соцмережах.

Звернулися до відповідних служб, щоб дізнатися в чому причина масової загибелі риби. 

Натомість фахівці нам розказали, що останніми днями такого масштабного мору не фіксували. То як таке можливо? Читати далі...

 

Водій на Audi в котеджному містечку наїхав на собаку, що йому заважала. Хто цей чоловік?

Водій на Audi в котеджному містечку наїхав на собаку, що йому заважала. Хто цей чоловік?

Є у Зарванцях котеджне містечко Green Villa, там живуть люди і мешкають собаки. Часом між тваринами і людьми, як це завжди буває у сусідів, виникають конфліктні ситуації — собаки гавкають, люди сваряться. Але 4 вересня, один пан на Audi вирішив покласти цим «сусідським війнам» кінець. На великій швидкості наїхав на собаку, яка просто відпочивала посеред дороги і поїхав далі.

Ця подія потрапила на камери відеоспостереження. Потім у соцмережі. Потім до реєстру досудових розслідувань. І на сьогодні є кримінальне провадження за частиною першою статті 299, «Жорстоке поводження з тваринами». Тобто людина за кермом Audi, сподіваємось, понесе покарання. А собачка поки що — у важкому стані. Після невідкладної допомоги у ветклініці її доглядають небайдужі люди.

Тим часом до журналістів потрапив скрін чату мешканців Green Villa, де пан Сергій і ще один пан на ім’я Слава розмірковують про собак, які гавкають, які лякають перехожих і яких вже давно пора позбутися. Хоча, можливо, не таким методом? Читати далі...

 

ЗСУ нещадно б'є окупанта. Втрати ворога за три дні склали $157,5 млн доларів

ЗСУ нещадно б'є окупанта. Втрати ворога за три дні склали $157,5 млн доларів

За 5-7 вересня росіяни пустили на вітер близько 157,5 мільйонів доларів США. Це лише мова про засоби повітряного нападу: крилаті ракети, літаки та гелікоптери, знищені підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил, ППО Сухопутних військ та ДШВ.

Відзначимо, що назавжди «приземлили» російський вертоліт воїни окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, яка дислокується у Гайсині. Читати далі...

 

«Жити, як до війни, ми вже не будемо. Будемо краще». Історія вінницького бійця з позивним «Майстер»

«Жити, як до війни, ми вже не будемо. Будемо краще». Історія вінницького бійця з позивним «Майстер»

24 лютого завіз дітей в село, а 25-го вже був у військкоматі. Віталій «Майстер» з Вінниці розповів свою історію війни.

У його монолозі про те, чому просився на фронт, як утримували позиції в Авдіївці, про різницю між українськими мобілізованими та російською регулярною армією.

І ще про те, як звичайні українські хлопці в бою стають справжніми Воїнами та Героями. Читати далі...

 

Читайте також:

На Вінниччині розшукують чоловіка, якого підозрюють у тяжкому злочині

Масовий вибух у Стрижавці. Завтра, 6 вересня, підриватимуть кар'єр

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up