«Заліз в трубу та зник»: біля Вишенського озеро понад три години шукали зниклого хлопчика

«Заліз в трубу та зник»: біля Вишенського озеро понад три години шукали зниклого хлопчика
  • Сьогодні, 7 вересня, впродовж трьох годин бійці ДСНС та співробітники поліції розшукували хлопчика. За словами очевидців, дитина залізла в трубу поблизу Вишенського озера, однак назад не вилізла. Чим закінчилися пошуки?

Близько обіду на спецлінію «102» надійшло повідомлення від вінничанки. Жінка розповіла, що до неї підійшов хлопчик-рибалка біля Вишенського озера та розповів про іншого хлопчика, який, як він стверджував, заліз в трубу, але назад не виліз. 

На місце приїхали бійці ДСНС та поліція. Свідок показав їм «трубу», куди ймовірно заліз хлопчик. Насправді «трубою» виявився отвір, що з нього в озеро впадає невеликий потічок. Рятувальники почали обстежувати його, але дитини у ній не виявили. 

Після цього ДСНСники обстежили прилеглі каналізаційні шахти та каналізаційні мережі, що ведуть від отвору, куди міг залізти хлопець. Загалом близько п'ятисот метрів мереж.

Відео дня

Водночас близько двох десятків поліціянтів обстежили всю прилеглу територію, зокрема, пляж, опитали свідків та перехожих. За словами свідка, хлопець ліз у спідньому, однак жодних покинутих речей на пляжі поліціянти не виявили. Людей, які б зверталися до поліції з повідомленням про зникнення дитини, також не знайшли. 

Працівники ДСНС припускають, що хлопець-свідок міг просто не побачити, як інша дитина вилізла назад. Тим паче, кажуть вони, «шахти» неосвітлені, у деяких їх частинах може не бути навіть повітря. Якби дитина справді туди полізла, то втратила б свідомість та задихнулася. Обстеживши не одну сотню метрів мереж, її б неодмінно знайшли. 

Пошуки тривали понад три години. Загалом для пошуку «зниклого» хлопчика залучили близько 25 людей.

Як діяти, коли зникла дитина?

Якщо зрозуміли, що ваша дитина зникла, то в першу чергу потрібно звертатися в поліцію. При цьому потрібно повідомити правоохоронцям наступні дані:

  • Ім’я дитини та її вік, місце проживання та місце навчання, приблизний час зникнення.
  • Згадайте, у що дитина була одягнута.
  • Підготуйте актуальне фото дитини, як в паперовому, так і електронному варіанті для орієнтування на пошуки поліційних груп.

Важливо! ️Розповідати потрібно все та не приховувати дрібниць.

«Не потрібно соромитися телефонувати всім, хто може бути причетний до дитини та знати про її місцеперебування. Чим більшій кількості людей ви можете зателефонувати, тим краще. Потрібно телефонувати всім, хто може хоч щось знати: однокласникам, вчителям, друзям, родичам, тренерам, репетиторам. Пам'ятайте, що саме ваша родина і друзі — найголовніші учасники пошуку, підключайте всіх. Не забувайте, що вдома повинен хтось залишитися, на випадок, якщо зникла дитина повернеться», — радять в поліції.

Також у Нацполіції розповідають, що дитина повинна знати напам'ять імена і телефони своїх батьків. Батькам краще покласти записку з цими відомостями дитині в кишеню.
 

Читайте також:

Перевезли 100 сімей і тонни агрегатів. Як компанія з Харкова перезапустилась у Вінниці

У Польщі їм аплодували, стоячи! Вінницький і Харківський театри вразили всіх на фестивалі у Кракові

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Алла Притуляк

    То дитина знайшлась?
  • Дарина Маркова

    Магія...
  • яна собко

    Ну так а де та дитина ???
  • Наталія Савельєва

    Дай Боже , щоб це була помилка!

keyboard_arrow_up