Водій на Audi в котеджному містечку наїхав на собаку, що йому заважала. Хто цей чоловік?

Водій на Audi в котеджному містечку наїхав на собаку, що йому заважала. Хто цей чоловік?
  • Недільного вечора водій Audi розігнався і навмисно наїхав на собаку, що спала посеред вулиці.
  • З власних джерел ми дізнались, що розправу над твариною вчинив знаний у Вінниці забудовник.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у вінничанина, за що він так повівся з собачкою. Вона тепер у важкому стані.

Є у Зарванцях котеджне містечко Green Villa, там живуть люди і мешкають собаки. Часом між тваринами і людьми, як це завжди буває у сусідів, виникають конфліктні ситуації — собаки гавкають, люди сваряться. Але 4 вересня, один пан на Audi вирішив покласти цим «сусідським війнам» кінець. На великій швидкості наїхав на собаку, яка просто відпочивала посеред дороги і поїхав далі.

Ця подія потрапила на камери відеоспостереження. Потім у соцмережі. Потім до реєстру досудових розслідувань. І на сьогодні є кримінальне провадження за частиною першою статті 299, «Жорстоке поводження з тваринами». Тобто людина за кермом Audi, сподіваємось, понесе покарання. А собачка поки що — у важкому стані. Після невідкладної допомоги у ветклініці її доглядають небайдужі люди.

Тим часом до журналістів потрапив скрін чату мешканців Green Villa, де пан Сергій і ще один пан на ім’я Слава розмірковують про собак, які гавкають, які лякають перехожих і яких вже давно пора позбутися. Хоча, можливо, не таким методом?

Відео дня

Наприкінці розмови пан Сергій пише: «Прошу вибачення що підняв трошки велику пилюку і зробив дискомфорт (правильно писати дискомфорт — прим. авт) для сусідів, надіюсь мене зрозумієте».

З власних джерел журналісти «20хвилин» дізнались, що пан Сергій, який підняв дискомфортну пилюку — це Сергій Поліщук, забудовник і співзасновник Товариства «БМУ-6». Ми про це писали у кількох публікаціях:

Нічого не розумію

Журналіст зателефонував пану Сергію. Але розмова одразу після привітань, та визначення теми бесіди, не задалась. На всі запитання була одна відповідь: нічого не розумію.

— Є відео на фб, де Audi наїжджає на собаку, і наскільки я розумію, то ваша автівка, — кажу пану Сергію.

— Не маю розуміння, про що ви, — відповідає чоловік.

— Тобто це не ви на відео?

— Я не розумію, що ви хочете, — говорить Сергій.

— Є відео, на якому Audi навмисно наїжджає на собаку… — починаю знову пояснювати.

— Яка Audi?

— Чорна Audi, — кажу (але потім розумію, що колір автівки на відео може бути спотворений, бо вечір, бо якість… і вона може бути, наприклад, темно-сірою).

— В мене немає чорної Audi, — швидко відповідає Сергій.

— Ага, тобто на відео не ви і це все не про вас? — говорю, розуміючи, що людина вхопилась за можливість.

— Я не маю розуміння, про що ви говорите, — знову каже Сергій і кладе слухавку.

І вся розмова була дуже спокійна, абсолютно беземоційна. Наче пану Сергію кожен день телефонують і розповідають про Audi і збитих собачок.

Справа піде до суду?

Ми також дізналися, що ще 5 вересня відділ поліції № 3 Вінницького районного управління поліції за фактом публікації у соціальних мережах відео, на якому автомобіль здійснив наїзд на тварину, вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами).

Санкція цієї статті: «Жорстоке поводження з тваринами, у тому числі з безпритульними тваринами, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами… — караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років».

— Подія сталася ввечері 4 вересня, Кримінальне провадження було відкрите 5 вересня, — говорить речниця управління Нацполіції у Вінницькій області Заріна Маєвська. — Зараз чекаємо висновку ветеринара по обстеженню собаки і далі будемо приймати рішення. Авто, яке здійснило наїзд на собаку, поки що не вилучали, вилучили відео з камер відеоспостереження та допитали всіх очевидців події. Ми сьогодні розмовляли зі слідством, то перспектива є і вони працюють. А там вже суд буде приймати рішення щодо винуватості чи не винуватості. Наше завдання зробити все, аби зафіксувати картину і правопорушення.

Тож, якщо правоохоронці доведуть причетність названої нами вище людини до злочину, справа піде на розгляд суду. Редакція «20 хвилин» слідкуватиме за розвитком подій навколо цієї теми і, якщо пан Сергій пригадає щось і захоче предметно прокоментувати випадок, ми опублікуємо його розповідь.


Читайте також:

За постіки «Приєхалі асвабадітєлі» на два роки саджають. А як будуть визначати і карати колаборантів?

«Знайомий батюшка казав: Перехрестися і *баш по церкві, якщо там орки»: історія бійця Сергія Лукащука

«Спочатку шум, потім гаряче і тиша». Так розповів дружині у реанімації про ракетний удар Віталій Каблучко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (92)
  • Наталия Черепаха

    Навіть ненароком збити собаку погана прикмета на дорозі.хай чекає .за ним скоро прийде з косою
  • Константин Карачун

    Та собака нападає на людей! Мене особисто вкусила. Так що правильно вчинив!
  • Анатолий Гордий

    крутик  пусть  почитает  осудьбе  догхантера  и  адвоката   с  киева  святогора  поучительная  история
  • Валерчик Некасов

    Мерзотники.

keyboard_arrow_up