Оприлюднили імена перших українців, звільнених з полону - список

Оприлюднили імена перших українців, звільнених з полону - список
Фото "Уніан"

Сьогодні, 29 грудня 2019 року, відбувся обмін полоненими між Україною та бойовиками так званих «ДНР/ЛНР». Відомі імена 25 перших українців, які були звільнені з полону.

Обмін полоненими розпочався близько 11 години. Попередньо, Київ передасть проросійським бойовикам 87 осіб.

За попередніми даними сьогодні буде звільнено 80 наших хлопців. Про це повідомила український омбутсмен Людимила Денисова.

Вона також зазначила, що кількість осіб може змінюватися.

Відео дня

Процес їх верифікації проходив в наметі неподалік від КПВВ Майорське. Під час трансляції так звана «омбудсмен» «ЛНР» Ольга Кобцева зачитала список з 25 осіб, яких передають українській стороні. Повний список опудблікали на сайті "Слово і діло"

Він має такий вигляд:

  1. Едуард Алоян
  2. Вікторія Вороніна
  3. Тетяна Горбуліч
  4. Володимир Данильченко
  5. Олександр Данильченко
  6. Юрій Євтушок
  7. Іван Дєєв
  8. Валентина Єременко
  9. Сергій Іванчук
  10. Роман Коркішко
  11. Іван Катишев
  12. Анастасія Мухіна
  13. Денис Олійник
  14. Олександр Павуків
  15. Денис Сігацкій
  16. Валерій Семенов
  17. Анатолій Семеренко
  18. Олена Сорокіна
  19. Валерій Тарасюк
  20. Роман Фурсов
  21. Андрій Яровий
  22. Іванов
  23. Кучин
  24. Завадський
  25. Ульянов

В результаті обміну між Україною та ОРДЛО, зокрема, звільнені четверо українських військових: Сергій Іванчук, Юрій Явтушок, Іван Дєєв і Романа Фурсов. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

«Зокрема, звільнені четверо військових, які перебували тривалий час в полоні на тимчасово окупованій частині Донбасу, - Сергій Іванчук, Юрій Явтушок, Іван Дєєв, Роман Фурсов», - написала Денисова.

Вона додала, що всі вони знаходяться в безпеці на підконтрольній Україні території.

Наразі, чи є серед них вінничани невідомо.

Нагадаємо, у суботу, 28 грудня 2019 року, ввечері стало відомо про рішення суддів апеляційного суду столиці України Києва, які задовольнили апеляційні скарги екс-співробітників розформованого після подій на Майдані силового спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у справі про розстріли на Майдані в лютому 2014 року. Звільнили екс-«беркутівцем» Сергія Зінченка, який вбив Героя Небесної сотні вінничанина Максима Шимка. Він має проходити у списку на обмін полоненими.

Читайте також:

Обмін полоненими між Україною та "Л/ДНР": прямий ефір

Вінничани збирають на мітинг проти видачі екс «беркутівців» Росії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • анонім

    Було бажання написати коментар до матеріалу  Ольги.
    Переглянув ЗМІ, і , Олексій Романов  на мою думку надав обєктивну оцінку обміну.

    В соцсетях пишут первые выводы по обмену.
    "Теперь, когда обмен произошел, выскажусь.
    1) Людей меняют как скот, как рабов. Поштучно.
    139 на 81. И спорят, почему так мало или много.
    То есть, торгуются. Торг - это спор о цене.
    А цена - это стоимость ТОВАРА.
    Товар в данном случае - люди. Живые люди.
    2) Меняют украинцев на украинцев.
    80% тех, кого передал Киев -- граждане Украины, которые жили на контролируемой территории.
    Они, насколько я знаю, оружие в руках не держали.
    Значит, к войне не имеют отношения. Значит - политические.
    Складываем пункты и 2. И что получаем?
    Получаем пункт 3.
    3) Государство на своей внутренней мирной территории захватывает заложников - своих граждан. Людей, не согласных с государственной политикой.
    Этих людей бросают в тюрьмы, пытают, устраивают психологический (иногда и физический) террор через подконтрольные СМИ и прикормленных "активистов".
    Затем, сложив цену, меняют этих людей на других, тоже граждан Украины. Которые по каким-то причинам оказались "в плену" у квазигосударств на востоке.
    Это работорговля в чистом виде. Причем работорговля с организациями, которых работрговцы сами называли "террористическими".
    4) Органы правопорядка и суды в Украине - фикция.
    Оказывается, президент, как главный феодал, может нагнуть генпрокурора. Чтобы генпрокурор нагнул своих сотрудников. Чтобы они срочно и в массовом порядке бежали в суды и оформляли бумаги на освобождение заложников.
    А потом они нам рассказывают о независимости генпрокурора и судов.
    Когда их спрашивают, например, почему до сих пор гуляют на свободе и Стерненко, и убийцы Бузины .
    В общем, нам выпало счастье жить то ли в рабовладельческом, то ли в феодальном государстве.
    Где главный феодал торгует своими подданными.
    Причем торгует с организациями, которые его опричники называли "террористическими"
    Так и живем", - пишет журналист Алексей Романов.

    Поpошок reply анонім

    Що за кал незрозумілою мовою ти сюди скопіювало?

    анонім reply Поpошок

    Перепрошую пане Порошок за мову. Враження про людей зазвичай формую по вчинкам, людина може висловлювати думку різними мовами, але коли тобі брешуть не має різниці чи то українська, англійська чи російська. За останні 7-8 років мене дратує  не російська мова, а циніз та брехня  які стали характерні для нашої влади, та  і не тільки нашої....
    Перегляньте матеріал, згадайте велику купу лапшини від Петра Олексійовича, пана Авакова, пана Грицака які розповідали про злочинця Дінго , та патріотів Адама  та Аміни. Чудового ВАМ вечора. Переглянувши плескайте у долоні.
    https://strana.ua/news/242034-killer-artur-krinari-kotoryj-takzhe-izvesten-kak-dinho-otpushchen-na-svobodu.html

    Поpошок reply анонім

    Знову посилання на кацапський ресурс.

    анонім reply Поpошок

    https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/obmin-polonenimi-zamah-na-okuevu-i-osmayeva-novini-ukrajini-50062084.html?utm_source=telegram
    https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2335241-cervnevij-zamah-na-okuevu-ta-osmaeva-kileru-zagrozue-dovicne-gerasenko.html
    Пане Порошок, посилання на патріотичні ЗМІ, спробуйте згадати всі заяви пана Геращенко не лише по цьому злочину. Згадайте Бузину, Вороненкова, Шеремета.
    Бажаю посмакувати лапшиною з вух. Думати та аналізувати? А навіщо коли є метод образ та спотворення, головне плескати у долоні і видавати себе за патріота, у мене враження що не безкоштовною. Дякую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up