Поліцейські, звинувачені у фальсифікації справи заради грошей, відповіли "сутенерам": "Всі докази надамо в суд"

Поліцейські, звинувачені у фальсифікації справи заради грошей, відповіли "сутенерам": "Всі докази надамо в суд"
Фото з оперативної зйомки поліції, додане до новини про обшук в салоні "Академії задоволень"
Фігуранти справи про сутенерство звинувачують співробітників відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, у вимаганні з них грошей. Натомість в поліції кажуть, що в них щомісячних платежів для бізнесу не було. "До нормальних людей, які не порушують Закон, ми ніколи не ходимо", - відповідають.

Подружжя власників масажних салонів Арсен і Наталя Галієнки змушені були втекти за кордон, бо у Вінниці не можуть реалізувати своє право на захист. Вони стверджують, що почався їхній "кримінал" із пропозиції вносити щомісячні платежі за спокій їхнього бізнесу. Відмовилися. Бізнес – масажні салони «Академії задоволень», прикриті міліцію торік, як місця розпусти.

Нагадаємо, що обшуки в салонах "Академії задоволень" були минулого року. Тоді поліція розповіла, чому підозрює подружжя вінничан у сутенерстві, а дівчат-масажисток, яким вони здавали квартиру для роботи, - у проституції. За інформацією слідства, в квартирі-салоні на Келецькій надавали заборонені послуги у вигляді сурогатного статевого акту 14 масажисток, спеціально навчених чоловіком власниці квартири задовольняти клієнтів своїм тілом без проникнення (боді-масаж).
 


Сьогодні Галієнки хочуть так само, як Гайда зняла Шевцова, звільнити з роботи керівництво відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми. Про це - в матеріалі "Вінницький еротичний масаж утік за кордон. Від кого?".

З питаннями про «Академію задоволень» журналіст 20minut.ua звернулася до керівника поліції із запитом. Запит пішов у відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, і начальник цього відділу Дмитро Іванченко запросив до себе на розмову. В день інтерв’ю він захворів, тому доручив відповідати на питання заступнику Олександру Шевчуку.

Відео дня

- Зовсім не розумію, чого вони його в чомусь звинувачують. Чим це підтверджується? - говорить Олександр Шевчук про підлеглого Сергія Перцатія, на якого скаржилася в СБУ Наталя Галієнко. - Ніяких зустрічей, як мені доповідав Перцатій, він не проводив, не оговорював ніякі матеріальні питання, ніяких щомісячних зобов’язань не було – це сто відсотків. Якщо в них є якісь інші підтвердження, а не просто слова, то будь ласка, хай вони їх нададуть.

Олександр Шевчук сказав, що кримінальне провадження щодо діяльності «Академії задоволень» продовжується. Досі опитують свідків. Підозри нікому не виносили. В розшук Галієнків не оголошували. Дуже чекають їх у себе для дачі пояснень.

- Там не масаж – там надання інтимних послуг під виглядом масажу, - сказав він. – Свідки - близько двох тисяч клієнтів, яким надавали сексуальні послуги. Ми це доведемо. Просто не можемо за такий короткий період часу все зробити. Будуть всі докази, будуть свідки, ми все це дамо у суд. Вже багато заходів проводили. Не можу прокоментувати, які саме, але всі вони будуть як докази, тому що офіційні, із дозволу суду. Тобто це не якась сфабрикована справа, яка десь лежить в якомусь сейфі.

- Галієнки кажуть саме так…

- Вони кажуть… Пройде час, і все це побачите й зрозумієте.

- Люди працювали не один рік, чому доти до них не було питань?

- Тому що Галієнко обладнала квартиру сигналізацією. Зашторила всі вікна. І пускала тільки своїх клієнтів, перевірених, які заходили через адміністратора.

- Через це виникли підозри, що там щось не так?

- Не те, що виникли. Ми знали, що вони займаються такою ситуацією. Але довести зайняття проституцією і сутенерством ми не могли без тих заходів, які ми провели в цей раз.

На питання про приховану камеру Олександр Шевчук дав таку відповідь:

- Не знаю, хто там встановлював і яку камеру на кондиціонері. Може, вони самі ставили, щоб шантажувати дівчат…

Чи є відеозаписи серед доказів, які здобуло слідство, заступник начальника відділу не признався.

- Усі здобуті оперативним шляхом докази законні, тому що вони отримані із дозволу суду. Ми всі ці докази надамо в суді, коли завершимо розслідування, - сказав Олександр Шевчук. - Ми займаємося своєю справою, а ті люди, які хочуть залишитися ненаказаними, шукають різні способи для того, щоб уникнути покарання. Це сто процентів на прикладі Галієнків і на прикладі інших злочинців, тому що до нормальних людей, які не порушують Закон, ми ніколи не ходимо, не проводимо в них обшук, не займаємося ними. А злодіями, злочинцями займаємося і будемо займатися, поки ми працюємо на своєму місці.

А в управлінні прокуратури області, яке розслідувало кримінальне провадження за скаргою Наталі Галієнко на дії Сергія Перцатія, підтвердили: це провадження вже закрите. Сказали: те, що жінка згодом відмовилася від претензій, тут ролі не грало. Причина закриття – за відсутністю в діях працівників поліції складу кримінального правопорушення.

Слідчий прокуратури Іван Глодний, який приходив із експертом оглядати кондиціонер на наявність слідів від камери чи «пальчиків», що її монтували, заперечує свою змову з поліцейськими. Він пояснив, що виконав усі слідчі дії, опитав свідків, і ніхто не підтвердив слів заявниці. Відбитків експертиза не знайшла, бо така, мовляв, поверхня у кондиціонера.

- Думаю, з метою уникнення кримінальної відповідальності по тій справі, яка розслідується поліцією, вона обливає усіх брудом, - говорить про Наталю Галієнко Іван Глодний. – Я їй надіслав повідомлення про закриття проведення за її заявою. Там роз’яснюється, що вона має право оскаржити цю постанову протягом 10 днів. Ніхто не оскаржив законність прийнятого мною рішення. Її це, я так зрозумів, не цікавить. Цікавить написати на когось щось, облити мене чи когось іншого брудом. Але що їй це допоможе?

Керівник Івана Глодного, начальник управління прокуратури Ярослав Карлащук, так прокоментував звернення в редакцію Наталі Галієнко:

- Якщо у жінки є якісь заяви щодо неправильного проведеного досудового розслідування, вона могла звернутися до мене. Вона не зверталася. Що можу ще сказати: раз людина вважає себе невинуватою в тому кримінальному провадження, де їй пред’явлено чи може бути пред’явлено звинувачення, вона має право подавати будь-які клопотання. Це вже робота захисту, її адвокатів.

А ось як розповів про кримінальну історію власників "Академії задоволень" член обласного комітету по боротьбі з корупцією Валерій Волошин, до якого звернулися "сутенери" по домомогу:

 

А ось таку інформацію давала поліція про кримінальне проваддення "сутенерів" і "проституток" з "Академії задоволень" після обшуку в салоні на Келецькій:





Читайте також: 

Вінницький еротичний масаж утік за кордон. Від кого?

Тепер еротичний масаж – тільки вдома. Після обшуків не працюють салони "Академії задоволень"

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Чому тоді втекли якщо не винні. І що це за масаж за який просять за годину 1400 грн.- спину мняли цілу годину, не думаю. Прейскурант каже сам за себе. Була встановлена відеокамера, що на ній було зафіксовано?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up