Чим багаті ректори вінницьких вишів? Огляд декларацій

Чим багаті ректори вінницьких вишів? Огляд декларацій
  • Переглянули декларації керівників шести найбільших державних вишів, які працюють у Вінниці.
  • У процесі дізналися, що значний автопарк має ректор ВНТУ, найбільша зарплата — в ректора ДонНУ.
  • А найбільше грошей «під матрацом» тримає сім’я директорки торговельно-економічного інституту.

Так чи ні, але на державному рівні визначили: ректор вищого навчального закладу — це посада з корупційним ризиком, тому має декларувати свої доходи і майно. У 2016 році вони зробили це вперше, і тепер кожна людина на сайті portal.nazk.gov.ua може подивитись, що мають «за душею» керівники вишів.

Ми переглянули декларації керівників найбільших вінницьких вишів. Описували те, яка в них зарплата, скільки заробляють члени сімей, в яких будинках живуть та на яких машинах їздять. В кінці цього матеріалу є таблиця з порівнянням статків ректорів.

Мають значні заощадження

Депутат облради і директор Вінницького торговельно-економічного інституту Наталія Замкова задекларувала 567 тисяч гривень зарплати у виші. До того ж, ще в навчальному закладі вона отримала 89 тисяч зарплати на посаді викладача кафедри права та 16 тисяч гривень як «гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами». Пів мільйона гривень зарплати отримав її чоловік Сергій Замковий, який є директором філії УЗ «Вінницятрансприлад».

Відео дня

Серед заощаджень родина Замкових має 1,8 мільйона гривень, 101 тисячу доларів і 65 тисяч євро. У перерахунку на нацвалюту за курсом на 31 грудня 2020 року, виходить найбільша сума грошових активів з-поміж інших керівників: 6,9 мільйона гривень.

Ще в декларації Замкова вказала, що має земельну ділянку і житловий будинок на 173 квадратних метри, який сімейство добудували у 2020 році (перша згадка про нього в декларації за 2016 рік). 

Також у її власності автомобіль Toyota Rav4 Hybrid, а чоловік їздить на Toyota Land Cruiser 200. Обидва автомобілі 2017 року випуску і були придбані в той же час.

Дев’ять машин у сім’ї

Проте найбільше машин — в ректора ВНТУ Віктора Біліченка. На двох з дружиною вони задекларували дев’ять автомобілів, серед яких Фольксваген Гольф 2 1988 року, два Опелі Кадет 1987 року і 1988 року, Рено Логан 2012 року, Тойота Ауріс 2008 року, ГАЗ 1960.

У 2019-2020 роках автопарк сімейства поповнився на Хонда HR-V 2016 року, Ауді Q7 2015 року випуску і Сеат Ібіца 2011 року.

На своїй посаді ректор Техуніверситету в 2020 році заробив 495 тисяч гривень. Окрім цього, Віктор Біліченко вказав, що отримав 112 тисяч гривень пенсії, 49 тисяч зарплати отриманої за сумісництвом. Його дружина Наталія Біліченко отримала 342 тисячі гривень, отриманої як дохід від підприємницької діяльності та ще 63 тисячі гривень пенсії.

Заощадження задекларував ректор ВНТУ: на «чорний день» має 255 тисяч гривень, 30 тисяч доларів та 20 тисяч євро готівкою. Серед нерухомості Віктор Біліченко має будинок у Вінниці на 277 квадратних метрів, земельну ділянку, площею 667 квадратів та нежитлове приміщення у Гнівані.

Найбільша зарплата в донецькому виші

Ректор ДонНУ імені Стуса Роман Гринюк має зарплату приблизно на тому ж рівні, що і решта керівників вишів — 412 тисяч гривень отримав торік. Проте чоловік ще викладає на кафедрі права юрфаку, що дало йому додатков 335 тисячі гривень зарплати за сумісництвом.

Його дружина, Людмила Гринюк, торік отримала 193 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності. Загальний сімейний дохід склав 947 тисяч гривень.

Донеччанин отримав вінницьку прописку ще в 2016 році, коли разом з дружиною придбали житловий будинок в Агрономічному, площею 130,1 м2 і земельну ділянку, площею 572 м2. Крім того, в декларації ректор ДонНУ вказав, що має два гаражі у Донецьку, квартиру в кримському Судаку, три земельних ділянки в Донецькій області.

У власності Романа Гринюка є ВАЗ 21093 1996 року випуску. Дружина має Хонду CR-V 2008 року.

Заощаджень, якщо вірити декларації, у сім’ї немає.

Освітяни без заощаджень і житла

Також без заощаджень живе ректорка Педуніверситету Наталія Лазаренко. На цій посаді вона задекларувала 592 тисяч гривень зарплати, отриманої протягом 2020 року.

Вся нерухомість, яка є у власності Лазаренко, знаходиться у Вінниці. Це квартира на 54 м2, будинок на 80,2 м2, дві земельні ділянки, площею 530 та 1000 квадратів. Ще ректорка будує дім на 106 квадратних метрів, який в 2020 році ще не був зданий в експлуатацію. Власного авто в Наталії Лазаренко немає.

А от у декларації ректора Аграрного університету Віктора Мазура немає ані орендованого, ані власного житла. З 2016 року чоловік вказує, що живе в Бохониках, де має будинок, який будується і не зданий в експлуатацію. При цьому його площа з року в рік залишається незмінною 162 квадратних метри.

На посаді ректора Мазур заробив 561 тисячу гривень за 2020 рік. Його дружина Катерина Мазур, яка також працює в Аграрному, отримала 252 тисячі гривень зарплати. Свої заощадження родина зберігає у гривні. Загалом має 749 тисяч гривень.

Єдина машина в родині є у ректора Віктора Мазура — Mitsubishi Outlander 2010 року випуску.

Тоді як ректор Медуніверситету, якщо вірити декларації, їздить на «Волзі» 1990 року випуску. Василь Мороз задекларував 486 тисяч гривень зарплати, отриманої торік. Ще чоловік отримав 180 тисяч гривень пенсії та 55 тисяч гривень плати за звання дійсного члена Національної академії медичних наук. Його дружина, Олена Мороз, задекларувала тільки 113 тисяч гривень пенсії. 

Заощадження в родині має жінка 83 тисячі доларів або понад 2,3 мільйона гривень в перерахунку на нацвалюту. Серед нерухомості сімейство має квартиру у Вінниці, площею 123 кв.метри, дачу на 293,4 кв.метри, три земельних ділянки та гараж.

Раніше, нагадаємо, дивились скільки грошей показали в деклараціях вінницькі силовики.

 

Читайте також:

Десятки тисяч зарплата та мільйонні статки: що задекларували головні комунальники Вінниці?

Яка зарплата у нардепів з Вінницької області? Огляд декларацій

Що мають «за душею» мери найбільших міст в області? Огляд декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yuriy Gorbunkov

    Всегда рассказывается для публики вторая часть, а первая всегда умалчивается. А пипл схавает, как всегда
  • Alexander Zeleniy

    Про "волгу" Василя Максимовича Мороза,звичайно розсмішило...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up