Роботи на вулиці вже не ведуться. Як за майже дев’ять місяців реконструкції змінилася Батозька

Роботи на вулиці вже не ведуться. Як за майже дев’ять місяців реконструкції змінилася Батозька
  • У Вінниці на понад пів року перекрили одну із вулиць. Після закінчення усіх робіт вона має кардинально оновитися. Але що на ній відбувається прямо зараз?

Роботи з реконструкції Батозької були частково призупинені, після початку повномасштабного вторгнення росії. Однак вже в середині березня у Вінницькій міській раді повідомили про відновлення реконструкції. 

Заступник директора департаменту комунального господарства ВМР Юрій Ковальчук розповів тоді, що вони планують у найкоротші терміни закінчити роботи з перекладання інженерних мереж. Після цього планували одразу перейти до робіт з облаштування проїжджої частини та відновлення руху транспорту через Батозьку. 

На початку квітня там були вже сформовані основи під проїжджу частину та трамвайні колії. Дещо пізніше частково поклали плити, що на них мали лежати самі колії. Однак останніми місяцями роботи на вулиці практично не велися.

Відео дня

У травні, до прикладу, на місці працювало лише кілька робітників. Вони тоді розповіли нашому журналісту, що виконують незначні задачі, як-то розширення дорожнього покриття. Більш об’ємні роботи, казали вони, будуть виконувати, коли з’явиться фінансування та пальне. За їхніми словами, за сприятливих економічних умов, одночасно на об’єкті змогло б працювати 50-70 людей.

Під час візиту нашого журналіста минулого місяця на Батозькій не велося ніяких робіт: на будмайданчику не було ні робітників, ані жодної одиниці спецтехніки, чого рані, до слова, не траплялося. 

У порівнянні з минулим місяцем, на вулиці непомітно жодних змін: рух Батозькою обмежений. Водії можуть перетинати її лише однією смугою та по бездоріжжю, оскільки асфальт ще не покладений. Вздовж вулиці покладені плити під майбутні трамвайні колії. Однак за їх монтування поки що не взялися. 

Раніше директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк розповідав «20 хвилин» про скорочення обсягів роботи.

«Це пов’язано з неможливістю фінансування, тому що Казначейство не пропускає платежі. Іншою проблемою справді є нестача палива. Наразі на Батозькій нічого не закінчене на 100%. Активна фаза робіт закінчилася там на дорожньому покритті», — говорив Семенюк. 

Відомо, що загалом на реконструкцію вулиці збиралися витратити 175,6 мільйона гривень. За планом роботи мали тривати до 31 липня 2022 року. У департаменті комунального господарства не змогли відповісти на питання про те, як сильно зросте кінцева вартість реконструкції, наскільки відстають від заявлених термінів і коли тепер закінчиться реконструкція. 

Нагадаємо, Батозьку почали реконструювати 1 листопада 2021 року. У той самий день ми розповідали, що ж там відбувається: обмежений рух громадського та приватного транспорту, багато одиниць спецтехніки та працівників. 

Через два тижні після початку реконструкції ми знову побували там: демонтовані колії, котлован посеред вулиці, робота над заміною деяких інженерних комунікацій. 

Пройшов ще місяць і ми втретє показали, як виглядала реконструкція Батозької: котлован вже зарито, встановлені нові електроопори, з одного боку повністю демонтовані тротуари.

Через два місяці від початку реконструкції ми також були на місці. Тоді нам сказали про наміри до кінця зими поставити крапку з усіма інженерними комунікаціями. Також нас запевнили, що випереджають терміни. 

На місці ми побували й через три місяці від початку робіт: працювало 90% нового вуличного освітлення, закінчили роботи з прокладанням більшості інженерних комунікацій.

Після відновлення робіт, всередині березня, підрядники займалися розширенням проїжджої частини та закінчували роботи з інженерними комунікаціями. 

На початку квітня місце під трамвайні колії на Батозькій було вже заасфальтованим, але рух вулицею був все ще забороненим. 

Додамо, що у плані реконструкції Батозької є повна заміна доріг та тротуарів, освітлення та трамвайних колій. Також є пункт з озеленення вулиці: мають постелити газони й висадити клени, сосни, акації. За виглядом це буде нагадувати нинішню Замостянську. 

Навпроти «Епіцентру» з обох сторін з'являться зупинки для трамваїв та автобусів. Буде закладено технічну можливість для запуску тролейбусів через цю вулицю.

Читайте також:

«Покажуть дорогу незрячим». UBC Group планує співпрацю з виробничим підприємством УТОС

717 тисяч гривень переплат за газ вже повернули вінничанам. Як подати заявку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Lena Kraevskaya

    А як же ж моргунов і його братія буде " харчеваться"?Бомбосховища так докладу і не приведені,а вони собі карманчики набиває....
  • Читач

    Лікарняні кажете Росія має платити за зруйновані будинки теж Росія, вже й трамвай по Кірова вона має робити? Влада все нам розказує, що все має робити Росія, то це як розуміти?!

    AK reply Читач

    Вулиця "Кірова" є у мацкві, куди тобі потрібно терміново валити.

    Veronika Orlova reply AK

    Тяжело наверное без мозгов жить или привык?
  • Ігор Химич

    Повністю зупинено реконструкцію!!!!
    Але, нехай наше міське керівництво про аналізує трафік по даній вулиці ( обїзд через Епіцентр) та  зверне увагу тимчасове дорожнє покриття.
    ТАКОГО У МІСТІ ДАВНО НЕ БУЛО!!!!
    ПОВНА ГАНЬБА ТА КУПА НЕГАТИВУ ВІД ПРОЇЗЖАЮЧИХ...!!!!
  • Стоп Вийни

    безработица .на  одно место 60 человек.понавозили сюда  биженцив.воны позанимали наши миста я з винници не можу найти  роботу а ци  гопники  донбаськи получаю вид оон.красного креста набор  жрачкы  и на  роботах наших.  це пздц.ци твари  "добри  дяди "влада за наш  счет ,им  же похер

    що винничани коренни в сраци.я маю  ввиду кто родився в винници а не селюкив.такий же инородный елемент як и биженьци..находят гроши на археологически  роскопки труб  кажный год. на  одному и тому  же мисци закапивают и видкапивают..а построити минизаводы де  хотя бы працювало  10-20 человек нема за шо.по мнению цих  даунив  моргунив  и прочих  все построиться само собой..а все то  що ци мрази верещать слава украини а заводики  строят по венгриям и польшам.як ця страна може перемогти у вийни якщо вона не  здатна  забезпечити робочим мистом .я економика  це основа  держави .про це писав  ще маркс.им плюввати воны звезли сюда  гопоту мариуполстку а вы их  кормит.зато вулицю  вкатали в новый асфаль.обишлось в 5 млн.списали  10 . да вас мразей за то  що вы вопреки кацапським угрозам с  1992 не предприняли ничого  треба на  одну  гиляку вишати разом с ботоксною дивулею.писля кинця вийны якый би вин не  був вас  жде такий самый трибунал  скильки  бы вы мрази не кричали слава украини.кожному  по фонарному столбу.разом з вашим  ахметовым  каломойським с  гройсманом с петею.це вы нам привели цю  вийну.суки.все  цюлуваи  дупу ботоксу  за  газ для ваших  заводикив

    Читач22 reply Стоп Вийни

    Коренной винничанин? Нет скорее. Безграмотный троль. Или просто безграмотный..

keyboard_arrow_up