717 тисяч гривень переплат за газ вже повернули вінничанам. Як подати заявку

717 тисяч гривень переплат за газ вже повернули вінничанам. Як подати заявку
Фото: сайт «Вінницягаз збут»
  • Вінничани, які були клієнтами «Вінницягаз Збуту», тепер отримують газ від «Нафтогазу». Їх перевели автоматично, з 1 травня цього року.
  • А переплати, які люди мали перед попереднім газопостачальником, повертають на їхні рахунки. І цей процес неавтоматичний, адже немає механізму, погодженого між газопостачальниками.
  • Які документи треба подати, щоб повернути помилково сплачені кошти?

Станом на 8 липня 2022 року «Вінницягаз Збут» повернув клієнтам - побутовим споживачам 717 тисяч гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ. Про це повідомила прес-служба компанії.

Причина помилкових переплат, як зазначили у вінницькому газзбуті, «відсутність комунікації зі споживачами з боку нового постачальника «Нафтогаз України», через яку частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника».

— Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до «постачальника останньої надії» лише в червні. Коли ми дізнались з інформаційної платформи ТОВ «Оператор ГТС України» про зміну постачальника (яка відбулася заднім числом, 1 травня - прим.), почали інформувати про це наших споживачів, — сказав директор «Вінницягаз Збуту» Василь Сопільник.

Відео дня

Там же зауважили, що автоматично перевести переплату з особового рахунку «Вінницягаз Збут» на особовий рахунок клієнта у «Нафтогаз України» неможливо, оскільки відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів.

Щоб повернути переплату за травень і попередні місяці (якщо така є - авт.), вам потрібно написати заяву на повернення переплати.

До заяви на повернення коштів треба додати копію паспорта, свій ідентифікаційний номер платника податків та довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (з зазначенням IBAN, МФО, ЄДРПОУ банку).

Документи можна надіслати на електронну скриньку [email protected], або на поштову адресу: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе 23, 21036.

Відповідь на вашу заяву і повернути переплату мають у строк до 14 (максимум 30) календарних днів. Проте в умовах воєнного стану терміни можуть бути іншими.

Якщо до автоматичного переходу в «Нафтогаз», нагадаємо, ви були клієнтами «Вінницягаз збуту», то борги за спожите у квітні й в інші місяці треба сплачувати попередньому газопостачальнику.

 

Читайте також:

У вінничан новий постачальник газу. Кому і як тепер платити?

Чому вінничанам вписують у платіжки «неспожиту» воду? Нова методика нарахувань

За яке опалення вінничани платять влітку? Ми дізнались у теплокомуненерго

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up