Останній політ: у Вінниці попрощалися з молодими пілотами, які загинули під час навчального польоту

Останній політ: у Вінниці попрощалися з молодими пілотами, які загинули під час навчального польоту
З Романом Корчовським і Максимом Хомячуком прощалися у Вінниці на території Гавришівської транспортної бригади
  • Прощання з Романом Корчовським і Максимом Хом’ячуком відбулося на аеродромі у бригаді транспортної авіації у Гавришівці.
  • Вони, курсанти Харківського університету Повітряних, сил загинули під час навчального польоту 25 вересня.
  • У Крижополі й Оратівському районі оголошено Дні жалоби за загиблими земляками.

Потужний Іл-76 з гуркотом грому вирвався з-за хмар і торкнувся колесами злітно-посадкової смуги. Борт з Харкова зустрічали військові бригади транспортної авіації. О 10-й ранку із загиблими в авіакатастрофі курсантами і членами екіпажу прощалися у Харкові. Увечері 25 вересня під час навчально-тренувального польоту при заході на посадку розбився Ан-26. На борту було 20 курсантів. Один з них вижив. Ще один помер у лікарні від отриманих опіків. Із семи членів екіпажу і офіцерів не врятувався ніхто.

Серед загиблих двоє наших земляків — Роман Корчовський і Максим Хом’ячук.

У супроводі гулу літака

Віддати їм данину шани прибув голова облдержадміністрації Сергій Борзов і народний депутат України Ірина Борзова. 

Відео дня

На летовищі вишикувалася варта почесного караулу.

Неподалік стояли спецавтомобілі швидкої допомоги. Два буси з написом «Ритуальна служба»  теж знаходилися тут. Після церемонії прощання ними відправили труни з останками загиблих. Один автомобіль поїхав до райцентру Крижопіль, звідки родом Роман Корчовський, інший — у село Новоживотів Оратівського району, там народився і виріс Максим Хом’ячук.

Першими з літака вийшли два військові: один ніс портрет Максима Хом’ячука, другий тримав у руках хрест  з написом його прізвища, а також датою народження і смерті. 

Потім винесли труну.

Таку само процедуру повторили з портретом Романа Корчовського.

Їх супроводжували курсанти Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Разом з ними йшли рідні загиблих: Олександр Павлович та Тетяна Іванівна Корчовські, Володимир Костянтинович та Катерина Володимрівна Хом’ячуки зі старшим сином Костянтином. Матері почорніли від горя. Їх постійно підтримували під руки.

Церемонія прощання відбувалася у супроводі гулу двигуна Іл-76. Військові по черзі підходили до трун, клали квіти, знімали головний убір, хрестилися, а тоді віддавали честь, прикладаючи руку до голови, перед тим одягнувши головний убір.

Літак піднявся в небо тільки тоді, коли  труни занесли в автомобілі фірми «Реквієм».

Без коментарів…

Розповісти що-небудь про загиблих ніхто з курсантів не став це робити. Хлопці, до яких зверталися, говорили у відповідь два слова «Без коментарів».

Офіцери, які прибули з ними, також нічого не говорили.

Один пояснив, що не робить це тому, бо у них в університеті Дні жалоби. Інший сказав, що не уповноважений це робити. Порадив звертатися до прес-служби.

—Ви знали Романа чи Максима, які хотіли стати пілотами? — запитали в одного з курсантів.

 —Вони вже були пілотами, — уточнив курсант. І це була його єдина фраза у відповідь на поставлене запитання.

Відспівають священики

Церемонія поховання відбудеться завтра, 7 жовтня, у Крижополі і Новоживотові.

Як повідомила 20minut.ua мешканка Крижополя, знайома родини Корчовських, жінка просила не називати себе, о 10-й ранку прийде священик. Відслужить панахиду.

На 12-у годину запланована церемонія прощання. Вона відбуватиметься на площі перед районним Будинком культури, біля пам’ятників воїнам Другої світової та пам’ятного знака на честь тих, чиє життя обірвалося у війні з російськими окупантами на Донбасі.

Напис на борту – Олександр Бєлий

На борту літака Іл-76, який прибув з Харкова до Вінниці, значився напис «Олександр Бєлий».

Це прізвище колишнього командира такого типу машини, збитої російськими окупантами у 2014 році. Тоді літак виконував політ у Луганський аеропорт. На борту було дев’ять членів екіпажу і 40 десантників 25 окремої повітряно-десантної бригади. На борту також знаходилася військова техніка, спорядження і продовольство. Літак був збитий зенітно-ракетним комплексом. Вибухнув у повітрі. Загинули всі, хто перебував на борту.

Світла пам'ять усім тим, хто загинув у польоті, зокрема молодим нашим льотчикам-землякам Роману Корчовському і Максиму Хом’ячуку.

Щирі співчуття їх рідним, друзям, близьким. Земля пухом відважним лицарям неба…

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (115)
  • Микола Гонтаренко

    Співчуваю
  • Галина Каленик

    Вічна память😥
  • Оксана Мерва

    ❤️
  • Люда Криченко

    Вечная им память
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up