У Степашках масовий мор риби? Звернулися за поясненнями до екологів та рибоохорони

У Степашках масовий мор риби? Звернулися за поясненнями до екологів та рибоохорони
  • На Ладижинському водосховищі масовий мор риби. Про це повідомляють в соцмережах.
  • Звернулися до відповідних служб, щоб дізнатися в чому причина масової загибелі риби. 
  • Натомість фахівці нам розказали, що останніми днями такого масштабного мору не фіксували. То як таке можливо?

У селі Степашки, що в Гайсинському районі, повідомляють про масовий мор риби. Світлину, на якій мертвою рибою «усіяно» узбережжя водойми, оприлюднили на facebook-сторінці blacklistofvinn

Зателефонували до Вінницького рибоохоронного патруля, аби перевірити правдивість цієї інформації.

Відео дня

— Наші спеціалісти регулярно перевіряють стан Ладижинського водосховища. Наразі не спостерігають мору риби. Особливо, такого масового, як на цій світлині. Тому мені видається, що ця інформація є неправдивою, — розказав держінспектор Вінницького рибоохоронного патруля Сергій Сандул.

Звернулися за коментарем і до вінницького управління Держекоінспекції.

— Наші фахівці учора (7 вересня - авт.) там були. Такого, як на фотографії, там немає. Є поодинокі випадки, що мертва риба на берегу, але не в таких масштабах однозначно, — сказав журналісту начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий.

А також зателефонували й за поясненнями до керівника «Гайсинриброзвідгосп» Ігоря Колісніченка. Це районне комунальне підприємство опікується, зокрема, і зарибленням Ладижинського водосховища.

— Учора ми були з поліцією, з екоінспекцією. Пройшли увесь берег в районі Степашок. Немає такого масштабного мору риби, про який кажуть, — пояснив Колісніченко.

З усім тим, в Держекоінспекції просять вінничан, і особливо місцевих жителів села Степашки, звертатися безпосередньо до них, якщо побачать факти масового мору риби на Ладижинському водосховищі.

— Те, що публікують в соцмережах, цього мало. Нам потрібно джерело, звернення від свідка події. Щоб ми змогли чітко визначити місце мору, якщо такий є насправді, викликати слідчо-оперативну групу, почати шукати винуватців, — зауважив начальник управління Юрій Дубовий.

Контакти Держекоінспекції у Вінницькій області: (0432)56-06-47, (0432)46-67-58.

У водосховище «підселили» майже 111 тисяч риб

Півтора місяця тому в Ладижинське водосховище випустили майже сім тонн риби. Зариблення відбулося якраз в межах села Степашки.

«До водосховища випущено 5 тисяч 441 кілограма дворічок товстолоба (77 729 екземплярів середньою вагою 70 грамів/екз), та 1 тисячу 493 кілограма коропа (33 178 екз. середньою вагою 45 грамів/екз.), — повідомили на фейсбук-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля. — Вселення водних біоресурсів здійснювалося під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів у складі працівників Вінницького рибоохоронного патруля, представників Держекоінспекції та місцевої громади».

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, який рівень радіації у Вінницькій області станом на 8 вересня.

 

Читайте також:

Кожне життя важливе: на Вінниччині поліцейські врятували лебедину сім’ю

Опублікували новий список криниць, де не варто набирати воду. АДРЕСИ

Чому «цвіте» вода у водоймах і де в спеку не рекомендується купатися?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up