Назвали основні причини авіакатастрофи АН-26 в Чугуєві

Назвали основні причини авіакатастрофи АН-26 в Чугуєві
  • Урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 на Харківщині назвала причини аварії, в результаті якої загинули курсанти.
  • Причин назвали декілька.
  • В авіакатастрофі загинули наші земляки Максим Хом'ячук та Роман Корчовський.

Головними причинами аварії стали відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедубасистемні порушення правил польотів в університеті. Про це заявив голова комісії, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду.

Також причинами є недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, взльоти конвеєром (виконувався 6 політ підряд), відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів.

За його словами, на виникнення катастрофи літака Ан-26 вплинуло декілька небезпечних факторів::

Відео дня
  1. відмова системи ПРТ-24 з системи управління лівого двигуна літака;
  2. після встановлення горизонтального польоту екіпаж не вирівняв тягу лівого та правого двигунів;
  3. випуск закрилків на етапі заходу на посадку у положення 38 градусів;
  4. несвоєчасне переведення літака на зниження та неправильно побудована траєкторія;
  5. штучне створення несиметричності тяги силової установки;
  6. неусунення ковзання призвело до перетворення аварійної ситуації на літаку в критичну;
  7. втрата швидкості на передпосадковій прямій призвела до зіткнення літака із землею.

Крім того, голова комісії зазначив, що екіпаж був втомлений і виконував польоти конвеєром без відпочинку і перевірки технічної справності. Також була порушена планова таблиця польотів.

— На борту перебували особи, які не передбачались плановою таблицею польотів, — сказав віце-прем'єр.

 

Читайте також:

В авіакатастрофі на Харківщині загинули наші земляки Максим Хом'ячук та Роман Корчовський

Пам’яті загиблих льотчиків. Один з них нещодавно пролітав над Вінницею

На Вінниччину доправлять тіла загиблих в авіакатастрофі курсантів

Прибув борт із загиблими курсантами — Романом Корчовським і Максимом Хом‘ячуком

Останній політ: у Вінниці попрощалися з молодими пілотами, які загинули під час навчального польоту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up