Скоро міліції не стане. Але люди в старій формі по Вінниці ходитимуть ще з півроку

Скоро міліції не стане. Але люди в старій формі по Вінниці ходитимуть ще з півроку
Юридично з 7 листопада міліції вже не буде. По всій країні з цієї дати починають функціонувати органи поліції. Про це написав у Фейсбуку Арсен Аваков, але пояснив, що автоматичного зникнення міліціонерів не буде, бо створення поліції процес поступовий. Тож де-юре – це одне, а фактично стара система ще працюватиме в наступному році.

Як написав Аваков, перехід зі старого до нового буде продовжуватися приблизно півроку.

- Ніхто не перейде автоматично з міліції в поліцію! – дав знати він. 

Разом з тим, поінформував, що сьогодні, 30 вересня, уряд затвердив зразкові комплекти нової форми для співробітників Національної поліції, і вже починають її пошив. В таку форму будуть по черзі переодягати різні міліцейські підрозділи - по ходу їх реформування. 

Форму патрульних поліцейських уже бачили. Дещо інша буде в дільничних, криміналістів, слідчих, оперативних працівників. Для бійців спецпідрозділу поліції передбачили подібний до патрульних стиль. 

Нагадаємо, що першими після нових патрульних «копів» будуть одягати по-поліцейському спочатку дільничних (шерифів). Вже за ними перетворять в поліцію, в тому числі й за допомогою нової форми, решту підрозділів. 

Опитування

Вам подобається нова форма для поліцейських?



Якщо правоохоронець старої системи одягне форму поліцейського, це означатиме, що ця людина пройшла повну переатестацію і вправі продовжити службу в органах. На міліціонерів чекають тестування, співбесіди. Вони так само, як і нові люди в системі, мають пройти конкурсний відбір, щоб бути призначеними на поліцейські посади.  

- Тим, хто готовий чесно служити – переживати немає про що, - каже Аваков міліціонерам, а цивільним пояснює: - Нову форму поліцейського, як і нові посадові оклади, будуть отримувати тільки реформовані підрозділи нової поліції і ті, що пройшли атестацію. Тому, якщо побачите на вулиці людину в старій формі після 7 листопада – це значить, що або його підрозділ ще не пройшов процедури, або він сам ще не пройшов атестації. Не значить, що він поганий – значить, що ще іде процес. І навпаки, поліцейський в новій формі буде представляти вже реформований підрозділ міліції. Це буде означати, що він пройшов переатестацію (або заново призначений по конкурсу). Ось таке ще й символічне значення форми поліцейського на цей перехідний період. 
 

Відео дня
 

7 ноября в "красный день календаря" де-юре прекратит свое существование милиция - и, по всей стране де-юре будет функци...

Posted by Арсен Аваков on 30 сентября 2015 г.

 
  
Нагадаємо, що паралельно зі створенням патрульної поліції у великих містах країни МВС почало запровадження програми "українського шерифа" в містечках і селах. На неї з бюджету виділили, як сказав минулого тижня прем’єр, 140 мільйонів гривень. 

Зараз, як пише «Українська правда», міністр внутрішніх справ активно працює з західними партнерами для отримання фінансування для Національної поліції на цей та наступний роки. А ще - реформатори розглядають кандидатури на посаду керівника Національної поліції. В пресі називали кандидатом номер один нардепа Мустафу Найєма, але він сам це заперечив. 

Тим часом патрульні поліцейські не цураються демонструвати, що вони сповідують нову філософію, яка кардинально відрізняється від міліцейської. Нещодавно «копи» долучилися до соціального проекту «Сила слова» й перед камерою декламували вірш Франка «Каменярі».

«Великі зміни ніколи не відбуваються легко, — йдеться у коментарі патрульної поліції до відео. - Усі ми люди зі своїми сильними та слабкими сторонами. Але нас об’єднує одна мета: служити і захищати народ України».





Читайте також:

У Вінниці набір в поліцію побив одразу два рекорди

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Дарья

    Яка різниця в якій формі вони будуть, головне, щоб нормально виконували свої обов"язки.
  • Anonymous

    Тема распила бабла не раскрыта.

    Министр внутренних дел Арсен Аваков ожидает, что на форму для новой полиции будет потрачено до 900 миллионов гривен. Об этом он заявил во время заседания правительства в среду, 30 сентября, передает NewsOboz.org со ссылкой на УНН.
  • lvlind

    Гаишников разогнать еще нужно, этих гопников в погонах на дорогах быть не должно!
  • Місцевий

    Не форма прикрашає людину, а той хто в тій формі

    Анонім reply Місцевий

    Ну, приоденут человек 250 или сколько там в городе в симпатичную форму, а остальных тысячу "старых" людей куда денут?Не выгонят же...за новыми переоденут и старых...знаете, сколько ты какашку в красивую бамажку не заворачивай, конфетой она не станет...поменяли на ничего не поменяли, не верхушку почистили и изменили форму взаимоотношений в обществе, а вот это вот. Хотелось бы верить, конечно, что хоть пара тех новых будет работать согласно новых принципов, но толку с них...улицы чистить и по карманам шарить..верхушка по прежнему будет отжимать, и на том же зарабатывать, пока эти будут развлекать.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up